Hızlı tren bizzat takibimizde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum'un hızlı tren yatırımının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat takibinde olduğunu açıkladı.

02 Şubat 2019 Cumartesi 21:34
Hızlı tren bizzat takibimizde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çorum’da bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunduktan sonra akşam iş alemi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Anitta Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde araya geldi.

Çorum’un tarihi dokusunu, değerlerini, sanayi potansiyelini, şehirciliğini, vatan, millet ve memleket sevgisini öven Oktay, komşu şehirlerin iş insanları arasında iş birliği-güç birliği oluşturarak bölgesel kalkınmayı yükseklere taşımayı hedeflediklerini vurguladı. Oktay, “Sadece belli şehirlerin, bölgelerin değil, 81 ilimizin tamamının ekonomik olarak şaha kalkmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Şehirlerin iş birliğine gitmeleri ve eksikliklerini dayanışma ile tamamlamalarının hem illeri hem bölgeleri kalkındıracak önemli bir adım olduğuna inandığını belirten Oktay, geçtiğimiz 17 yılda şehirler arasında, vatandaşlar arasında asla ayrım yapılmadığını bugün de yapılmasına müsaade etmediklerinin altını çizdi.

Çorum’a yapılan yatırım ve hizmetleri özetleyen Oktay, Çorum’un demiryolu beklentisine dikkat çekerek, “Sanayicilerimiz başta olmak üzere, tüm Çorumlu kardeşlerimiz Hızlı Tren’in tamamlanmasını sabırzsızlıkla bekliyorlar. Bu hızlı tren hattıyla Çorum, bir taraftan Karadeniz’e, bir taraftan Sivas-Erzincan üzerinden Doğu Anadolu’ya, bir taraftan da Akdeniz ve Ege Bölgelerine bağlanmış olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konudaki ilerlemeleri bizzat takip etmektedir.” diye konuştu.

Çorum’un çok daha iyisine, çok daha güzeline layık olduğunu bildiklerini anlatan Oktay, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği yeni yönetim anlayışı doğrultusunda yerel yönetimlerde Çorum’un gelişmesini artırarak sürdüreceğini kaydetti.

İş alemine seslenen Oktay, şöyle dedi; “Çorum’un başarılarıyla iftihar ediyoruz. Sizler 2002’ye kadar şehrinize yeterli devlet yatırımı yapılmamasına rağmen yılmadan çalışan, Çorum’un topraklarına hayat verenlersiniz. Sizler şu koca bozkırda kendi emeğinizle, kendi sermayenizle fabrikalar kurdunuz.

Sizlerin gayretleriyle Çorum bugün adeta bir sanayi vahasına dönüşmüştür. Üstelik bu fabrikalar bugün yalnızca ülkemize hitap etmiyor; dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapıyorsunuz.

Dünya’nın birçok ülkesinde siz Çorumlu kardeşlerimizin ürünlerine rastlıyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek için, bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Burada da sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Bunların çözümü için gönülden çalışacağımızı bilmenizi isterim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yerelde sizlerin beklentilerinin ne olduğunun bilincindedir ve yapılanları bizzat takip etmektedir.

Özellikle sanayi, altyapı, ulaşım ve kamu yatırımları alanında sizlerin ihtiyaçlarının, talep ve beklentilerinin farkındayız. Çorum’un bölgede en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunun bilincindeyiz.

Adeta bir KOBİ Başkenti olan Çorum’a dün olduğu gibi gelecekte de teşvik ve lojistik imkanlar açısından gereken destek verilecektir.

İnşallah sizler bizi desteklediğiniz sürece, biz de sizin için çalışmaya, üretmeye, ter dökmeye devam edeceğiz.

Kapımız ve gönlümüz siz değerli hemşehrilerimize her zaman açıktır ve açık kalmaya da devam edecektir.

Allah’a emanet olun.”

Son Güncelleme: 02.02.2019 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 2019-02-02 22:14:46

Çorum,.... şeker, çimento, kağıt, şırınga ..... fabrikaları kapandı. Sadece sırtımız sıvazlanıyor. Yatırımlarda adalet zaten Yok . Ne tren nede havaalanı gündemde. Vekiller de hiçbirşeyi umursamıyor.

Avatar
Hasan Ali 2019-02-02 22:09:49

Daha hızlı trenin projesi bile bitmedi . 2037 den önce bitmesi hesaplanmıyor. Abdülhamit döneminde daha çok mesafe tren yolu yapıldı. Çoruma devletten yatırım yok

Avatar
Gerçekler 2019-02-02 22:47:47

Bence çorumda seçim sıkıntılı göz boyama hamleleri bunlar.

Avatar
Çorum 2019-02-03 01:21:32

Çorum’un potansiyeli var da havaalanı yok, Yozgat’ın potonsiyeli yok da havaalanı var, kim yapar bu taksi mi? Hani iller arası ayrım yoktu?

Avatar
İsmet sarıtekin. 2019-02-02 23:56:19

ÇORUM 16 YILLIK AKP İKTIDARINDA HASTANE
DIŞINDA HİÇ YATIRIM ALMADI. HENÜZ HIZLI
TREN İÇİN KAZMA VURULMADI.ÇIMENTO FB.KAPANDI
ŞEKER FB.SATILDI.ÇOCUKLAR İŞSİZ KALDI
DEVLETİN ÜVEY EVLADIMIYIZ.

Avatar
Ahmet 2019-02-03 00:23:47

Çoruma hiç birşey gelmez var olanlarda gider

Avatar
Arkadas 2019-02-03 01:25:31

Buradan söylüyorum çorumda sıkıntı varki Fuat bey çoruma geldi hikaye anlattı yer miyiz 2020 de bitecek denen Osmancık yolu sadece 5 km kısmı bölünmüş onunda ne Asfaltı var ne diğer sanat yapıları. Bu yol bitmez. Sonra hızlı tren 2035 ancak gelir. İnş. Hayırlı günler

Avatar
Vatandaş myetaza 2019-02-03 06:19:28

Fuat oktay c oruma geldi hikaye anlattı çorumlu iş adamları da kuzu kuzu dinledi yapacak edecek çekinen konuştu.milletin karnı bu tür laflara tok hastane dışında hiç bir yatırım yok mevcut fabrikalarda kapandı pazar manav fiyatları el yakıyor suriyeliler türkiyede krallar gibi yaşıyor yurdum insanı aç sefil bunlar ise turkiye yi arabistan çevirdiler sanayi şehri çorum kendi imkanlarıyla ekonomiye katkı sağlıyor bir hava alanı tren yok ne diye fukara edebiyatı yapıyor ufak yozgat getirmediginizi bırakmasının yani yayladaki yoğurdu corumdan sarımsak dövmeyin