GBİ yakında sahaya iniyor

Genç Barış İnisiyatifi Derneği (GBİ), T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle ‘Bireyden Topluma...

30 Ekim 2014 Perşembe 11:55
 GBİ yakında sahaya iniyor


Genç Barış İnisiyatifi Derneği (GBİ), T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle ‘Bireyden Topluma Birlikte Yaşama’ Projesi düzenlendi.


Proje ile 24-27 Ekim tarihleri arasında eğitim kampı oluşturuldu. İstanbul’da gerçekleştirilen kampa, 28 farklı il ve 33 farklı üniversiteden 55 genç katıldı.


Birleşmiş Milletler Küresel İşbirliği Ağı (United Nations Global Compact) Üyesi olan GBİ, 24-27 Ekim tarihleri arasında 55 üniversite öğrencisini bir araya getirerek yeni bir projenin ilk adımını atacak. Projeyle ülkenin farklı bölgelerinden, farklı kültürel kimlikleri olan bireyleri bir araya getirerek toplum içinde çatışmayı önleyip her kültürün ve bireyin kendi değerlerini yaşayabilmelerine olanak sunan bir toplum yapısına katkı sağlama amaçlanıyor.


Üniversiteli 55 genç, ötekileştirdikleriyle ya da kabul edemedikleri kimliklerle, kültürlerle isimlerle yüzleşmelerini sağlamak ve hayatın bir parçası olduklarına dair farkındalık oluşturmak ve herkesi, ortak noktaları göstererek barış içinde yaşamaya teşvik etmek, ‘farklılıklara tahammül eden toplumların ötesinde, ‘farklılıklardan zevk alan ve kucaklaşan toplumların oluşumuna katkı sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerden ve workshoplardan oluşan etkinliklerden aktif olarak faydalandı.


GBİ Çorum İl Koordinatörü Faruk Ardoğan, projeye katılım sağlayarak Çorum'u temsil etti. Ardoğan, “Katılımcılar kamptan sonra, bölgelerine geri dönecekler ve yaklaşık 6 aylık bir dönem içinde, bölgeden katılan 5 genç ve 1 akademisyen moderatör eşliğinde eğitim kampı süresince edinilen deneyimleri ve bilgileri aktarma adına 7 bölge ve üniversite de panel yapacaklar. Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde yapılacak bu paneller konuyla alakalı hazırlanacak broşür, kitapçık gibi materyallerle desteklenecek. Yaklaşık 1400 gence ulaşılması hedefliyoruz. Çorum'da günlük bir proje ile yakın zamanda sahaya ineceğiz. Sevgi ve barış dilinin yaşamımızın her alanında ve anında hakim olması gerekiyor.!









Son Güncelleme: 30.10.2014 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.