Engelliler bu okulu bekliyor

Gülabibey Mahallesi Orta Kapaklı civarında yer alan Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı hızlı ilerliyor.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:28
Engelliler bu okulu bekliyor

Gülabibey Mahallesi Orta Kapaklı civarında  yer alan Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı hızlı ilerliyor.

Mustagfa Demirer imzalı habere göre, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devlet yatırım programı kapsamında iki blok halinde yapımı devam eden özel eğitim okulu inşaatı yükselmeye devam ediyor. Okul inşaatının bir yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.


Edinilen bilgiye göre, mevcut okul Nadık’ta 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başladı. Eğitim süresi 4 yıl olan okulda orta ve hafif düzeyde zihinsel engelli 100’ün üzerinde öğrenci eğitim alıyor. Programın birinci sınıfında bireylere akademik bilgi ve beceriler ile uygulamalı iş eğitimi yoluyla atölyelerde gerekli olan temel bilgi ve beceriler kazandırılıyor. El sanatları atölyelerinde öğrencilere okulda ve iş yerlerinde teorik bilgiler ile uygulamalı temel iş bilgisi ve becerisi kazandırılıyor. Yiyecek ve içecek atölyelerinde ise öğrencileri ilgili sektöre aşçı yardımcısı olarak yetiştiriliyor.


10. sınıftan itibaren öğrenciler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda işyerlerine stajer olarak yerleştiriliyor.

Son Güncelleme: 09.07.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.