Gazi ve İnönü Caddelerinde otopark ücretli oluyor

Çorum Belediyesi Gazi ve İnönü Caddeleri'nde ücretli otopark uygulamasına geçiyor

16 Ocak 2021 Cumartesi 15:43
Gazi ve İnönü Caddelerinde otopark ücretli oluyor

Çorum Gazi ve İnönü Caddeleri’nde otopark yeniden ücretli oluyor.

Çorum Belediyesi’nce  Gazi ve İnönü Caddelerinde gelişigüzel araç parklarının önüne geçmek ve bu iki caddedeki trafiği rahatlatmak için yol güzergahında otopark uygulaması başlatılacak. Cadde esnafının isteği üzerine ilk 15 dakika ücretsiz olacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü konuya ilişkin açıklamasında Gazi ve İnönü Caddelerinde faaliyet gösteren esnafla da yaptıkları istişare neticesinde otopark ihale şartnamesini oluşturduklarını, esnafın üzerine en çok durduğu hususlardan biri olan 15 dakikalık parklardan ücret alınmayacağını bildirdi.

Çöplü, otopark ihalesi ile birlikte her iki caddede de araç trafiğinin önemli oranda düzene gireceğine inandıklarının altını çizdi.

OTOPARKIN GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Gazi ve İnönü Caddelerinde uygulanacak olan otopark uygulamasından elde edilecek tüm gelirin Refakatçi Misafirhanesinde kullanılacağını söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından tedavi amacıyla Çorum’un ilçelerinden ve civar illerden gelen hasta ve hasta yakınlarının konaklamaları amacıyla hizmete sunulan Refakatçi Misafirhanesinin giderlerinin karşılanması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Lemzi Çöplü, “Gazi ve İnönü Caddelerinde yol boyu araç park ihalesinden elde edilecek tüm geliri Refakatçi Misafirhanesinde kullanacağız. Bilindiği gibi bu misafirhanemiz ilçelerimizden ve komşu illerden şehrimize tedavi amacıyla gelen hastalar ve hasta yakınlarının konaklaması için hizmete sunduğumuz bir proje. Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi verdiği sözlerden biri idi. Dolayısıyla otopark gelirinin böylesine önemli ve anlamlı bir işte kullanılacak olmasının da kamuoyu tarafından takdir edileceğine inanıyoruz.” dedi.

DEĞNEKÇİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Çöplü, hazırladıkları şartnameye göre ihaleye otopark işletmeciliğinde profesyonel firmaların, otopark işletmeciliğini ticari faaliyet olarak gören firma ve şahıslara göre hazırladıklarının altını çizdi.

İhale şartnamesine göre otopark işletmeciliğinin en önemli sorunlarından biri olan ve “değnekçiler” diye tabir edilen kişilerin ihaleye girmelerinin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydeden Lemzi Çöplü, şöyle devam etti: “Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de zaman zaman değnekçi diye tabir edilen otopark işletmecileriyle ilgili olumsuz haberlere şahit oluyoruz. Gazi ve İnönü Caddelerindeki otopark ihalesinde yer alan “Son 5 yıl içerisinde en az 3 yıl süre ile ve en az 500 adet kapasiteli yol boyu ve cadde üstü otopark işletmeciliği yaptığına ve yapıyor olduğuna dair ilgili resmi kurumlardan alınacak belge” ibaresiyle otopark işletmeciliği alanında deneyimli ve kurumsal firmaların ihaleye girmesi amaçlanmıştır. Konulan bu şart değnekçilerin ihaleye girmesinin önüne geçeceği gibi profesyonel ve kurumsal firmaların ihaleye girebilmesinin de önünü açmıştır. İhaleyi her kim alırsa alsın şartnamede yer alan maddeye göre çalışanlarını Çorum’da ikamet eden kişiler arasından seçecek.”

Son Güncelleme: 19.01.2021 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elçin Hatun 2021-01-16 16:38:49

uygulama yerinde.bu cesur kararı alanları kutluyorum.Esnaf arabasını oraya bırakıyor sabah tan akşama kadar yerinden oynatmıyor.sadece esnaf degil arabasını satılığa yani görücüye çıkaranlarda 2-3 gün yerinden oynatmıyor.Gelirin Misafirhane kullanılması da uygun olmuş.hazineye gelir kaydı olarak yazılabilirdi.

Avatar
Tolga 2021-01-16 17:47:06

alışveriş için arabayla gazi caddesine gitmiyorum.. cadde esnafından her yerde var artık..

Avatar
Ali 2021-01-16 17:09:32

Güzel bir karar . Etrafta bir sürü otopark var, 5 lira için millet 5 tur atıyor.

Avatar
KOŞ SEVİM 2021-01-17 00:04:53

Bu iş Aşgın'ı siyaseten bitirir...Birde anlaşılan ihaleyi alacak firma belli. İstanbul ve Ankara'da bu işi yapan yandaş bir firma hazır

Avatar
Fuat 2021-01-17 11:17:15

Asla kabul etmiyorummm helede vatandaştan alip misafirhane bilmem ne sakın birakin artik bu işleri birazcik halk icin calisin bu halk sizi nasil getirdiyse başa ölede götürür demedi demeyin

Avatar
Kenann 2021-01-16 17:23:28

Yapılacak en akıllıca iş Gazi caddesi araç trafiğine kapatılmalı..

Avatar
vatandaş 2021-01-16 19:29:45

zorunlu olmadıkça cadde trafiğine çıkmam
Ama uygulama trafiği rahatlatma amacı ile yapılıyorsa caddede zaten 10 dk flaşörlü bekleme sonrasında ceza vardı ve bu da zaten trafığı rahat tutuyordu

Avatar
rıza 2021-01-16 22:30:51

Oldu olacak yaya girisleride ücretli olsun hem pandemi nedeni ile yaya trafiğide azalır.

banner165