Çorum’da son koronavirüs tablosu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum’da korona virüs salgını nedeniyle 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 18:44
Çorum’da son koronavirüs tablosu

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum’da korona virüs salgını nedeniyle 21 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu işin şakaya gelir tarafı yok. Lütfen kurallara uyalım” dedi.


İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği korona virüs denetimleri konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimleri devam ediyor.
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ile birlikte Bahabey caddesinde gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Vatandaşlar ve sürücülerle sohbet eden Vali Çiftçi, kurullara uymaları için çağrıda bulundu.
Bugüne kadar Çorum’da 2 bin 331 vaka görüldüğünü açıklayan Vali Çiftçi, “229 tane hastamız şuanda il genelindeki hastanelerde tedavi görüyor. 13 hastamızın yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. 6 tane hastamız entübe yani yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavileri devam ediyor. Bin 312 kişiye de evinde karantina uyguluyoruz. Bugüne kadar 21 hastamız vefat etti” dedi.
İlk korona virüs vakasının görüldüğü Mart ayından 26 Temmuz tarihine kadar Çorum’daki vefat sayısının 5 olduğun dikkat çeken Vali Çiftçi, “26 Temmuz’dan bugüne kadar 16 tane daha vefatımız oldu. Buda son 1 ay içerisinde vefat sayının ne kadar arttığını göstermiş oluyor. Bu işin şakaya gelir tarafı yok. Toplum olarak ciddiye almamız gerekiyor. Kurallara uymamız gerekiyor. Sokağa çıkan vatandaşlarımız maske kullanarak, sosyal mesafeye dikkat edip kalabalığa girmemesi gerekiyor. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve içişleri Bakanlığı tarafından alınan kurallara dikkat etmeleri gerekiyor. Sadece kendimizi değil, herkesi düşünmeliyiz. Lütfen kurallara uyalım. 211 ekibimiz 663 personelin katıldığı uygulamamız devam ediyor. İl Hıfzısıhha Kurulumuz toplantı. Yeni kısıtlama kararlarımız var. Bunları açıklayacağız. 65 yaş üstü ile ilgili bir takım sosyal alanların kullanılması ile ilgili kısıtlamalarımız var. Bunları yazılı olarak açıklayacağız” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 20.08.2020 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ersoy karataş 2020-08-20 00:30:33

Virüse ilgili değil bu söylediklerim anneannem temmuz 20 de açık kalp ameliyatı oldu ve 1 ay yoğun bakımda kaldı 2 gün önce her hikmetse iyiye gidiyor diye çıkardılar ama konu bu değil bir hasta ameliyattan çıkıyor ve hasta bakıcı mı hemşiremi hasta bağrıyor diye ağzı kapatılıp sağ sola çevrilir mi bağırma diye şitdet unsuru uygulanır mı bizi ameliyattan sonra 1 ay içeri almadılar anneannem bu olaydan sonra psikolojisi bozulmuş ve bizleri istemiş ama hiç kimse böyle birşeyden bize bahsetmedi 2 gün oldu yoğun bakımdan çıkalı ve şimdi haberimiz oldu baş hekime gittik bize dediği 1 ay geçmiş neredeydiniz şimdiye kadar diye soru sorma hakkı varmı sizlere soruyorum şikayetde bulunduk yoğun bakımda yatan diğer hastalara kimbilir ne yapılıyor çorum devlet hastanesinde yoğun bakımda kalan hasta yakınları hastanıza sahip çıkın paylaşın herkez duysun bu konuyu bilginize

Avatar
Bekir Şahin 2020-08-21 10:43:54

2aydır yoğun bakımda yatan hasta mızdan doğru bir cevap alamıyoruz Çorum Hithit Hastanesi den gelme diyorlar biz arayıp size cevap vereceğiz diyorlar maalesef vermiyorlar morelimiz sıfır korena da bir fırsat oldu doktorlara Allah bizlere yardım etsin amin

Avatar
çorumlu 2020-08-19 19:29:17

sayın valim hastane personeline doktor kovit şüphesiyle rapor veriyor.
yönetimde bişey olmaz deyip raporu iptal edip hasta haliyle çalıştırıyor.
şimdi bu personel pozitifse hastalarda dahil birçok insana bulaşmazmı.bu nasıl bir zihniyet nasıl bir mücadele.

Avatar
vatandaş19 2020-08-19 19:12:49

adam a otobüste maske tak diyoruz. "hayır mı dayı" diye ters cevap veriyo.

Avatar
ÇORUMLU 2020-08-20 11:34:42

günaydın vali bey alanları inmişsiniz sağlık müdürünüz yokmu

Avatar
Xyz 2020-08-19 20:51:39

Maske yok mesafe yok el yuz yikama yok dugun dernek cami lokanta kahve vs vs gani ne olmasini bekliyoruz

Avatar
Mehmet Ali Turk 2020-08-19 21:52:19

65 yaşa olan tedbir 30 yaşa kadar olmalı nasıl fahri müfettişlik varsa zamanında trafikte şimdi dövizde de olmalı cezalar uygulanmalı gençlerin umursamadığını yaşlılıkta odetmek yanlış bana gore.....

Avatar
Sorumlusu siz idarecilersiniz 2020-08-20 09:43:46

Kısıtlamaları kaldırdınız ne mi oldu.
1-Otobüsler tıklım tıklım işe giden gelen üst üste Seyehat ediyor. İl hıfzıssıha toplanıyor karar alıyor Ama kağıt üzerinde kalıyor hangi otobüste dezenfektan var, sosyal mesafe var, hijyen var....
2-Esnek çalışmayı kaldırdınız tüm kurumlarda çalışanları riske attınız ve meyvelerini toplamaya başladınız. Tüm kamu çalışanları tek tek enfekte oluyorlar hatta komple karantinaya alınan birimler varmış.
3-Yeni Normal dediniz insanlar virüs bitti hayat normale döndü zannetti. Maalesef tam olarak anlatamadınız, sesinizi duyuramadınız, denetleyemediniz.
4-Parklar, piknik alanları, caddeler, düğünler doldu taştı siz yeni normal dediniz vatandaş kaynaştı maşAllah eee imam cemaat meselesi.
MUTLUMUSUNUZ
YOKSA HALKA ÇAKTIRDAN
SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI SİSTEMİNE Mİ GEÇTİK.