Daha çok hastaya ulaşılacak

Vali Ahmet Kara, Çorum Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar...

14 Temmuz 2015 Salı 13:33
 Daha çok hastaya ulaşılacak


Vali Ahmet Kara, Çorum Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan 'Evde Sağlık Bakım ve Sosyal Destek Hizmetleri' Koordinasyonu protokolünün sinerji oluşturarak daha çok hastaya bakılmasına zemin hazırlayacağını söyledi.


‘DAHA ÇOK HASTAYA ULAŞILACAK’


Protokol kapsamında evde sağlık ve sosyal bakım ve destek hizmetlerinin iş birliği içerisinde yürütülmesinin sağlanacağını belirten Vali Kara, “Böylece hizmette sinerji oluşacak, daha çok hastaya bakılacak. Kamu kuruluşları birbirlerini harekete geçirecekler, böyle bir işbirliği gerekiyordu. Protokol onayıma gelecek, onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. İnşallah güzel hizmetler olacak. Basın mensupları olarak sizler de hizmetlerin yapılıp yapılmadığını takip ediniz.”dedi.


YAŞLISINA, ENGELLİSİNE BAKAMAYAN…


Sosyal hizmetlerin en hassas alan olduğunu vurgulayan Kara,’’ Türk toplumu artık yaşlanıyor. Özellikle çalışan kadınlar yaşlısına bakamıyor. Evde bakım hizmetleri insanları daha özgür, daha rahat, daha mutlu ediyor. Engellilerle, yaşlılarla ilgili bu hizmetlerin çok iyi yapılması lazım. Engellisine, yaşlısına bakamayan toplum, sosyal adalet iddiasında bulunamaz.


6 ÖLÜMLÜ KAZAYI HATIRLATTI, SÜRÜCÜLERİ UYARDI


Sungurlu’da 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası hakkında bilgiler veren Kara, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sürücüleri uyardı. Vali Kara,’’ Bayramları harp yolları haline çevirmeyelim. Yollarımız eskiye göre çok daha güzel. Şoförler hava ve yol durumuna trafiğe çıkmalı. Yol durumuna  trafiğe çıkılırsa  daha az kaza olur. Gönlümüz hiç kaza olmamasından yana. Bu vesileyle herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.’’  Diye konuştu.








Son Güncelleme: 14.07.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.