Eğitim Sen’den suç duyurusu

Eğitim Sen Çorum Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlükleri ile ilgili yaptığı mülakatı hukuksuz...

03 Kasım 2014 Pazartesi 13:26
 Eğitim Sen’den suç duyurusu


Eğitim Sen Çorum Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlükleri ile ilgili yaptığı mülakatı hukuksuz olduğu gerekçesiyle yargıya taşıdı.


Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan sendika yöneticileri, mülakat sonucu verilen puanların yasadışı olduğunu iddia etti.


Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa ve yeniden okul müdürlüğü için yapılan sözlü sınav komisyonları ile siyasi kadrolaşmada hukuksuz uygulamaya geçen hafta imza atmıştı. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşturulan iki komisyonda Eğitim Bir Sen üyelerinin dışında kalan büyük bir çoğunluk sözlü sınav komisyonları tarafından tırpanlanmıştı. Bizler de sendika olarak geçen hafta Perşembe günü basın açıklaması yaparak yapılan haksız, hukuksuz, kayırmacı uygulamayı kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaptığımız kamuoyu bilgilendirmesinin ne kadar doğru olduğu 1 Kasım tarihinde ibreti vesika olarak ortaya çıktı..


Çorum Eğitim Bir Şube Başkanının 1 Kasım tarihinde 5. Şube Genel Kurulu’nda basından öğrendiğimiz bilgiler ışığında  “Sendika olarak okullara yönetici atanma sürecinde etkin rol oynadıklarını ve üyelerinin yüzde 100 oranında atanmasını sağladıklarını” açıkladı. Şube Başkanı  Tahir Eşkil bizleri  doğruladı.  Çünkü puanlamayı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan iki komisyon ile  birlikte kendileri yaparak yüzde 100 başarı sağladılar. 


Yandaş Sen oluşturulan  komisyonun ta kendisidir. Nasıl oluyor da bir sendika başkanı yüzde 100 başarı sağladık diyebiliyor?  Yönetici değerlendirme sürecinin aktif parçası olan Eğitim Bir Sen kimden güç alıyor da böyle bir açıklama yapıyor. 


Mülakatta Yüzde 100 başarı sağlandıysa görünen o ki  puanları komisyon ile Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi birlikte vermiştir. Yapılan bu uygulama ve açıklama ile öğretmenlerle, eğitim çalışanlarıyla adeta  dalga geçilmiştir. bu hukuksuzluğun  bütün unsurları tarihe utançla geçecektir. Alın sizin olsun artık hiç bir değeri kalmayan o  koltuklar, tepe tepe kullanın. Kul hakkı ve mazlum edebiyatı yaparak, haksızlık karşısında susarak ve onun bir parçasına dönüşerek müdür olunur, bu tür müdürler tarihte çok görülmüştür. Ancak ahlaken ve vicdanen mahkum olunmuştur.


16-23 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav komisyonunda da okul müdürlüğü için bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de  mülakattan önce AKP iktidarı ile milli eğitim müdürlükleri ve yandaş sen temsilcileri tarafından okul okul liste yapılmış ve bu listedeki kişilere yüksek puanlar verilmiştir.  Tekrar belirtiyoruz, bu sonuçlar tam bir ekip çalışması sonucu ortaya çıkmıştır. Milli eğitim müdürlükleri ve yandaş sendika temsilcileri ile AKP iktidarı büyük bir çalışma içine girerek, kimsenin gözden kaçmaması için tek tek notlara müdahale etmişlerdir.


Verilen puanlar yasadışıdır-kayırmacıdır.


Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü  sözlü sınav komisyonunun verdiği puanlar hükümsüzdür ve kabul edilemez. Hele ki, komisyonlarda görevlendirilen şube müdürlerinin atanmaları hakkında yargının yürütmeyi durdurma kararı da ortadadır. Meşru olmayan komisyonlarca verilen bu değerlendirme puanları da meşru değildir.


İlimizde 148 münhal kadro için  134 Eğitim Bir Sen üyesi kendi belirledikleri barajı geçmiştir. Bunun yanında 23 Türk Eğitim Sen,  8  Eğitim-Sen, 2 Eğitim İş, 1 Aktif Sen, 9 Sendikasız öğretmen  70 ve üzerinde puan verilmiştir. Ayrıca Eğitim Bir Sen Buna karşılık Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenlere bol kepçe puanlar verilirken diğerlerine çay kaşığı ile verilmiştir. Bu kadar adaletsiz, haksız bir dayatma ile karşılaşan eğitim emekçilerinin güzünde değerlendirmelerin hiç bir geçerliliği yoktur.


Eğitim Sen olarak haksızlık ve hukuksuzluk karşısında hiçbir zaman susmadık. Her zaman adaletten ve eşitlikten yana olduk. Bugün burada; İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında verilen görevi kötüye kullanmaktan, yanlı davranmaktan dolayı Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.Çünkü; bizler gerçek hukuk ve adalete güveniyoruz.”




Son Güncelleme: 03.11.2014 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muallim 2014-11-03 18:44:19

28 şubatta yapılan kıyımı ve kayırmacılığı hiç demiyorsun öğretmenim,her etkinin bir tepkisi olur,mahkemelerde aynı haksızlığı o dönem onayladı.nursen hanım ve yüksel beylerin icraatlarını ya unuttun veya yapılanları doğru bulduğunuz için sessiz kaldınız.elinize fırsat geçse hiç tereddüt etmez gene yaparsınız.sizin adalet anlayışınızı biliriz,önce mahkum et sonra gerekce bulunur.