İhale edildi, tam 518 milyona mâl olacak

“Koçhisar Barajı 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Depolara İletim Hatları” yapım işinin ihalesi yapıldı. Yatırımın maliyeti 518 milyon.

06 Temmuz 2023 Perşembe 19:04
İhale edildi, tam 518 milyona mâl olacak

Koçhisar Barajı 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Depolara İletim Hatları” yapım işinin ihalesi yapıldı. Proje tamamlandığında üç barajdan Çorum’a memba kalitesinde içmesuyu sağlanacak.

BELEDİYE’NİN GİRİŞİMLERİ

Yapılan açıklamaya göre; Yeni arıtma tesisi, Çorum Belediyesi’nin girişimleri sonunda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yatırım programına alınmıştı.

24 AYDA BİTECEK

“Çorum Koçhisar Barajı 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Depolara İletim Hattı” ihalesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı. En düşük teklifin 518 Milyon TL olduğu ihale değerlendirilme aşamasında. İlgili firma çalışmalarına başladığında şartnameye göre çalışmayı 24 ay içerisinde tamamlayacak.

MEMBA KALİTESİNDE SU

Temiz su depolarına suyu iletmek amacıyla yapılacak olan iletim hattının tamamlanmasıyla, Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı olmak üzere 3 adet barajdan daha kaliteli ve günlük ihtiyacı daha rahat karşılayacak içmesuyu sağlanmış olacak.

KAPASİTE İKİ KATINA ÇIKACAK

2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi ile ilave olarak günlük 60 bin m³ kapasiteli su artırma tesisi ilimize kazandırılmış olacak. Böylece iki arıtma tesisinden günlük toplam 120 bin m³ su arıtılabilecek.

BAŞKAN KONUŞTU

Başkan Aşgın yaptığı açıklamada, “Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım işi, 60.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi ile bu tesisten arıtılacak suyu, 1000 mm çaplı çelik borular ile temiz su depolarına iletecek olan 17 km uzunluğundaki iletim hattını kapsayacak. Projenin tamamlanması ile Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı’ndan kesintisiz ve daha verimli içme ve kullanma suyu elde edilmiş olacak.” dedi.

Son Güncelleme: 09.07.2023 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
başkan 2023-07-07 08:10:48

başkan be