Gündemdeki davada neler oldu? İşte detaylar

AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu 5 kişi hakim karşısına çıktı.

15 Haziran 2023 Perşembe 19:09
Gündemdeki davada neler oldu? İşte detaylar

AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu 5 kişi hakim karşısına çıktı.

OLAYIN ÖZETİ

İddiaya göre, 29 Mart'ta Eskice köyü muhtarı Ünal B., Elmalı köyü muhtarı Saffet E., Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki O. ile Fatih Y. ve İbrahim H. ramazan yardımı nedeniyle verilecek alışveriş kartları ile ilgili tartıştıkları AK Parti l Başkanı Murat Günay’ın sokak ortasında darp etmişti. Günay’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MURAT GÜNAY'IN İDDİASI

İHA'nın haberine göre; 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya AK Parti İl Başkanı Murat Günay, tutuklu sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, sanıkların kendisini darp ederek, gasp etmeye teşebbüs ettiğini savunurken, tutuklu sanıklar iddiaları reddederek tahliyelerini talep etti. Mahkemeye heyeti, sanıklarım tutukluluğuna karar verirken duruşmayı 22 Haziran’a erteledi.

SANIKLARIN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Tutuklu sanık avukatlarından Ahmet Özdel, duruşma sonrası bir açıklama yaparak, "Bizim buradaki temel iddiamız Çorum kamuoyunun da bildiği gibi muhtarlar ve diğer sanıkların asla ve asla yağma suçu işlemeyeceğine yönelik. Çünkü yıllardan bu tarafa tanıdığımız insanlar bunlar. Duruşmada yağma suçunun oluşmadığına yönelik yasal unsurları anlattık. Aslında tanıklarda bizim söylediklerimizi doğruladılar. Müştekinin beyanlarında hepsinin tutarlı olmadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar verdi. Gelecek haftaya duruşmayı bıraktılar. Biz bir hafta sonra adaletin yerini bulacağını, bu insanların yağma suçundan beraat edeceğini ve tahliye edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nden Mustafa Burak Yalçın imzalı haberde ise duruşmada müşteki sanıkların ifadelerine yer verildi.

İşte o haber:  

SAFFET.: PİŞMANIM, UZLAŞMAYA HAZIRIM

Duruşmada ilk olarak savunma yapan sanık eski Elmalı Köyü Muhtarı Saffet E., AK Parti İl Başkanı Murat Günay ile şahsi hiçbir bağlantısı olmadığını, sanıklardan Fatih Y. ve İbrahim H.'yü tanımadığını belirterek, “Öfkeme yenik düştüm ve tartakladım bir iki kez. Başka birşey yapmadım. Durumum iyi , yardım çekine ihtiyacım yok. Üzgünüm, pişmanım, özür diliyorum ve tahliyemi istiyorum. Uzlaşmaya da hazırım” dedi.

FATİH Y. : BARIŞTIRMAYA GİTTİM

Sanık Fatih Y. ise Murat Günay’ı 20 yıldır tanıdığını, Günay ile Ünal B'yi barıştırmaya gittiğini ve olayı ayırdığını ifade etti.

ÜNAL B.: KONUŞMAYA GİTTİK, İŞ KAVGAYA DÖNDÜ

Sanık Eskice Köyü Muhtarı Ünal B. da, Günay’ın, akrabasının sosyal medya platformundaki paylaşımına  “Saatin ne kadar güzel, markası ne?” şeklinde yorum yazdığını iddia ederek, “Bende Murat Günay’a kızdığımdan dolayı olayı Zeki O.'ya anlattım. Fatih Y., “konuşarak halledelim” dedi. sinirlendim bir tane vurdum. Kızgınlığımla tartakladım. Zeki O. ile Saffet E. ayırdı. Yardım kartları ile alakam yok. İbrahim H.'yi tanımıyorum. Konuşmaya gittik, iş kavgaya döndü. Olaydan sonra Belediye Başkanı’nı aradım. İl Başkanı ile kavga ettiğimi ve kendisinden özür dilediğimi belirttim” diye konuştu.

ZEKİ O.: 8 YILDIR YAĞMACI DEĞİLDİM DE ŞİMDİ Mİ YAĞMACI OLDUM?

Sanık Eski Çorum Muhtarlar Federasyonu ve Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki O. ise 9 yıldır muhtar olduğunu, kırsalda yaşayan insanların ramazan kartı için kendisine geldiğini vurgulayarak, savunmasında şunları söyledi: “Kadın Kolları Başkanını aradım. Seçim öncesiydi. Yoğundu heralde açamadı. Sonra İlçe Başkanı Erhan Akar’ı aradım. Kartların akıbetini sordum. İnsanlar kart istiyor dedim. Kartların bu yıl Murat Günay’da olduğunu söyledi. Murat Başkanı aradım. 200 tane kart istedim.  20 tane verebilirim dedi. Yetmez, beni karıştırmayın o zaman siz dağıtın dedim.

