'Gazze' demek, biz demek

Gündem Filistin, yaşananlar içimizi kanatıyor, ancak bizim cihadımız en iyisini yapmak olmalı

14 Kasım 2023 Salı 00:27
'Gazze' demek, biz demek

MUSTAFA DEMİRER

Gündem Filistin. Terör devleti İsrail’in Filistin-Gazze’de bir buçuk aydır sürdürdüğü mezalim 7’den 70’e herkesin içini kanatıyor. Herkes zalime karşı bir şeyler yapmak isterken, en etkili yöntemlerden birisinin İsrail ürünlerine boykot olduğu ifade ediliyor.

BENİM CİHADIM DAHA İYİSİNİ ÜRETMEK

Televizyon Sunucusu Bekir Develi, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kalıcı, etkin, gerçek bir boykot bilinci için şöyle dedi:

“Bizim birinci açmazımız şuur. Kimya mühendisliği bölümünde okuyan arkadaşım, 'Benim cihadım ne?' diye merak ediyorsa onun cihadı; İsrail menşeili deterjanlardan daha iyisini üretmektir.”

HERKES İŞİNİ İYİ YAPARSA

Develi’nin sözlerinden çıkardığım sonuç; herkes işini iyi yaparsa, diğer ülkelerin ürünlerinden daha iyisini üretirse, yerli ve milli sanayi olabildiğince güçlenirse içeride, dışarıda her alanda daha fazla söz sahibi olabileceğiz.

MÜSİAD O SÖZLERLE DİKKAT ÇEKTİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, iş dünyasının yaşadığı ara eleman bulamama sıkıntısına ‘Mühendis 20 bine razı, kaynakçı 50 bine değil’ cümlesiyle dikkat çekti.

DEVLET MESLEK OKULLARINI DESTEKLİYOR

Devlet uzunca bir süredir gerek meslek liselerini gerekse meslek yüksek okullarını önemsiyor, destekler veriyor. Öğrencileri teşvik eden uygulamaları devreye alıyor. Çünkü ülkemiz için hayati önemi olan sanayide yerli ve milli üretim için ara eleman ihtiyacının karşılanması gerekiyor.

NEDEN BAĞIMSIZ MYO?

Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da ara elemana çok fazla ihtiyacın olması nedeniyle kökü 1972’lı yıllara uzanan Hitit Üniversitesi Çorum MYO’ya, Kuzey ve Güney Kampüs Master Planı’nda yer verilmedi. Bağımsız bir kampüs olarak ele alındı. Teknik ve sosyal bilimler olarak ikiye ayrıldı. İstihdam odaklı programlar açıldı. MYO müstakil kampüs olurken, Sungurlu, Osmancık ve Alaca’ya yeni MYO’lar açıldı.

ÖN LİSANS HEP DOLUYDU

Her ne kadar şu anda hemen hemen tüm üniversitelerin hem lisans hem ön lisans programlarında yüzde yüze yakın doluluk olsa da, Hitit Üniversitesi’nin ön lisans programları dolulukların az olduğu dönemlerde bile bu yüksek oranları hep korudu.

İSTİHDAM ODAKLI PROGRAMLAR

Özellikle istihdama dönük programların açılması, yani sanayinin ihtiyacına dönük bölümler önemli bir faktör oldu.

MYO’ların teknik ve sosyal bilimler olarak tasnif edilmesi gelişmiş Çorum sanayisi için önem taşıyor. Yakında üretime geçecek olan savunma sanayi ve enerji yatırımlarının yanı sıra memlekette giderek büyüyen bir iş hacmi var. Bu konu hem Hitit Üniversitesi, hem ülkemiz hem de ilimiz için önemli bir kaynak.

BU KONULARIN GAZZE İLE HİÇ Mİ ALAKASI YOK

Bu konuların Gazze ile, boykot ile hiç mi alakası yok sizce? Bence var.  Hep yakınıp duruyoruz ya; “Adamlar üretmiş, biz de yıllarca ‘en iyisi’ diye kullanmışız”. Oysa yerli üretim, yerli sanayi demek, her alanda yetişmiş eleman demek. ‘Gazze’ yüreklerimizi yakarken, gelecek için de akıllı, bilinçli adımlar atmak, atılan adımları geliştirmek hepimizin boynunun borcu. İşte bu nedenle ‘Gazze’ demek ‘biz’ demek.

