Hani EDS kurulacaktı?

Çorum’un Sungurlu ilçesinde artan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına dikkat çeekerek, 'Hani EDS kurulacaktı' diye sordular.

20 Kasım 2020 Cuma 15:51
Hani EDS kurulacaktı?

Çorum’un Sungurlu ilçesinde artan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

DAHA KAÇ CAN YANACAK?

‘Her gün bir kaza haberiyle uyanıyoruz’ diyen vatandaşlar, bugüne kadar bu yolda sayısız kaza olduğunu ve önlem alınmadıkça bu kazaların artarak devam edeceğini söyledi.

Yetkililerin bu konuda duyarsız kalmalarını eleştiren vatandaşlar, “Bu yolda araçlar çok hızlı gidiyor. Buraya bir önlem alınsın artık. Burada her gün birisi ölüyor. Yazık günah. Dışarıda yaşayan insanlar bile ‘Sungurlu’da ne kadar çok kaza oluyor’ diye sorarken, Valisi, Kaymakamı, Belediyesi neden bu durum karşısında önlem almıyorlar. Neden hiç umursanmıyor.”dediler.

BU YOL DAHA KAÇ CAN YAKACAK?

Çorum İl Trafik Komisyonu 2019 yılının Temmuz ayında toplanarak, trafik kazalarının en çok yaşandığı ilçelerin başında gelen Sungurlu’ya Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) kurulmasını kararlaştırmış, komisyon tarafından da kabul edilmişti. Vatandaşlar aradan bir yıl geçmesine rağmen hiçbir adımının atılmadığını eleştirdiler.

Delice ve Balışeyh’de olduğu gibi Sungurlu’ya da EDS’nin biran önce kurulmasını isteyen vatandaşlar, “Yolun bu tarafından yaşayan binlerce kişi her gün bu yoldan geçerek şehir merkezine geliyor. Birçok kişi bu yolda karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Bu tür kazaların daha faza yaşanmaması, daha fazla kişinin canının yanmaması için EDS’nin kurulmasını istiyoruz” dediler.

Son Güncelleme: 20.11.2020 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çözüm EDS değil ki 2020-11-20 17:02:28

EDS çözüm değil. Şehirlerarası yolu ilçe dışına alın, işte bu kadar basit. EDS yide adam gibi kurmuyorlar. Vatandaşa TUZAK DEVLETE PARA basmak için ayarlıyorlar. 110 km ile giderken hooop birden 50 veya 70 km ye düşürmüşler. Böyle örnekler çok. Bu da resmen tuzak amaçlı. İlçe içinde yine eds olsun ama makul olmak şart. Asıl çözüm ÇEVRE YOLU TEK ÇÖZÜM

Avatar
Eds 2020-11-20 16:40:23

Sözde Çorum merkezde kurulacaktı
Belediye öyle bi karar almıştı

Avatar
Aslında olan.! 2020-11-20 18:06:02

Vatandaşın ceza yemedik bi; kulağının ardı kaldı! Bi o eksik kaldın. Çorumdaki yeni tip kasislerden yapılsın hızlı gidebilen gitsin bakalım gidebiliyormu? Parası olan gider cezasını öder fakir gureba vatandaşın suçu ne?

Avatar
adsız 2020-11-20 21:50:18

EDS Yi kimse istemiyor ki.Millet kurallara uyarsa zaten sorun yok.Maksat ceza kesmekse kurulsun.Eğitmenler EDS çözüm değildir

Avatar
Sungurlulu 2020-11-21 01:07:43

Sungurlu ya kesinlikle lazım, her gün insan ölüyor, ayda on on beş kaza kesin.
Bir arkadaş ceza falan, ilçe dışına yolu alın demiş, o yol ilçe dışına alınana kadar 20 sene geçer.

Avatar
Vatandaş 2020-11-21 02:34:04

EDS'yi kimse istemez.Zaten Sungurlu'da şehrin içinden geçen yolda kaza olmuyor.En çok kaza Ankara yönünde şehir çıkışında gerçekleşiyor.Akan trafiği kesmenin bir anlamı yok.Bunu isteyenlerin vatandaşı düşündüğü falan yok.

Avatar
Kemal ahlat 2020-11-21 11:46:24

Yol disari ciksa esnaf ac kaliyo diye bagiriyorlar. Bu yolda en son ne zaman kaza olmus. Tabi arac suruculeri kurallara uymali. Yayalar kurallara uymali

Avatar
sorun 2020-11-21 13:54:27

ışıklarda, yeşil aniden sarıya, sarı da aniden kırmızıya dönüyor. Yeşil ışığın sarıya dönmeden önce uyarı amaçlı bir kaç kez yanıp sönmesi lazım. Bu sorun merkezdeki trafik lambalarında da var özellikle çevre yolunda. Yeşil diye basmaya devam ediyor, aniden kırmızı oluyor, ani fren yapmak istemediği için de kavşağa selektör ata ata yardırarak gidiyor