Günay'dan suç duyurusu

AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, il başkanlığı önünde eylem yapan sanık yakınları hakkında suç duyurusunda bulunurken, daha detaylı açıklama yapacağını açıkladı.

29 Haziran 2023 Perşembe 22:07
Günay'dan suç duyurusu

Çorum’da 3’ü eski muhtar toplam 5 kişinin AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay’a yönelik yağmaya teşebbüs suçundan hapis cezası alması sonrası, sanık yakınlarının AK Parti İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları eylem bayramlaşma merasimine taşınınca gözaltılar yaşandı.

BAYRAMLAŞMA MERASİMİNE KATILMAK İSTEDİLER

Çorum’da yağmaya teşebbüs iddiasıyla ceza alan 3 eski köy muhtarı ve 2 kişinin yakınları, bugün Farabi Caddesi üzerindeki yeni Belediye Binası önünde düzenlenen protokol bayramlaşmasına katılmak istedi. Polis güvenlik tedbiri alarak sanık yakınlarının alana girişine izin vermedi. Sanık yakınları burada AK Parti İl Başkanı Murat Günay’ı protesto etti.

SANIK YAKINLARINDAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yeni Belediye binası önüne giden muhtarların aileleri ve yakınlarından 6 kişi emniyet güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarıları sonuçsuz kalınca gözaltına alındı.

GÜNAY SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan saatler önce sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, sanık yakınlarının şahsı hakkında karalama kampanyası başlattıklarını belirterek, adli mercilere suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

İşte Günay’ın o açıklaması:

“Bilindiği üzere 29.03.2023 günü 23.30 sıralarında şahsıma yönelik ramazan yardım kartlarını yağma amaçlı saldırıyla ilgili yapılan yargılama sonucunda; Çorum 2.Ağır Ceza Mahkemesinin 22.06.2023 tarihli ve 2022/157 sayılı kararıyla sanıklar Z.O., Ü.B, S.E.,F.Y ve İ.H.’nin “Birden fazla kişi tarafından gece vakti yol kesmek sureti ile birlikte yağma” suçundan cezalandırılmalarına karar verilmiştir.

‘ŞAHSIM HAKKINDA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATTILAR’

Kararın akabinde sanık yakınları tarafından şahsım hakkında karalama kampanyası başlatılmış olup, şahsımı şikâyetten vazgeçirmek için duruşma sonunda Adliye içinde, dışında ve sonrasında günlerdir Ak Parti İl Binası önünde şahsıma iftiralarla hakaret ve tehditler savurmaya devam edilmektedir. Sanık yakınlarının aileme ve şahsıma yönelik bu eylemleri hakkında Adli Mercilere gerekli suç duyusunda bulunulmuştur. İfade özgürlüğü ve basın açıklaması adı altında kimsenin kimseye hakaret etmeye, iftira atmaya, huzur ve sükûnunu bozmaya hakkı yoktur. Bu kapsamda şahsıma ve aileme yönelik suç vasfındaki eylemler karşısında yasal yollara başvurmaya devam edeceğimin bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.

SÜRECE İLİŞKİN DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAK

Sürece, olaya ve olayın arkasındaki kişi ya da kişilere ilişkin daha detaylı yazılı basın açıklaması ayrıca basın kuruluşlarına iletilecektir..

Kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunulur."

Son Güncelleme: 29.06.2023 22:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arabulucu 2023-06-30 11:00:21

Sayın Valimizde bildiğim kadarıyla hukukcu,taraflarla ayrı ayrı konuşup sükünet çağrısı yapması Şehrimiz açısından hayırlı olacaktır.Taraflardan hiç biri egosuna,kibrine yenik düşüp bu çağrıya kulak tıkamamalıdır.Sayın Valimizin sükünetin sağlanması açısından bir fırsat olduğunu düşünüyorum.Hayırlı Bayramlar.

Misafir Avatar
Hakkı 2023-07-02 12:24:36 @Arabulucu

Mahkeme kararına herkes saygılı olacak,Üst Mahmemede hakkını sonuna kadar arayacak.Toplumun tamamı bu konuda hem fikir.Hissi duygularla,öfkeyle,aklı selim dışında,makamın gücünü kullanmanında toplum nazarında yerinin olmadığının bilinmesi gerekir.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
öz çorumlu 2023-07-01 21:34:14 @Arabulucu

897 kişi bu yorumu beğenmiş, bence bu işte bir hata var...suç cezasız kalmamalı. şahıslar suş işlemiştir. mahkemede cezalandırmıştır. bu kadar basit. bu eylemlerle ne yapacaksınız. verilen kararı iptal mi? ettireceksiniz yani...

Beğenmedim! (6)
Avatar
Ahmet 2023-06-30 02:21:36

Tercihlerinle hak ettiğini yaşıyorsun Çorum. Tercihlerinle hak ettiğini yaşıyorsun ülkem.

Avatar
Ak parti 2023-06-29 23:49:55

Sayın Murat günay derhal istifa etmelidir.is çığırından çıktı..Murat günay o makamda kalmamalı ayrıca Murat günay olayın arkasında kim varsa neden açıklamıyor.. asıl olayın arkasında olduğu iddia ettiği kişi yada kişilerden neden şikayetçi değil onları neden açıklayamıyorum ilginç

Avatar
osman 2023-06-30 14:00:57

yiyin birbirinizi,siz ancak böyle anlarsınız adaletsizliğin,hukuksuzlugun olmadigini,yada iktidarın her istediğini yaptigini

Avatar
Ak partili 2023-06-30 08:45:44

İş çığırından çıkıyor.. lütfen derhal il başkanı istifa etmeli.. seçimler yaklaşıyor

Avatar
3 Muhtar 2023-06-30 07:58:05

Bu 2+1 Muhtar ve aileleri köylerinde ve çevresinde nası bir padişahlık sürdülerse mahkeme kararına bir türlü rıza göstermediler. Şımarık bebek gibi her istediklerini yapmışlar. Şimdi ağlıyorlar, mağdur edebiyatı ve konuyu saptırma çabaları. Ne oldu, şeriat size iğneyi batırınca birden adalete laf etmeye başladınız.

Avatar
Oh Ne Ala 2023-06-30 09:10:57

Sanırsınız ki sadece ceza alan bunlar. Sanırsınız li bayrama ceza evinde giren bunların eşleri. Gecenin yarısında evine dönen bir siyasetçiyi ara sokakta sıkıştır hesap sor tehdit et hırpala eeee hukuk sistemi hesap sormasın mı. Kimse kusura bakmasın herkes yaptığının cezasını çekerse ülkemiz ve şehrimiz daha güvenli olur

Avatar
Sözde ak parti liye 2023-06-30 10:47:18

Zorunamı gitti başkanın arsizlarla uğraşması ki istifaya davet ediyorsun. Gayet de güzel yapıyor. Herkes ettiğini bulmalı