Eski stadla ilgili ilk sinyal

Belediye Başkanı Aşgın, yeni şehir stadının akıbeti belli olduktan sonra eski stadyumla ilgili ne yapacaklarını açıkladı.

17 Ağustos 2019 Cumartesi 16:06
Eski stadla ilgili ilk sinyal

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yeni şehir stadının akıbeti belli olduktan sonra Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın nasıl değerlendirileceğinin sinyalini verdi.

Çevre Yolu üzerindeki yeni stadyumun 85 milyon lira maliyetle yapıldığını belirten Aşgın, bazı eksikliklerin giderilmesi için müteahhit firma ile görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Şehir stadını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrederek inşaat maliyetini geri almak istediklerini tekrarlayan Aşgın, stadyumu bakanlığın işletmesini arzu ettiklerini, bu konuda girişimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Aşgın, “Geçtiğimiz dönem güzel bir düşünce ile yeni stadyum inşaatı başlatılmış. Ama bugün şartlar değişti. Bakanlığa devir gerçekleşirse eski stat yerini milletimizin istediği gibi yaparız. Bakanlık stadyum ve spor salonunun maliyetini karşılamazsa eski stad yerini değerlendirmek durumundayız. Babamızın yeri değil. Yeşil ve sportif alanı en fazla olacak şekilde eski stat yerini değerlendirip kaynak temin etmemiz gerekiyor. Hem stadı hem de yüzde 75’i biten spor salonunu devrederek işletmesini bakanlığın yapması için gayret ediyoruz. Şayet bakanlık spor salonunu yapmazsa belediye olarak biz tamamlayacağız.”

Son Güncelleme: 17.08.2019 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-08-17 22:00:12

Stad için harcanan para 8-9 ay önce 138 milyondu. Şimdi nasıl 85 oldu? Eski başkan mı yalan söylüyor yoksa yenisinin haberi mi yok?

Avatar
mustafa 2019-08-17 19:15:22

stadın yerine konut veya alışveriş merkezi olursa çorum biter esnaf biter konut olursa trafik felç olur ordaki trafik gazi caddesi bahçelievler fatih caddesi gibi yerleri etkiler zaten çorumun trafigi bitik dahada içinden çıkılmaz hal alır eski stad kesinlikle park olarak kalmalı

Avatar
okuryazar 2019-08-17 21:32:18

stat stat olarak kalmamalı. yerine park veya daha farklı bir şey yapılabilir ama asla konut ve ticaret alanına dönüşmemeli!

Avatar
Vatandaş 2019-08-18 01:03:28

Başkan sakın burayı konut iş merkezi gibi planlamayın bu millet buna musade etmez.size oy verdim gerekirse çıkar sonuna kadar eylem yaparım

Avatar
Mustafa 2019-08-18 18:23:59

Başkanın iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Ancak kucağında borçla başbaşa kaldı. Hesap verecek de kendisi kim olsa aynı şekilde düşünür eski stadın yeri gerekiyorsa ticarethane olsun gerekirse daire olsun borcu çevirebilir hale gelsin yeter.yok yaptırmayız falan hiç hoş değil başkanın suçu ne ki