Fikret Kısar cevap verdi:  ‘Edep Yâ Hû’

Bolu Çorumlular Derneği Kurucu Başkanı Fikret Kısar, Çorum Özel İdaresi’nden laf değil icraat beklediklerini açıkladı.

12 Haziran 2021 Cumartesi 15:43
Fikret Kısar cevap verdi:  ‘Edep Yâ Hû’

Bolu Çorumlular Derneği Kurucu Başkanı Fikret Kısar, Çorum Özel İdaresi’nde laf değil icraat beklediklerini açıkladı.
Dernek olarak  Fetih Haftası kapsamında Akşemseddin Hazretlerinin yaşadığı mekanlardan olan İskilip’in Evlik Köyü’nde etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Kısar,  Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatına rağmen İl Özel İdaresi yöneticilerinin Akşemseddin Hazretleri’nin bulunduğu İkikese-Dereseki-Evlik köy yolunu rahatlatacak düzenleme yapmadığı iddiasını tekrarladı.

Kısar, yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

“Söz konusu toprak yoldan bırakın araba geçmeyi, hayvan bile zor geçiyor. Bilindiği üzere insanımız seyahatte navigasyon programı kullanıyor, en kısa yoldan sizi bölgeye  götürüyor. İstanbul, İzmit, Sakarya, Bolu, Samsun ve Trabzon hattından gelen ziyaretçiler İkikese-Dereseki-Evlik yoluna girince film başlıyor. İkikese-Dereseki arası asfaltı bitik vaziyette İkikese-Dereseki-Evlik arası yolu ise toprak ve bakımsız olduğu için ziyaretçilerine ‘yandım Allah’ dedirtiyor. En son Akşemseddin töreni  ve panel için bu yolu kullanan akademisyenler ve misafirler çileden çıkmış ve panel 2 saat geç başlamıştır. İl Özel İdaresi’nin asfalt grup yolu dediği Kuzuluk-Afatyaka-Evlik yolunun hali de içler acısı. Güzergahta hiç bir ıslah yapılmadan üzerine asfalt atılması turizm Şehri olmaya çalışan Çorum a yakışmıyor ve vatandaş soruyor siz atalarımıza böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Çorum’un yeni ve çalışkan  Valisi Mustafa Çiftçi,  İkikese -Kuzuluk yol güzergahını ziyaret ederse hakkımızı teslim edecektir. Bolu ÇORDER Kurucu Başkanı Fikret Kısar görevimiz olmadığı halde atalarımıza olan saygımız ve sosyal sorumluluk kapsamında 400 km. mesafeden gelip tören ve panel düzenlemek bizim hem insani hem de vicdani görevimizdir. Bilindiği üzere mücavir alan dışındaki camii, türbe ve külliyelerin temizliği İl Özel İdaresi’nin görev kapsamındadır. Akşemseddin Hazretlerinin Evlik’te bulunan çilehanesi tekrar gübrelik haline gelmiş olup, keşfedilmeyi bekliyor. Akşemseddin’in ruh hastalarını tedavi ettiği çeşme ise mezbelelik halde. İl Özel İdaresi yöneticileri Akşemseddin’in yolundan sonra, çilehanenin gübrelik haline gelmesi ile bir skandala daha imza atmıştır. Edep Yâ Hû diyoruz.”

Son Güncelleme: 12.06.2021 22:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-06-12 21:45:20

Bu beyefendi bir yerlere aday mı olacak? Devlet idaresinde bir adap vardır. Bir önceki açıklaması da aynı şekilde. Saygıdan bahsediyor ancak yaptığı hareket tam bir saygısızlık. Bir önceki açıklamasında sanki vali bey yapın demiş ancak Genel sekreter yapmıyormuş iması yaratıyor, bu gün ise vali beyin bu yolu incelemesi gerektiğinden bahsediyor. Eğer devlet adabını bilen bir kişi olsa Vali beyden randevu alır, Gehel sekreteri şikayet edecekse şikayet eder, sorununu anlatır ve çözüm bekler. Ancak beyefendi sosyal medyadan taleplerini iletiyor, tehdit ediyor. Çok ayıp çok bunlar reklam kokan hareketler.

