Demiryolu’nda son durum

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi’nde son durum

22 Kasım 2018 Perşembe 23:59
Demiryolu’nda son durum

Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi’nin Halkın Katılım Toplantısı’nda güzergah hakkında bilgiler verildi.

Hakimiyet ve Çorum Haber Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Çevre Mühendisi İlkay İbrahim Akdoğan’ın proje hakkında verdiği bilgilere göre, Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi’nin 3 etaptan oluşuyor. 100 km uzunluğunda Delice-Çorum arası birinci kesim, 91 km uzunluğunda Çorum-Merzifon arası ikinci kesim, 101 km uzunluğunda Merzifon-Samsun arasının ise üçüncü kesimi oluşturuyor.

ÇİFT HAT DEMİRYOLU

Çift hat şeklinde yapılacak olan demiryolunun platform genişliği 14,5 metre olurken, saatte 200 km hıza uygun olarak inşa edilecek.

ÇORUM SINIRLARINDAN GEÇEN HAT

Demiryolu projesinin toplam uzunluğu 292 kilometre olurken, bunun yaklaşık 139 km Çorum sınırlarında yer alacak.

İSTASYONLAR NEREDE OLACAK?

Demiryolu hattında Sungurlu’ya bir, Çorum merkeze iki istasyon kurulacak. İl Merkezinde inşa edilecek istasyonlardan birisi OSB’ye yük amaçlı diğeri ise yolcu amaçlı olacak. Şehir merkezinde inşa edilecek yolcu istasyonu demiryolu hattının geçtiği Akkent Mahallesi’nin sınırları içinde Sebze ve Meyve Hali’nin arkasında kalan alana yapılacak.

Projenin maliyeti 8.5 milyar lira olarak hesaplanırken, 4 yıllık yapım sürecinden sonra devreye alınacak.

PROJEDE GÜZERGAHLAR

SUNGURLU: Bahşılı Köyü, Akpınar Köyü, Sungurlu ilçesi, Kırankışla Köyü, Arifegazili Köylü, Gafurlu Köyü, Beşdam Köyü, Karakaya Köyü

MERKEZ: Karadona Köyü, Koparan Köyü, Deniz Köyü, Kiranlık Köyü, Büyükgülecek Köyü, Sapa Köyü, Hamdiköy Köyü, Sazdeğirmeni Köyü, Tarhan Köyü, Çayhatap Köyü, Sarimbey Köyü, Bozbuğa Köyü, Yenice Köyü, Kadıkırı Köyü, Karaca Köyü, Yaydiğin Köyü, Akkent, Celilkırı Köyü, Çorum, Ömerbey Köyü, Deliler Köyü, Bayat Köyü, Paşa Köyü, Pınarcık Köyü, Kurucay Köyü, Büğet Köyü, Çomarbaşı Köyü, Ahmediye Köyü, Güney Köyü, Kuşsaray Köyü, Eskice Köyü, Konaklı Köyü.

MECİTÖZÜ:Tanrıvermiş Köyü, Çitli Köyü, Gökçebel Köyü, Pınarbaşı Köyü

Son Güncelleme: 23.11.2018 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yokheri 2018-11-24 18:00:29

Harun denilen şahıs Merzifon havaalanının mevcut yolcusunun yüzde kaçı Çorum lu git bir öğren istersen sen Çorum lu değilsin kimliğinde Çorum yazsa bile ruhu Çorumlu olmayana Çorumlu dan saymazlar

Avatar
Halık 2018-11-23 23:58:47

10 yıla kadar bu tren, 30 yıla kadar da havaalanı gelmez Çorum’a bu pasif yöneticelerinen.

Avatar
Harun 2018-11-24 07:24:13

G..t kadar çoruma bide hava limanı isteyenlere şaşıyorum tren yolu gelsin de hava limanını napcaniz çorumdan uçak yolcusu mu çıkar bi çorumlu olarak yorumum.

Avatar
Muhsin. Durak 2018-11-23 14:06:30

Haber güzel güzergahta güzel mükemmel proje. Ama ne zaman BİSMİLAHİRRAHMANNİRRAHİM Denilecek çorum lu tabiri ile temeline kazma vurulacak. Başlamak ve devam etmek önemli dir . Hayırlı olur İNSAALLAH SELÂM VE DUA İLE

Avatar
serap 2018-11-23 20:24:19

anca seçimler yaklaşırken konuşuluyor icraat yok o zmn Oy da yok

Avatar
Cemil Hamatoğlu 2018-11-23 23:06:47

Kırıkkale.çorum.samsun.merzifon YHT hattı hayali çok güzelde nezaman gerçekleşir Allah bilir.

Avatar
fatih karaman 2019-01-27 14:42:17

ben çorum lu olarak hükümete güveniyorum yapar