Doğu Türkistan'ı unutmadılar

Doğu Türkistan’da Urumçi Katliamının 14. yıldönümünde şehitler anıldı.

07 Temmuz 2023 Cuma 17:20
Doğu Türkistan'ı unutmadılar

Doğu Türkistan’da Urumçi Katliamının 14. yıldönümünde şehitler anıldı.

Cuma namazı sonrası Akşemsettin Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklaması programı Çorum İHH Yetim Birimi Başkanı Hafız Mehmet Çalışkan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından topluluk adına basın açıklamasını Çorum İHH Başkanı Taner Şanlı okudu. Şanlı yaptığı konuşmasında özetle şöyle dedi:

“5 Temmuz 2009'da çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan ve Çin'in yıllardır uyguladığı insanlık dışı haksız gözaltı asimilasyon işkence politikalarını barışçıl şekilde protesto eden gruba karşı Komünist İşgalci Çin yönetiminin kanlı müdahalesi sonucu Çin makamlarına göre üç gün içerisinde 197 kişi, sürgündeki Doğu Türkistan milli Meclisine göre ise binlerce Uygur Şehit edildi. Doğu Türkistan'da zulüm halen devam ediyor.

1.200 farklı toplama kampında 3 milyona yakın Uygurlu Müslüman kardeşimiz halen daha zulüm görüyor. Biz duyarlı Müslümanlar olarak bozulma sessiz kalmamalı İşgalci Komünist Çin hükümetini her alanda boykot ve protesto etmeliyiz.”

Son Güncelleme: 07.07.2023 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca... 2023-07-09 01:20:21

İhh denen denen dernek üyeleri; Elinize silahı alın ve türkistana savaşa gidin, buralarda boşu boşuna bağırıp durmayın araba kornası gibi, etkisi olmaz.

Avatar
Morgcu 2023-07-08 14:37:57

İHH dan başka bu konuda duyarlı kimse yokmu. Çorumda bulunan diğer kuruluşlar nesen ses etmezler. Doğu Türkistan insanlığın acısı değil mi? Olur olmaz her konuda konuşan platformlar neredeler.

Avatar
Bahattin 2023-07-10 10:51:33

Hoca denen adam sana TCK 214 suç duyurusunda bulunayım da, sen gör araba kornasını.