Ekmeğe ulaşamayanlar da var

Çorum Belediyesi Ramazan Bayramı’nda ekmek dağıtımının Halk Ekmek aracılığıyla araçlarla yapılacağını duyurdu ancak bazı bölgelerden ekmeğe ulaşılamadığına dair bilgiler geldi.

25 Mayıs 2020 Pazartesi 16:39
Ekmeğe ulaşamayanlar da var

Çorum Belediyesi Ramazan Bayramı’nda ekmek dağıtımının Halk ekmek aracılığıyla araçlarla yapılacağını duyurmuştu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise önceki gün yaptığı açıklamada, belediye bünyesindeki Halk Ekmek Fabrikasında çalışan tüm personel ve araçların cadde ve sokaklarda ekmek dağıtımı yaptığını açıklayarak, "Siz evde kalmaya devam edin; biz ekmeğinizi getirmek için de aşkla çalışıyoruz" diye konuşmuştu.

Ancak arife günü ihtiyaçlarını karşılayanların dışında bayramın ilk gününden itibaren ekmeğe ulaşmakta bazı sorunlar yaşandığı anlaşılıyor. Habercim19’a gelen okur yorumlarına göre bazı mahallelerde ekmeğe ulaşamayanların da olduğu bilgisi paylaşıldı.

İşte bazı okur yorumları:

SEÇMEN/ Mimar Sinan Fevzi Çakmak’a da ekmek arabası gelmedi, biz sorduk büfeye araba gelecek diye fazla almadım. İyi ki evde un vardı, evde bazlama yapıp yiyoruz.

AKIN/Toki’ye de hiç gelmedi. Ekmek araçla gelecek dediler ekmek te gelmedi. 153 otomatik meşgule almış sistemi helal size.

EKMEK LAZIM/ Bayramda ekmek bulamaz olduk, rezil kepaze olduk. O halk ekmek arabalarını hiç görmedik. Napalım bu tırı? Bizi, ailemizi  ekmeksiz koyduktan sonra. Halk ekmekler günde 2 saat olsun açık olmalıydı.

BİNEVLER/ Binevler’de halk ekmek büfesi hiç yok ama şehrimizin hemen hemen her yerinde var zamanla gelir ellerine sağlık başkanım.

HALK SÜT GELİYOR/ Bayramda halk ekmek yasağı hiç olmadI. O halk ekmek arabalarını mahallede hiç görmedi. Süt bakalım, uygulamada nasıl olur hayırlısı.

BUHARA 5. CADDE/ Mahalleden ekmek arabası diye bir şey geçmedi . Geçse de oturup ekmekçi mi bekleyeceğiz. Bi anons edin, bir belli edin. Yok. Ramazan simitçileri kadar da mi olamadınız!? Cezayı hemen kilitlemeyi bilirsiniz.

GİRAY/Halk Et pek güzel geldi, bu da gelir.

GARANTİEVLER 9. SOKAK/ Biz de görmedik bu ekmek arabalarını. İşimiz gücümüz yok pencerede araba mı bekleyeceğiz.? Açın ekmek fırınlarını belirli saatlerde vatandaş alsın ekmeğini.

EKMEKSİZ/ Mimar Sinan Mahallesi’nde hiç bir şekilde ekmek aracı görmedik. Akşama kadar bekledik, gelen giden yok. Ayrıca 153 hiç yardımcı olamadı. Bakalım yarın gelecek mi?

MÜRŞİDİ KAMİL/ Kardeş daha ekmek yüzü gördüğümüz yok. Ne olacak bizim halimiz? ne ekmek satan var ne bir şey. Ancak laf bu gezen ekmek fırını arabalarını gören varsa bir zahmet  yazsın.

EKMEK/ Ekmek arabaları mahalle aralarında dolaşsa da ihtiyacı olan alsa. Hiç iyi etmediniz.

HİÇ İYİ ETMEDİNİZ

Ne olurdu Halk Ekmek büfelerde satılsaydı, her evden bir kişi hızlıca gidip alsaydı. Hangi mahalleye saat kaçta nerede dağıtım yapıldı.? Biz henüz bir şey görmedik. Millet ekmek geldi, gelecek veya gelmeyecek diye beklemek zorunda mı? Hadi gelmedi ne olacak?

HAKAN/ Uygulama son derece güzel olmuş. Teşekkürler.

OKUR/ Oyuncak ettiniz. Basitçe bir düzene sokmak sizin için bu kadar zor mu? Kırk kez akıl değiştiriyorsunuz.

ÖZGÜREVLER/ Fırınlar açık olması lazımdı. Halk ekmek bütün Çorum’a yetecek ekmek üretemez, akıl edememişler.

SİNAN/ Gülabibey Mahallesi’ne iki gündür ekmek aracı gelmiyor. Bekliyoruz. 153 telefona cevap vermiyor…

Son Güncelleme: 25.05.2020 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-05-25 19:10:01

Ekmeğin gelmediği bölgedekiler kamerayı hazırladık, haberciler de geldi diye arasınlar başkan kendisi getirir ekmeği.

Avatar
Can 2020-05-25 17:24:32

Çiftlik caddesinden anons yaparak geçti..bakın dikkat edin geçti diyorum.durmak, beklemek yok, bugün bayramın 2.günü dünde aynısını yaptılar.şuan saat 17.34 ben hala dışarda ekmek arabasını gözlüyorum..belediyeye güvendik arefe yoğunluk yapmadık bakkalda markette ama yapsaydık daha iyiymiş.153 desen meşgul, düşürürsen de açan yok yazık..

Avatar
Tolga 2020-05-25 17:47:24

Aşkla ekmek bekliyorum...

Avatar
aşk meşk 2020-05-25 22:33:22

yahu daha nereye kadar bu aşk işini sürdüreceksiniz, nasıl bir bitmek tükenmek bilmez bir aşk bu. aşk var ekmek yok. başkanın soyadında aşk sözüne denk gelen iki harf var diye bu kadar da aşka sarılmanın alemi varmı. her iki lafınızdan birisi aşk oldu, biz de size aşkolsun diyoruz. bir de şunu söyleyim, başkanın soyadında aşk yok, aşgın var. anlamı çok demek fazla demek, aşkla ilgisi yok yani. zorlatmayın

Avatar
Mertçe 2020-05-26 07:29:37

Asla güvenmem bu belediye ye asla güvenmem kendi tedbirimi alırım. Belediye başkanı şov peşinde başka yaptığı iş yok.

Avatar
Ahmet 2020-05-25 17:20:12

Resmen ellerine yüzlerine bulaştırdılar birde çıkıp milletle dalga geçiyorlar

Avatar
Muratevler 4.Sokak 2020-05-25 17:21:25

Halk ekmek burayada uğramadı herkes kapının önünde gözlüyor gelmiyor.

Avatar
Tolga 2020-05-25 17:46:29

topu topu 13 mahalleye ekmek dağıtacaksınız.. bekleyin belki drone ile dağıtırlar..