Çorum’un yollarına orta çağ benzetmesi

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum'un karayolu ağı ile ilgili orta çağ benzetmesi yaptı.

29 Eylül 2020 Salı 14:21
Çorum’un yollarına orta çağ benzetmesi

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, hangi yönden girilirse girilsin Çorum il sınırlarından itibaren yolların kalite ve standardının düşmeye, kötüleşmeye başladığını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP İl Başkanı Tahtasız, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Ortaköy ilçesini ziyaret etti. Halkın ve bölgenin sorunlarını yerinde inceleyen Tahtasız, Yozgat il sınırında karayollarının durumunu yerinde gördü.

Tahtasız, Çorum sınırlarını geçtikten sonra yolların konforunun artığını savunarak,“Yozgat il sınırında yol durumunun Ortaçağ-Yeniçağ ayrımı gibi olduğunu vurguladı.

Tahtasız, “Çorum tarafı 6 m’lik dağ yolu gibi kıvrım kıvrım ve güvensiz iken, sınırın diğer tarafı 12 m’lik korumaları yapılmış, yol çizgileri çizilmiş farklı bir ülke statüsünde adeta. Bu durum sadece Yozgat sınırı için de geçerli değil. İster Amasya’dan gelin, ister Kastamonu’dan, hangi yönden gelirseniz gelin Çorum sınırlarına girdikten itibaren yollar kötüleşmeye, standardı düşmeye başlıyor” dedi.

Çorum’un sulama, yol gibi alt yapı yatırım konusunda çevre illerden farklı olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Tahtasız, “Ödenek 83 milyonun ise hakkaniyet çerçevesinde Çorum’a da bu yatırımların yapılması gereklidir. Bölgenin en fazla ihracat yapan ilinde havaalanı, demiryolu ve güney çevre yolunun bir an önce yapılması gerekmektedir. Üreten Çorum’un hakettiği yatırımlar bir an önce yapılmalıdır” ifadesini kullandı.

Tahtasız ayrıca, “Çorum – Ortaköy yolu Cemilbey-Ortaköy arası Çorum’dan Cemilbey’e kadar yapılıyor, Cemilbey’den sonra Ortaköy arasında her hangi bir çalışma yok. Halkımız yıllardır oyalanıyor ve ulaşım çok zor şartlarda sağlanıyor. Bu güzergahta 8500 nüfus yaşıyor. Bu yolu kullanan büyük bir nüfus kitlesi var. Çorum-Ortaköy yolunun tamamı günümüz standartlarına uygun bir şekilde yapılmalıdır” diye konuştu.

Tahtasız, Çorum ile Yozgat yollarının incelendiğinde ayrım yapıldığının bariz bir şekilde ortaya çıktığını dile getirerek, devlet imkanlarının eşit şekilde dağıtılmasını, hakkaniyetli hizmet yapılmasını istedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’a ziyareti sırasında; Ortaköy İlçe Başkanı Rıfat Uzunca, Aşdağul eski Belediye Başkanı Dursun Uzunca, İl Genel Meclis Üyesi Engin Demir, bazı İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gençlik Kolları yöneticileri de eşlik etti.

Son Güncelleme: 01.10.2020 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cafer 2020-09-29 14:35:13

Yamasını dahi yapamayan muhalefet kalkmış yol begenmiyor...

Avatar
Tolga 2020-09-29 16:56:12

Abiciğim iki gün önce korona konusunda bizlere akıl verip duruyordun.. nerde masken..

Avatar
yuh be 2020-09-29 17:55:58

yuh be insan biraz aynaya bakar ayna derken (mecitözü) ne halde merkezde yol yok düzgun heryer toz çamur su yok su hiç unutamıyorum bir cenaze için gittiğimizde buyuk çaminin orda abdest alacak su yoktu insanlar ihtiyac gidermek için sorulduğunda sular çoktandır böyle kesik denildi düşünün bir cenazede insanların nasıl mağdur olduğunu dışarıdan cenazeye iştirak edenlerin o ilçenin bu haline nasıl ibretlikle baktıklarını sayın başkan sen bu ilçeyi anlat

Avatar
Kenan 2020-09-29 15:43:36

Kesiklikle katılıyorum. Yol yapmasını bilmeyen yolları beğenmiyor diye bu konunun üstünden geçme şansınız yok. Çorum Osmancık yolu bu trafiği kaldırmıyor. 18 yıldır iktidarda olanlar hala Çorum yollarının edebiyatını yapıyor. Geçin bunları. Daha hala Kırkdikim tünel şöyle yapılıyor yok böyle yapılıyormuş edebiyatı. Her biriniz Laçin den tesadüfen geçse orada yok ışık göründü yok şöyle yok böyle aklınıza estikçe tören yapıyorsunuz. Yolun gerisinden bahseden yok. Gölyazı Çorum arası inşaat başlayalı dile kolay 7 yıl oldu 7 yıl. Laçin Osmancık arası ne olduğu belli değil. Mesele CHP meselesi değil millet meselesi. Menderes zamanında kazma kürekle halkın desteği ile yapılan ve Demirel döneminde üstü asfaltlanan yollardan tırlar geçiyor. Bu trafiği bu yol kaldırmıyor 18 yıldır hala masal anlatıyorsunuz. Hal böyle olunca da insanlar geriliyor ve yoruluyor. Ne olur artık ışık mışıl diye tören yapmayın. Biz tamamı için 4 yıla razıyız. 4 yıl sonra açın ve törende yapın mörende yapın. Alkışlamazsam namerdim. İkide bir tören yapmak seçmeni olumsuz etkiliyor.

Misafir Avatar
hoca 2020-09-29 18:05:29 @Kenan

gündem azerbaycan.chp ermeniden yana mehmet tahtasız gündem oluşturamaz.yolları beğenmeyenlerin izmir istanbula bakması lazım boş beleş işlerle gündem olmaz.milli değil bu parti.boraltan köprüsünde azerileri ruslara teslim edenler bize yoldan köprüden bahsetmesin

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumlu 2020-09-29 17:05:00

Adam 30 yaşından küçuķ olsa derizki öncesini bilmiyor. Simdi bu arkadaşa inanmak için aptal olmak lazım. Yada bu girdigi her seçimi kaybeden liderlerine sımsıkiya bağlı seçmenlerimi zannediyor bu milleti. Kendi liderinle mi yarısıyorsun atma konusunda yoksa

Avatar
ÇOK HAKLI. Çorumlu üvey evlat 2020-09-29 19:34:44

Haklıya haklı demeyi ÖĞRENİN ÖNCE. KURU KURU Particilik nereye kadar gidecek. Çevre illere göre yollarımız BERBAT. ŞEHİRİÇİ yollarımıZ zaten berbat. ÇOK İŞ AZ LAF GEREKLİ. Akp Çorumda oyları aldı ama maledef ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ. İŞTE SONUÇ ORTADA. Kıytırık yozgat, amasya, sinop görün bakın. Körsen o başka.

Avatar
Kısa ve öz 2020-09-30 08:06:42

Millet daha siyaset yapıyor. Adam kim olursa olsun hatayı söylüyor. Sonra yatırımlar komşu illere kayınca vatandaşlardan ses yok.

Avatar
Fikret 2020-09-29 20:57:25

Size bir soru zeki insanlar sıklık boğazı nerede koparan boğazı nerede ?