Desteğe teşekkür geldi

Türkiye Diyanet Vakfı ve Şereflikoçhisar Müftülüğü tarafından yapılan Aziz Mahmut Hüdayi Erkek Hafızlık Kur'an Kursu ve Yurdu açılış töreni yapıldı.

10 Ekim 2013 Perşembe 09:59
 Desteğe teşekkür geldi

Türkiye Diyanet Vakfı ve Şereflikoçhisar Müftülüğü tarafından yapılan Aziz Mahmut Hüdayi Erkek Hafızlık Kur'an Kursu ve Yurdu açılış töreni yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Şereflikoçhisar İlçe Müftüsü Turan Arslanoğlu, imam hatipler, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa katılan Çavuşoğlu Turizm yetkilisi Halit İnaltekin’e Aziz Mahmut Hüdayi Erkek Hafızlık Kur'an Kursu ve Yurdu için yaptığı çalışmalardan dolayı Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı tarafından teşekkür edilerek şilt verildi.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, hizmet binasında eğitim ve ibadetin birlikte olacağını belirterek, “Bu kurum gönüllerinde Allah’ın kelamını taşıyacak hayırlı nesiller yetiştirecektir. Bu hizmet binasında yetişecek Kur'an hafızlarının vatana millete hayırlı nesiller olacağına inanıyor ve dua ediyoruz. Kur'an, Allah kelamıdır. Bu nedenle sevabı iki cihanda da çok büyüktür.” dedi.


2 milyon 850 TL’ye tamamlandı

İlçe Müftüsü Turan Arslanoğlu da hizmet binasının yapım aşamasıyla ilgili bilgi verdi. Arslanoğlu, “Günün modern şartlarına uygun bir şekilde inşa edilen hizmet binası 150 kişilik bölümü erkek hafızlık Kur'an kursu ve toplam bin 500 kişilik yemekhane kapasitesi ile hazır hale getirildi. Yurt binasının temeli Müftülük personelleri 4 imam ve hatibin bağışları ile atıldı ve inşaat başlatıldı. Daha sonra eski İlçe Müftüsü şimdi Fatsa Müftüsü olan Hüseyin Can öncülüğünde, Terminal Camii İmam-hatibi Cengiz İnaltekin, Şerefiye Cami İmamı Mustafa Kılıç, Alaaddin Camii (Kurşunlu Cami) İmamı Erol Coşar’dan oluşan imam ve hatiplerin oluşturduğu dayanışma ve yardımlaşma ekibinin yoğun ve gayretli çabalarıyla tamamlanmıştı. 16 ayda tamamlanan Aziz Mahmud Hüdai Hz. Hafızlık Kur'an Kursunda 150 öğrencinin barınacağı öğrenci yurdu, 6 katlı ve  çok amaçlı olarak kullanıma açılan kurs 2 milyon 850 bin TL’ye mâl oldu. İlçemizde hafızlık hizmeti veren bir Kur’an kursunun hizmete açılmasının gurur vericidir. Bu yurdumuzun yapımında kimlerin yardımı olmadı ki; evindeki kötü günler için sakladığı altınını vereni mi, maaşını alıp da bize bağışlayanı mı, harçlığını biriktirip yemeyip içmeyip daraldığımız yerde bize vereni mi... Onun için Şereflikoçhisarlılar bu eserin sadece çevre illerin yardımıyla oluşturulduğu gibi bir fikre kapılıp kendilerine haksızlık etmesinler. Eserde Şereflikoçhisar yardımsever halkın desteği de büyüktür. Ekibin yoğun çalışması ve yurt binasının kısa sürede tamamlanmasından dolayı hayırseverlere ve mesai arkadaşlarına teşekkür ederim.” dedi.  

Yurt binasının yapımında önemli katkıları olan imam ve hatiplerden Cengiz İnaltekin ise, “Bu tür hizmetlerin 1000 yıllık ecdadımızın yaptığı camilerin yanına yaptığı medreselerden geldiğini unutmayalım, yardım ve bağış yapanlara da yapamayanlara da dualarımızı eksik etmeyelim.” ifadelerine yer verdi.

Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Erkek Hafızlık Kursu’nun yapım aşamalarından da söz eden İnaltekin, şunları söyledi; “Unutmayacağımız öyle şeyler var ki; kursun yapımında sonuna kadar manevi olarak bizi etkiledi, heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri Erkek Hafızlık Kursu'nu yapan yardımsever insanlarımızdır. Eğer hayırseverlerin yardımı olmasaydı biz bu eseri kısa zamanda bitiremezdik. Çorum'dan gelen lavabo taşları, karo, tuğla malzemeleri, Aksaray'dan, Kırşehir'den, Nevşehir'den gelen yapı taşları, kalıp tahtaları Antalya'dan gelen fayanslar ve Amasya'dan  gelen mermer taşları ve hayırseverlerin maddi yardımlarını unutmayalım, onlara dua edelim. Katkı yapan Çorum halkına, hayırsever iş adamı ve fabrika sahiplerine teşekkür ediyorum.”




Son Güncelleme: 10.10.2013 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.