Girişimler sonuç verdi

Milletvekili Kavuncu, EPDK nezdindeki girişimleri sonucu elektrik dağıtım şirketlerinin bazı giderlerinin vatandaşın faturalarına yansıtılmasının önüne geçildiğini açıkladı.

14 Aralık 2020 Pazartesi 19:03
Girişimler sonuç verdi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerini artık faturalara yansıtılmayacağını açıkladı.
Elektrik dağıtım şirketlerinin bazı giderlerinin vatandaşların faturalarına yansıtılmasına dair 8 Aralık’ta aldığı karar üzerine vatandaşlardan şikayet aldığını belirten Kavuncu, bunun üzerine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK nezdinde girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Söz konusu vatandaş tepkilerinin kendisi gibi bazı milletvekili arkadaşlarına da ulaştığını vurgulayan Kavuncu, bakanlık ve ilgili kuruluşlar nezdinde yaptıkları girişim neticesinde EPDK’nın dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğde değişiklik yaptığını bildirdi.
EPDK’dan Kavuncu’ya gönderilen cevabi yazıda ise, “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetlere istinaden sizin de talebiniz doğrultusunda EPDK’nın görev alanına gireni kurumların faturalandırma tarifelerinde yeni bir düzenlemeye gidilmiş olup, yapılan değişiklikle ilgili karar sonrası yapılan açıklama bilginize sunulmuştur.” ifadelerine yer verildi
Milletvekili Kavuncu’ya gönderilen cevabi açıklamada özetle, “EPDK’nın aldığı yeni kararla; ilgili hüküm kaldırılmış oldu. Artık faturada bağış, sponsorluk ve reklam ve tanıtım giderleri, ceza giderleri, temsil ve ağırlama giderleri, ilan giderleri, dernek aidat giderleri yer almayacak.” denildi.
Kavuncu, elektrik dağıtım şirketlerinin bazı giderlerinin vatandaşların faturalarına yansıtılmasının önüne geçen kararın muhtemelen yarın Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 14.12.2020 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-12-14 19:34:40

Zaten faturada olmaması gereken şeyleri faturadan çıkardığınız için teşekkür etmemiz mi gerekiyor? Bıktık bu zaten yapılması gereken şeylerin nimet gibi sunulmasından.

Avatar
Vatandaş 2020-12-14 19:55:09

Erol bey trt payı duruyor hala onada bi başvuru yapında oda kalksın sesli güldüm valla çorum için bu buyuk sorunu nasil bir çırpıda hallettiniz bravo doğrusu sizi canı gönülden kutluyorum

Avatar
Misafir 2020-12-14 20:36:03

Bu zamana kadar neredeydiniz sanki dün göreve gelmiş gibi e yani

Avatar
İskilipden 2020-12-14 20:41:29

Karayollarımızdan arzuladığımız Tosya İskilip yolu varmı bütçede

Avatar
Pes Doğrusu 2020-12-14 20:44:39

EPDK'nın başında kim var?
Cevap:Sizin adamlarsınız.
Enerji dağıtım şirketleri kimin?
Cevap: Sizin adamlarının (yandaş da denilebilir)
Bağış, sponsorluk, tanıtım giderleri ve dernek giderleri kime gidiyor?
Cevap:Sizin firmalarımız ve derneklerine (Ensar, Türgev, Tügva, Kadem, tarikat ve cemaatler... vb)
Ee siz kimi kandırıyorsunuz. Bırakın bu işleri. Artık vatandaşı saf yerine koymayın sayın vekilim.

Avatar
Kamil 2020-12-14 23:05:58

Pes doğrusu adam bellidir iyi niyetle görüşmüş cabalamiş ortaya güzel birey çıkmış millet hayrına yani o karar öylece kapsamında ya da önceki kararı sn vekil aldı sonrada pirim yapmak için kaldırdı kusura bakmayın ihiç adil değilsiniz resekur etmesinide bilmek lazım

Avatar
Çorumlu 2020-12-15 08:49:55

EPDK nın aldığı karar talihsiz sonuçları düşünülmeden alınmış bir karardı. Her evi herkesi ilgilendiren adil olmayan bir karardı. Hatadan dönmek sevaptır. Emegi olan herkese teşekkürler