İlk etapta 17 işyeri yıkıldı

Çorum'da aşağı sanayide etaq etap yıkım başladı, ilk etapta 17 işyeri yıkıldı.

12 Mayıs 2020 Salı 14:16
İlk etapta 17 işyeri yıkıldı

Çorum'da şehir içerisinde kalarak sanayi olma vasfını uzun zaman önce yitiren Aşağı Sanayi’de değişim başladı. 17 işyerinden oluşan ilk etap bugün yıkıldı. Yıkımlar etaplar şeklinde devam edecek.

İnönü Caddesi ile Millet Bahçesi arasında kalan ve şehrin tam olarak girişinde yer alan sanayi bölgesinde yıkım çalışması sürüyor.

Bölgenin konumu itibariyle sanayi olma vasfını artık yitirdiğini ve sözkonusu alana kentin tanıtımına yönelik projelerinin uygulanacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, açıklamasında şöyle dedi; "İnönü Caddesi ile Millet Bahçesi arasında kalan ve Aşağı Sanayi diye tabir edilen bölgenin sanayi olma vasfı artık kalmadı. Aşağı Sanayi, şehrin tam girişinde ve en güzel yerinde bulunuyor ve bu şehre yakışmayan, çok düzensiz bir görüntü oluşturuyor. Burada bulunan iş yerlerini yeni yapılan çok daha düzenli, temiz, işlevsel ve ulaşılabilir bir bölge olan Küçük Sanayi Sitemize taşıma noktasındaki kararlığımızı uzun bir zamandır belirtiyorduk.

Esnaflarımızla sık sık bir araya gelerek onlara taşınma konusunda elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi ve yeni yapılan sanayi bölgemizdeki tüm eksiklikleri giderdiğimizi de dile getirmiştik. 1 Ocak tarihinden itibaren Fen İşleri ekiplerimiz Küçük Sanayi’de bulunan yeni iş yerlerinin önündeki asfalt çalışmalarını yaparken Su İşleri ekiplerimiz de Aşağı Sanayi kalktıktan sonra hayata geçecek yeni projeler için kanalizasyon ve içme suyu hatlarıyla ilgili çalışmalarına başlamıştı. Bu süreci hızlandırmak bu şehre ve hemşehrilerimize borcumuzdur. Bu şehrin bu değişime ihtiyacı var. Esnaflarımızı da zor duruma düşürmeden bu süreci bir an önce tamamlamanın gayreti içerisindeyiz. Bugün somut bir adım atarak 17 işyerinden oluşan ilk etabın yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımlar dükkanların boşaltılmasına müteakip etaplar şeklinde devam edecek. Şehrimize hayırlı olsun.”

Son Güncelleme: 12.05.2020 22:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aşşağı sanayi 2020-05-12 17:20:42

ebedi yıkamazlar komple.oraları aşşağı sanayi ve ayakkabıcılar arasyası nami diyar çöplük.yıkılmaz yıkılamaz

Avatar
halk 2020-05-13 09:19:53

Yeni Çorumun ayak sesleri sanki