Misafir Avatar
alperen 2021-06-13 16:14:04 @Vatandaş

Hiç konuşmazsa iskilip daha çok şey kazanacak.Konuştukca iskilip kan kaybediyor.SUS.SUS.SUS.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
yasemin hanıma 2021-06-13 05:08:32 @Vatandaş

Sayın Hanımefendi iskilipli kardeşlerimizin içinden geçenleri ne güzel yazmışsınız.Fazla söze gerek yok.Belediye seçimlerine aday olduğunda gerekli cevabı seçmenden almıştır.Hazımsızlık geçmişe yönelik.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
yasemin 2021-06-13 00:09:59 @Vatandaş

her açıklaması ile iskilipe daha çok zarar veriyor.İskilipli vatandaşlarımızın bu zati muhteremi ciddiye aldıklarını sanmıyorum.İskilipli vatandaşlarımızın devletimizin milletimizin ve bunları temsilen BAŞKOMUTAN Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğunu düşünüyorum.Şer odaklarına fırsat vermezler..tatar ramazan gibi bu oyunuda bozarlar.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Bu adam ilerde vekilliğe oynuyor, yersen 2021-06-13 12:15:12

Bu çok açık bir reklam ilanı gibi. Sana kim tarla yoluna gir, ordan git dedi. Safmısın yoksa numaramı yapıyorsun? Madem kısa yol arıyorsun havadan gelivereydin. Nacifasyon kullanmayı bilmiyorsun ama Çok güzel NUMARA YAPUYORSUN, REKLAM YAPIYORSUN. Akşemseddin hz.ni kullanmak sana paye vermez. Haddini bil. MİLLET BU REKLAMI YEMEZ. Acaba beni kim vekil yapar diyorsan boşuna uğraşma, sen bi parti kur, başkası sana az gelir...

Avatar
Bahattin 2021-06-12 22:15:37

Çorum’un adamı Bolu’da bile olsa huyu değişmiyor demek ki. Valilik güzel bir açıklama yaptı. Ulaşım yollarının asfalt olduğu ile ilgili. Sen üç kuruş az yaksın diye köyüne bile navigasyonla gidersen oda seni alır tarladan götürür. Sonrada çıkıp ağlarsın.

Avatar
hasan 2021-06-12 19:01:25

lafa bakarsan Osmanlıyı severler. icraat ve hizmette Vekiller engel,il başkanı engel bırakın bürokrasiye engel çıkarmayı hizmet etsinler.

Avatar
Alper 2021-06-12 19:03:32

İskilip'te köy yolu??? Ya Çorum merkezinde merkeze 3-5 km olan köylerin yollarını bile yapmaktan acizler. Katı atık merkezine giden yolu bile tamir etmiyorlar. Vekilllere müracaat, il başkanına müracaat ya ayıptır ayıp. İlla Reis'e ulaşmak gerekir. İşinizi yapın kardeşim işinizi. İş yapanlara da engel olmayı bırakın.

Avatar
Kasım 2021-06-12 19:05:11

Belediye kendi temizlik ve çöp araçlarının kullandığı İskilip yolu katı atık merkezi Akkent Katı atık merkezi yolunu bile yapmıyor? Ne deyim? Ne söyleyim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN sesimizi duyarsa yaparlar

Avatar
HAS ÇORUMLU 2021-06-12 20:11:51

İl özel idaresi başkanı derhal gereğini yapması lazım. Yoksa bıraksın o makamı.

Avatar
ÖZTÜRK 2021-06-12 21:09:35

Dernek Başkanı Fikret Kısar; laf değl icraat istiyorum diyor el cevap yine laf yine laf yine laf. Yaaaa Yolu yapın yolu. Okuduğunuz anlamıyor musunuz.