Doğaya yem bıraktılar

AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı, kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

20 Ocak 2017 Cuma 10:42
 Doğaya yem bıraktılar


AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı, kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.


Kış mevsimiyle birlikte İlçe köylerinde etkili olan yoğun kar yağışı yaban hayvanlarının doğada yiyecek bulmalarını zorlaştırdı. Karla kaplı bölgelere AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek,  Çevre, Şehir ve Kültür Bşk. Mehmet Katırcı, İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Kaya ve Üzeyir Esenkaya ile birlikte buğday ve ekmek bıraktı.

İlçe köylerinde kuşların ve hayvanların yemlenebileceği yerlere yem bıraktıklarını ve hayvanların unutulmaması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Mustafa Lek, “Kar yağışı nedeniyle kanatlı, Etçil türü hayvanlar kuşlar yem bulmakta zorlanıyor. Biz de bunu düşünerek yaban kuşlarının ve diğer yaban hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanımız ile birlikte kar yağışının yoğun olduğu köylerimizin farklı noktalarına yem bıraktık. Bunu doğanın daha yaşanabilir olması açısından önemsiyoruz” dedi.


Lek, “Hz. Ömer’in 'Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler' sözünden yola çıkarak İlçe Teşkilatı ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte atalarımızın bu güzel geleneğini yaşatmak istiyoruz. Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana ve ekolojiye dost bir medeniyettir. Mütevazı ama çok insani bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Kış şartlarında aç kalan hayvanlar açısından bu çalışmalar hayati öneme sahip. Vatandaşlarımızın da kış şartlarında hassasiyetle davranmalarını ve sokaklarda yaşayan hayvanların bu zor zamanlarına yiyecek bırakarak destek olmalarını istiyoruz. Yaban hayatı yemleme çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir” şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 20.01.2017 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.