Haydi evden Kur'an öğrenmeye

Diyanet İşleri Başkanlığı ülke genelinde “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla başlattığı programın ilk turu 28 Aralık'ta hayata geçiyor.

25 Aralık 2020 Cuma 10:03
Haydi evden Kur'an öğrenmeye

Çorum’un İskilip İlçe Müftüsü Vahit Demiral, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla başlattığı program hakkında açıklamalarda bulundu.

Covid-19 salgını hayatın birçok alanını etkilediği gibi, Kur’an eğitim-öğretim faaliyetlerini de etkiledi. Diyanet İşleri Başkanlığı da tarihin hiçbir döneminde kesintiye uğramayan Kur’an hizmetlerinin bu süreçte de kesintiye uğramaması için online olarak “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İskilip İlçe Müftüsü Vahit Demiral, şöyle dedi; “Çeşitli meşgalelerle henüz Kur’an okumayı öğrenme fırsatı bulamamış vatandaşlarımız için evden Kur'an öğrenme imkânı bulunmaz bir fırsattır. Kur’an’ı Kerim’i bugüne kadar öğrenme fırsatı bulamamış 14 yaş ve üzerindeki erkek-kadın bütün vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirmelidirler. Nitekim Allah Rasûlü (sav) ‘Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.’diye buyurur. Harap kalbin imarı da ancak Kur’an’la mümkündür. Mümin her anını hayırla yaşamaya çalışır. Onun için Kur'an okumayı bilmeyen kardeşlerimiz evlerimize kapandığımız bu günleri Kur'an'ı öğrenmek için bir fırsat olarak görmeli ve bu doğrultuda değerlendirmelidir. Kur'an öğrenmek için kayıt olan vatandaşlarımızı ilçemizdeki hafız hocalarımıza emanet edeceğiz. Müftülük olarak kendi ilçemizde müracaat sayısına göre 14 ve 18 yaş grubunu ayrı bir canlı sınıf ortamı, 19 ve 30 yaş grubunu ayrı bir canlı sınıf ortamı, 31 yaş ve üzerini de ayrı bir canlı sınıf ortamı olacak şekilde planlayacağız.” dedi.

EN FAZLA 12 KİŞİLİK CANLI SINIF ORTAMI

İskilip Müftüsü günde 2 ders, haftada 3 gün toplam 2 aylık bir eğitim olacağını belirterek, "Mevcudu 12’nin üzerinde bir canlı sınıf olmayacak ve hocamız o vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini aldıktan sonra kendileriyle irtibata geçecek. Tamamen vatandaş odaklı bir planlamayla Bayan Kur'an Kursu Öğreticilerimiz, imamlarımız, müezzinlerimiz müftülüğümüzün koordinesinde bu planlamayı hayata geçirecekler ve ellerindeki sayıya göre de grupları oluşturmuş olacağız." dedi.

İLK DERS 28 ARALIK PAZARTESİ

İlk dersi 28 Aralık Pazartesi günü başlayacak olan Evden Kur'an Öğrenme Programına göre,

14 yaş ve üstü erkek ve bayan gençler kayıt olabilecek.

8 hafta boyunca, haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yapılacağı program günleri ve saatleri öğrencilerin taleplerine göre düzenlenebilecek.

2 tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilk turuna, 21 Aralık 2020-3 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurular alındı ve dersler 28 Aralık 2020 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci tur başvuruları ise 4-17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 11 Ocak-7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Son Güncelleme: 25.12.2020 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.