Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız

Özgür-Der Genel Beşkanı Rıdvan Kaya, 'Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız." dedi.

06 Mart 2022 Pazar 17:48
Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız

Özgür-Der Çorum Şubesi 2022 programları kapsamında bu hafta Özgür-Der Genel Beşkanı Rıdvan Kaya’nın katıldığı ‘İfsada Karşı, Islah Bilinci’ konulu bir seminer düzenledi.

Hassasiyetlerin aşındığı, irtibat ve ilişkilerin azaldığı, ifsadın yaygınlaştığı ve akabinde karmaşa ve belirsizliğin arttığı bir dönemde yaşandığımızı hatırlatarak sözlerine başlayan Rıdvan Kaya,  modern hayat tarzı ve tüketim anlayışının insanların önüne süfli değerleri kıymetli olarak koyduğunu ve bu durumu içselleştiren insanların da kendilerini bir boşluk halinde hissettiğini söyledi.

Takva, tevazu yerine tüketime endeksli müstağniligin ve kibrin artmasının, insanları huzursuz, depresif ve mutsuz ettiğini belirten Kaya, “Bu durumu sadece yaşanan ekonomik sebeplere bağlamak doğru değil, zorluklara karşı tahammül etmeyen, şükürsüz bir insan profili ile karşı karşıyayız, özellikle gençler sürekli sıkıntılı bir ruh hali içinde.

DAVA BİLİNCİ VURGUSU

Toplumu kuşatan bu duruma karşı ibadet ve dava bilincine sahip olma yerine daha ziyade menfaat ilişkilerine dayalı, her şeyi mubah gören bir anlayışın arttığı bir vasatta haramlara karşı duyarsızlığın yaygınlaştığını görüyoruz. Kadın ve erkek tesettür anlayışında yaşanan zaaflar, sadelikten uzaklaşma hali, takvanın değil de dış görünüşün daha değerli olduğu bir anlayışın yerine ahiret odaklı hayat bilincini yaygınlaştırmalıyız.

İş. kariyer, makam ve mevki gibi dünyevi değerlerin aslı hedef haline geldiği gününüzde, dışardan Müslümana bakan biri diğerlerinden bir fark göremiyorsa burada bir gerime yaşandığını tespit etmemiz gerekir, oysa Müslüman insanlara Allah ve Resulünü hatırlatmalı. Bu anlamda doğal olan herkesin yaptığı değil, bizim açımızdan belirleyici olan Hz.Peygamber (AS) örnekliğidir.”dedi.

DURDUĞUMUZ YER VE HEDEFLERİMİZ NET OLMALI

Bir kuşatılma hali ve ifsadın meşru görüldüğü bir hayatın dayatıldığını hatırlatan Kaya, “Bizler için durduğunuz yer önemli, doğru yerde durmalıyız, hedeflerimiz net olmalı, Rabbimizin rızasına dönük bir başarı yoksa bu bir başarı değildir.
İslam kimliğinin dışındaki kimliklerin bizi parçalayan bir yönü olduğunu unutmamalıyız, mümin bir topluluk olamazsak kurtuluşa eremeyiz, bu anlamda aidiyetimizi arttırmalıyız, ümmet olma, cemaat olma, Müslümanlarla birlikte olma çaba ve bilinci için mücadele etmeliyiz.

Tebliğ, davet görev ve sorumluluklarına da dikkat çeken Kaya, bunu başarmamız için kuşatıcı, merhamet ve kardeşliği geliştirecek, pekiştirecek bir tavra sahip olmalıyız, hesap yapmadan karşılık beklemeden hayrı yaygınlaştırmalıyız. Müslüman gerekirse hakkından feragat etmeli daha değerli olan budur, dostluk ve düşmanlıkta ölçülü olmalıyız. Kimlik bütünlüğü, zihinsel netlik sahih olmalı, böyle olursak dayatmalara karşı teyakkuz halinde olabiliriz ve sadece Müslüman olmaya çalışmalıyız. İnsanların kalbini kazanmalıyız, fedakârlık, bağışlamak ve tevazu sahibi olmak insanın şerefini artırır ve emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmalıyız’ ilkesini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Program soru, cevap ve katkıların ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2022-03-07 09:39:36

Söylediklerinizi yaşamadığınız sürece toplumda asla karşılık bulamazsınız.
Sizler yapılan hangi yanlışlara karşı dosdoğrusunuz mesala..

Avatar
Çorumlu 2022-03-06 18:32:30

Millet fakirlik içinde sürünüyor bunlar Arap Dili ve edebiyatı ile mesgul.. Asimile olmuşuz haberimiz yok

Avatar
Mehmet 2022-03-07 10:54:09

Evet tüm değerlerini terkedip batıya asimile oldunuz.İslama olan hıncını Araplaşmak kılıfıyla anlatan sürekli aç edebiyatı yapan ama cimrilikte en ön sırada giden garip bir zihniyet.Bu zihniyetin kaç tane yardım derneği vardır?Tabi tabi onlar da Araplara yardım ediyorlar fakirlik edebiyatı yapanların komşuları açlıktan ölüyorlar değil mi?

Avatar
Söz bir... 2022-03-07 13:30:35

Sizler ne kadar dos doğrusunuz.
Arapcılık yaparak kendinizi dos doğru mu düşünüyorsunuz.Neyin özgürlüğünü savunuyorsunuz.Siz kimsiniz Allah aşkına, topluma ne faydanız var.

Avatar
Okur Yazar 2022-03-07 13:14:03

Tutarlı olmak ve bunu talep etmek doğal olan... ancak; Arap düşmanlığı üzerinden ve tanımadan bilmeden sadece zan üzerinden insanları yargılamak kimsenin hakkı da, haddi de değil...

Avatar
hoca 2022-03-07 14:48:41

çorumlu bütün yorumlarını takip ediyorum islam düşmanısın bunu anladım,fitne ve fesatlık senin kalbini ele geçirmiş.seninle aynı havayı teneffüs etmek bile insanı zehirler

Avatar
Yakup 2022-03-07 22:00:10

Çorumlu
Hemşehrim, tez zamanda şehir hastanesi psikiyatri polikliniğine uğramalısın. Umarım sana koyacakları bir teşhis verecekleri bir ilaç vardır. Allah şifa versin.

Avatar
Çorumlu 2022-03-07 12:11:52

Senin değer dediklerin insanları köle yapıp sarayları cariyeleri doldurmak mı? Anadoluda halk ortaçağı yaşayan halk sakaryada meydan savaşı verirken 16 yaşındaki kıza nikah kıyan vahdettinin değerleri mi? Cumhuriyet olmasa suriyeden ırakta farkın yoktu