İlginçlikler... İlginçlikler!

Çorum havaalanı ve demiryolu konusunda son günlerde çıkan haberler oldukça şaşırtıcı

20 Ocak 2020 Pazartesi 13:08
İlginçlikler... İlginçlikler!

MUSTAFA DEMİRER

Çorum havaalanı ve demiryolu konusu ilginç bir şekilde Çorum gündeminde yer almaya devam ediyor. Neden ilginç izah edeyim: İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Çorum’un havaalanı ve demiryolunun akıbeti hususunda yönelttiği soru önergesine cevap verildi. Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca Çorum’un demiryolu ve havaalanı yatırımlarına ilişkin verilen cevabî bilgi notu, yereldeki bazı internet siteleri ve gazetelerde yer aldı. Dikkatimizi çeken her iki yatırım için verilen resmi bilgilerin malumun ilanı olmasıydı. Ancak yerel medyada bilgilerin sunuluş biçimi sanki havaalanı ve demiryolu konusunda bugüne kadar hiçbir girişimde bulunulmadığı algısı oluşturuyor. Haliyle bilgilerin bu şekilde aktarılışı kamuoyunda kafa karışıklığına yol açtı.

Çünkü Çorum’da yaşayan herkes biliyor ki, Celilkırı mevkisine Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu döneminde yatırım programına alınan, yerel imkanlarla hafriyat çalışması başlatılan stol tipi havaalanı inşaatı, Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde yaşanan ekonomik krizi sonrası yatırım programından çıkarıldı.

Soru önergesine verilen ve kağıt üzerindeki havaalanı inşaatının durumu elbette böyle. Biz bunu zaten biliyorduk. Aradan uzun yıllar geçti. Gelişmeler resmi bilgilerin durduğu gibi durmuyor yerinde. Yıllara sair bakanlara, başbakanlara ve hatta cumhurbaşkanına müstakil Çorum havaalanı talebi defaten iletildi. Son dönemece geldiğimizde ise AK Parti il Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın, son yapılan il başkanları  toplantısından sonra ‘Çorum’u uçuracak müjdeyi Cumhurbaşkanımız verecek’ şeklindeki beyanatı zihinlerimizde tazeliğini koruyor. Demek ki; havaalanı yatırımında yeni bir şeyler olduğu anlaşılıyor.

HERŞEY ARŞİVLERDE

Demiryolu yatırımına gelirsek; 292 kilometre uzunluğundaki Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Demiryolu ve Hızlı Tren yatırımı proje ihalesinin Samsun-Merzifon, Merzifon-Çorum ve Çorum-Delice olmak üzere üç etap halinde yapıldığını geçtiğimiz dönemden biliyoruz. 200 Km hıza uygun hızlı demiryolu hattının ilk etabında proje çalışması tamamlanırken diğer iki etapta çalışmalar bu yıl sonunda bitecek. Yatırım için kaynak temin edildiği takdirde yapım ihalesi gerçekleşecek.

Son gelişmeler itibariyle gerek havaalanı gerek demiryolunda resmi kayıtlarda yer alan bilgilerin yeni gelişme gibi sunulması şaşırtıcı bir bakış açısı. Havaalanı konusunda zaman ilerledikçe yeni gelişmeler olduğu aşikâr. Demiryolu hususunda da okuduklarımız yeni gelişmeler değil. Bir önceki dönemden açıklanmış ve arşivlerde duran bilgiler. Pek tabi zaman içinde demiryolu yatırımının hızlandırılması için de gayretler oldu. Örneğin Cumhurbaşkanı iki kez demiryolu yatırımının takibinde olduğunu aktarırken hızlandırma sözü de verdi.

Nihayetinde İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat’ın yönelttiği soru önergesine verilen cevaplar bizim bilmediğimiz bilgileri içermiyor. Sözün kısası o köprünün altından çok sular aktı.

AK PARTİ SUSUYOR

Diğer taraftan AK Parti’nin Çorum temsilcileri bu yazılıp çizilenlere şimdiye kadar cevap verme gereği duymadı. Bu da ilginç. Siyaseten cevap vermeme gerekçeleri vardır belki, ama ‘Çorum’u uçuracak müjdeyi Cumhurbaşkanımız bizzat verecek’ yollu demeçlerinin dumanı hala tütüyorken, onların cephesinde bu ilginçlikler nasıl yorumlanıyor merak etmemek elde değil doğrusu.  

Son Güncelleme: 23.01.2020 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önemli bir şahsiyet 2020-01-20 15:26:44

Mustafa Abicim, bu akplilere boşa çeneni yorma abicim. Sana da Allah daha iyi işler nasip etsin, bol kazançlı reklamlı haberler nasip etsin Hakimiyet gazetesi gibi.
Bu siyasilerde ne ar kaldı ne de kızaracak yüz kaldı. Bunlar torbasını daha ne kadar dolduracak onun hesabını yapan kişiler. O nedenle millete hizmet etme anlayışı, taş üstüne taş koyma hassasiyeti bunlarda ne gezer abi? Milletimiz uyanır tez zamanda inşAllah ve yanlışa yanlış demeyi öğrenir.

Avatar
Çorumlu 2020-01-20 14:27:17

İçimizde Yozgatlılar olduktan sonra havaalanı işi daha çok su kaldırır, uzay çağında hiçbir ile havaalanı lüks değil, 1 uçak da inse 10 uçak da inse.

Avatar
okan 2020-01-20 13:22:40

tabi susulacak. 1 metre yol alınmadı. sadece uçağı havada görme , bu uçak inecek , cek,cak, cak var . Bayburta bile havaalanı yapmışlar. bizdeki vekiller çalışana nasıl köstek olunur , önü kesilir onun derdinde.

Avatar
ali 2020-01-20 13:54:45

osmancık , iskilip yolu bitse sevinir hale geldik. iskilip yolunu bölünmüş olarak bile başlamadılar. 7 sene olacak yarısı bitmedi.

Avatar
Başkanlık gıda denetlemesi 2020-01-20 13:37:31

Başkanlığın denetlediği firmalardan AZIK SÜT firmasının YOĞURDUNDA BİTKİSEL YAĞ ÇIKMIŞ. Lütfen toplumu bu konuda uyarın. Bir de Çorumun firması diye oradan alıyordum yazık

Avatar
Bekir 2020-01-20 14:28:52

Neyse, hükümet söyleyeceğini söyledi, sıra Çorumlularda.. Seçimi bekleyelim, bir sonraki seçimi.

Avatar
Gürol 2020-01-20 14:34:14

Hükümet üretmeden borç alarak inşaata çok yatırım yaptı . Şu anda bize para kalmadı . Çorum 10 sene bekledi gerekir. Hükümet borçların faizini ödemek için bile borç alıyor.

Misafir Avatar
okuryazar 2020-01-20 22:15:03 @Gürol

eeee ne yani? bizene yozgata yatırımlarını yaparken borç para alıyorlarsa bize de borç para alarak yapsınlar. hükümeti savunmak için girmediğiniz şekil kalmadı!

Beğenmedim! (0)
Avatar
vatandaş19 2020-01-20 18:16:35

Hızlı tren havaalanından daha elzem.Hızlı tren yapılırsa havaalanına gerek kalmaz