8 yıldır AK Parti kartları hep benim üzerimden dağıttı. 8 yıldır değil de şimdimi yağmacı oldum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na, Köydes’e üye seçildim 8 yıldır. Üst üste seçilen tek kişiyim. Beni bu göreve AK Parti getirdi. Yağmacı isem beni niye bu görevlere getirdiler.

Telefon görüşmesinden 2-3 gün sonra çay ocağına gittik. Ünal B'un amcasının kızının mevzusu geçti. Fatih Y., “Murat abiyi 20 yıldır tanırım, görüştürelim olayı çözelim” dedi. O gün Murat Günay’ı ziyarete Belediye Başkanı gelmiş, onun gitmesini bekledik. Önce Ünal B., arkasından Saffet üçüncüye ben gittim. Ben Murat abiyi duvara çektim, arkadaşları azarladım. En ufak darp söz konusu değil.  Daha sonra Fatih Y. geldi. Murat abiyi Valiliğin ön tarafına götürdü. İhtiyaç sahibi insanlara, yağma, gasp yaparak kim yardım eder Murat abiye soruyorum? Beratimi talep ediyorum. Fatih Y. de bende olayı ayırdık."

İBRAHİM H.: GÜNAY’I TANIMIYORUM, MAĞDURUM, BERATIMI İSTİYORUM

Sanık İbrahim H. de, Günay’ı hiç tanımadığını söyleyerek savunmasında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti karşısındaki kamera önünde durdum diye başıma gelen kalmadı. Ben Murat Günay'ı, AK Parti’yi bilmem. Hiçbir alakam yok. İl Başkanı’nı bekliyordum dışarıda, İl Başkanı çıktı. Fatih Y. partiden çıkmadı. Aradım partiyi size mi bıraktılar dedim. Görüntü çekerken Fatih Y. geldi "sen niye çekiyorsun" dedi. Bizi neyim vururlar dedim, ondan çektim. Ben kartı, muhtarı, partiyi bilmem. Kredi çektim çok mağdurum. Beratımı istiyorum."

GÜNAY: KUMPAS KURULDU

Müşteki AK Parti İl Başkanı Murat Günay ise Saffet E. ile İbrahim H'yi hiç tanımadığını, Fatih Y. ile Zeki O'yu 20 yıldır tanıdığını, Ünal B'yi ise 6 yıldır tanıdığını söyledi.

Şahsına kumpas kurulduğunu iddia eden Murat Günay, “Mertçe ifade verseler farklı düşünürdüm. Zeki O. yalan söylüyor. 200 tane 500 liralık kart talep etti. Bende ona o kadar veremeyeceğimi, ihtiyaç sahiplerini getirin yardımcı olacağımı söyledim. “İl Başkanı oldun erkekleştin” dedi. 1 saat sonra yeniden aradı. Hangi cenazede isen oraya geleceğim dedi. Bende Kırşehir’de idim” açıklamasında bulundu.

Olay gününü de anlatan Günay, şunları söyledi: “O gün Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve meclis üyeleri ziyarete geldi. Ziyaretten sonra çıktım. Valiliğin arada iken merdivenlerden inerken bir araba önümü kesti. Ünal bey bana direk saldırdı, konuşma olmadı. Zeki bey de vurdu. Hepsi giderken küfretti. İbrahim Hoşgör hiç birşey demedi. Fatih Y. de kamerayı kapattırdı. Fatih vurmadı bileğimi büktü, küfretmedi de. 'Partiye git kartları al gel, verseydin bunlar başına gelmeyecekti' dediler. Bende fakir fukaranın hakkını yedirmem dedim. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum. Ayrıca sanıkların yakınları babamla iletişime geçip ve partiye gelip baskı kurmaya çalıştılar."

DURUŞMA 22 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 22 Haziran Perşembe gününe erteledi.

Son Güncelleme: 16.06.2023 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu Seydi 2023-06-15 20:57:13

ASC’nın da olayda adı geçiyordu ama kimse zikretmemiş mahkemede. Muhtarların ifadesinde çelişkiler var, yalan söyledikleri belli. Kamera kayıtları da ortada. Eşkıya mısınız? Yatın şimdi içerde. Gelsin de kurtarsın ASC sizi.

Avatar
Muhterem Corumlular 2023-06-16 00:57:16

İnsanoğlu öyle bir canlı ki azdikca aziyor.Bunlar medyaya yansiyanlar daha neler var neler.

Avatar
Çorumlu 2023-06-16 10:26:33

Allah icinmi dagittin zeki yoksa istediginemi verdin yardim kartlarini gecin bunlari sonunuz geldi sira asc de hep birlikte gorecez

Avatar
vatandaş 2023-06-16 10:26:42

Ortaköy başkanı niye müşteki olmuş acaba daha önce hiç adı geçmiyordu.

Misafir Avatar
vatandaş 2023-06-16 13:15:22 @vatandaş

sanıklardan fatih y.nin kayınpederi. o yüzden takip ediyor.

Beğenmedim! (0)