Enise Ağbal’a birincilik ödülü

Belediye Kadın Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı...

10 Mart 2015 Salı 18:49
 Enise Ağbal’a birincilik ödülü


Belediye Kadın Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Zengin bir içerikle düzenlenen programda, Kadın Kültür Merkezleri’nin faaliyetlerine katılan bayanlar, konser, halk oyunları ve tiyatro eserleriyle takdir topladı.


Devlet Tiyatro Salonu’nu tamamen dolduran bayanlar için salona ilave sandalyeler konulmasına karşın, çok sayıda davetli merdivenlerde kalma pahasına programı takip etti.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara’nın da katıldığı programın açılış konuşmasını Kadın Kültür Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez yaptı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında, kadının önemine vurgu yaparak, kadının toplumu şekillendiren en önemli unsur olduğunu, kadına yönelik davranış konusundaki asıl değişim ve dönüşümün ise Peygamber Efendimiz’le birlikte başladığını bildirdi.


Özgecan olayı örneği ile yaşanan vahşeti hatırlatan Külcü, bu noktaya gelen toplumun, nasıl ve neden sorularına cevap bulmak zorunda olduğuna işaret ederek, insanları azılı birer katil durumuna getiren sebepleri oluşturan bataklığın kurutulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


Bahçelivler Kadın Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu’nun şef Özdemir Öztürk yönetimindeki birbirinden güzel türkülerden oluşan konserinden sonra, halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Kadınların oluşturduğu tiyatro ekibinin sahnelediği oyun da davetliler tarafından beğeniyle alkışlanırken, programda Kadın Objektifi’nden Kadın konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri de sahiplerini buldu.


Hakimiyet Gazetesi Haber Redaktörü Enise Ağbal’ın fotoğrafı birinciliğe layık görülürken, ikinci Rukiye Okumuş, üçüncü ise Ümmühan Yazıcı oldu. Protokol üyelerince verilen ödüller, sahiplerine teslim edilirken, yarışmaya katılan eserlerin bulunduğu sergi, davetlilerin beğenisine sunuldu.



Son Güncelleme: 10.03.2015 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.