Son Güncelleme: 14.11.2023 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çORUMLU SORUMLU 2023-11-14 13:06:00

İlk başta içimizdeki Milliyetçi geçinen İRLANDALI'lardan kurtulmamız lazım, sözde değil çanla başla çalışan kadrolar ile İman dolu bilinçli nesil ile olur ancak.

Avatar
Hadi ordan 2023-11-14 14:32:43

Neymis kaynakci 50 bin tl begenmiyormus. TÖVBE YALAN. Bu Müsiad olacak dernek algi yapiyor. Is var millet begenmiyor algisi yapiyorlar. Hukumet sak sakcisi bunlar. Asgari ucret pazarligina gelince , isciye emekciye uc kurus zam teklif edilince ortaligi ayaga kaldiranlar bunlar degil mi? Gecin bunlari.

Avatar
Tirsak Mustafa 2023-11-14 16:54:31

Mustafacigim Israil urunlerine yaptirim ve Gazze konulu yorumumu neden yayinlamiyorsun. Yoksa korkuyormusun. Yandas Mustafa, yalaka Mustafa, korkak Mustafaaaaa.

Avatar
Ali 2023-11-14 12:49:00

Yazınız için tebrik ediyorum . herkes işini en iyi yapmak zorunda . EĞİTİM , ÜRETİM VE İHRACAK BİR ÜLKENİN EN ÖNEMLİ KONUSU. Lakin günübirlik konulardan halkımız uyutuluyor. bir iktidar döneminde 10 milli eğitim bakanı geldi ve en az 8 değişik reform yapıldı. daha diyecek var mı . iktidar da muhalefette bizi tatmin etmiyor. koyun bir halk var.

Avatar
Corum lu'ya cevap 2023-11-15 21:26:37

Arkadaşım Çanakkale'ye gör yatan Arapları kocaman bir yalan.Genelkurmay başkanlığının illere göre şehit listesi var.internetten bulursun aç oku Arap marap yok belki bilemedin 50-100 tane onlara da rahmet diliyorum.Turkun zaferidir Çanakkale başkalarını ortak etme yalanına inanmayın.Arap dediğin ingilizin uşağı olmasaydı Osmanlı ne Kudüs'ü ne de Mekke ve Medine'ye kaynederdi.

Avatar
Çorum lu 2023-11-14 14:52:33

Bu işler hacı yolcu etmeye benzemezmi Mustafa Bey,Türk milleti binlerce şehit vermedimi,1.8 milyar Arap kılını kıpırttadtımı?17 milyon yahudi nasıl oluyor da,1,8 milyar Arap alemine,2.5 milyar müslümana zulüm,katliam yapabiliyor.Burada ki çelişki hangi kapitalist,emparyalist güçlerin işine geliyor.Kısaca savaş ganimetleri (petrol,değerli madenler)süper sömürgecilere ,bizede ipini koparan mülteciler kalmadımı ?Mustafa Bey i tenzih ederim,yerelde olsun,ulusal basın olsun,birinci önceliğimiz vatan vede milletimiz olmalı,gazetecilik adına.

Avatar
Çorum lu'ya 2023-11-15 11:29:29

Cahilin dibisin Çorumlu, Türkler şehit oldu Araplar yan yattı öyle mi? Çanakkaleye git de gör Arap mezarlarını , biraz utanman varsa. Filistinlilerin 100 yıldır İsraille değil, Başta ABD olmak üzere bütün Batılı Haçlılarla savaştığını görmek istemiyorsun, tüm ırkçılar gibi bir avuç Yahudiye karşı koca İslam dünyası kurnazlığına sığınıyorsun. Savaşsalar terörist, savaşmasalar ipini kopartan mülteci öyle mi? Vicdanın yok anladık da o katledilen bebeklerden utanman da mı yok.

Avatar
YİNE BEN 2023-11-15 12:19:22

uygularsan model var AMA DÜRÜST İNSAN YOK ....İŞ ODAKLI EĞİTİM HAFTADA 2 GÜN DERS 3 GÜN FABRİKA UYGULAMA 3 YILIN SONU OKUL VE İŞYERİ DOĞRU ORANTIDA YETERLİLİK VE GEÇERLİ BİLGİ OYU İLE MEZUNİYET.....OLUR MU.DÜRÜSLÜK VE AHLAK.......