DÖSİM binasına el sanatları satış merkezi teklifi

Kız Meslek ve Teknik Lisesi'ne ait döner sermaye işletmesinin bulunduğu binanın merkez ve...

16 Aralık 2014 Salı 16:01
DÖSİM binasına el sanatları satış merkezi teklifi


Kız Meslek ve Teknik Lisesi'ne ait döner sermaye işletmesinin bulunduğu binanın merkez ve ilçelerde üretimi yapılan tüm el sanatlarının satışa sunulacağı Turistik Satış Merkezi olması teklif edildi. İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru’nun teklifiyle çıkılan yolda, İl Özel İdaresi de gereken mali kaynağı sağlama sözü verdi. Vali Ahmet Kara’nın da katıldığı heyet, yerinde incelemelerde bulundu.


Merkez ve ilçelerde bulunan yöresel el sanatlarının sergileneceği ve satışlarının yapılabileceği özel bir merkez kurmak için kolları sıvayan kurumlar, alternatif yerler konusunda araştırma yapıyor.


Vali Ahmet Kara, kendisine iletilen talebi yerinde incelemek ve okul yöneticileri ile görüşmek için KML'yi ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve KML Müdiresi Halise Akay'la birlikte DOSİM'in bulunduğu binayı, Sanatçılar Sokağı'nı ve okul çevresini inceleyen Vali Ahmet Kara, Çorum turizminin geliştirilmesi için atılacak adımların önemli olduğunu, ancak bu adımların okulların eğitimine zarar verici olmaması şartına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


Çorum'a katkı sağlayacak ve hizmeti kolaylaştıracak konularda, kurum yöneticilerinin kurumsal taassup içerisinde olmaması gerektiğini söyleyen Vali Ahmet Kara, "Çorum turizmine katkı verecek unsurların arayışı içerisindeyiz." dedi.


Yapılan ziyarette Ömer Arslan, DÖSİM binası ile ilgili planlarını aktararak, DÖSİM'in turizme dönük el sanatlarının satış merkezi olması karşılığında okul bahçesine DÖSİM için kullanılmak üzere yeni bir mekan oluşturabileceklerini ifade etti.





Son Güncelleme: 17.12.2014 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.