Erzurum Dede Ankara Yolu arası bulvar yol oluyor

Erzurum Dede Ankara Yolu bağlantısı 14 metre genişliğinde konforlu bir yol haline getiriliyor.

01 Ekim 2019 Salı 16:47
Erzurum Dede Ankara Yolu arası bulvar yol oluyor

Önceki dönem restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılarak modern bir görüntüye kavuşturulan Erzurum Dede güzergahına 14 metre genişliğinde yol yapımına başlandı.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktan sonra şehrin en çok tercih edilen yeşil alanlarından biri haline gelen Erzurum Dede güzergahına 14 metre genişliğinde yol yapılıyor. Erzurum Dede Caddesi’ne yapılan yol Mimar Sinan ve Gülabibey Mahallesi hattından gelenler için rahat ve konforlu bir bağlantı yolu olacak.

Çorum’un inanç kültüründe de önemli yeri olan Erzurum Dede’nin şehrin en güzel yerlerinden biri olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Erzurum Dede çok nezih bir mekan. Hafta sonları hemşehrilerimiz aileleri ile burada hoşça vakit geçiriyor. Biz de bu anlamda belediye olarak buraya önem gösteriyoruz. İnönü Caddesi tarafından ulaşımda bir problem yok ama Fevzi Çakmak 3. Cadde tarafından gelenler için buradaki yol tahrip olmuş ve yetersiz kalıyordu. Erzurum Dede Caddemizde yol yapım çalışmasını başlattık ve buraya 14 metre genişliğinde stabilize asfalt yol yapıyoruz.” dedi.

Erzurum Dede Caddesi’nin Erzurum Dede’ye ulaşımının dışında bir bağlantı yolu olduğunu belirten Başkan Aşgın, “Mimarsinan ve Gülabibey Mahallelerinden Sağlık Müdürlüğü Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şehirlerarası otobüs terminali, gıda toptancılar sitesi, traktörcüler sitesi gibi yerlerle gitmek isteyen hemşehrilerimiz de bu yolu çokça kullanıyor” dedi. Başkan Aşgın, şehre hizmet noktasında durmadan, yorulmadan, aşkla çalışacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
binevler 2019-10-04 10:06:21

sayın başkanım binevler camii ye giden yol 10 yılı geçkin mucur burayı nezaman asfaltlamayı planlıyorsunuz saygılarımla.