İnsan Hakları Eylem Planı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı

İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu'nun çalışmaları hakkında Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

30 Nisan 2021 Cuma 10:59
İnsan Hakları Eylem Planı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı

İnsan Hakları Eylem Planı'nın etkin bir şekilde uygulanması amacı ile bir kurul oluşturuldu. "İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu"nun çalışmaları hakkında Genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın yanı sıra Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Hazine ve Maliye ile İçişleri bakanları kurul üyesi olarak belirlendi.
Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili de kurul üyesi olacak. Kurulun sekreterya hizmetlerini ise Adalet Bakanlığı üstlenecek.

Kurul Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 6 ayda bir toplanacak.

İnsan Hakları Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu 6 ayda bir toplanacak. İhtiyaç duyulması halinde ilgili kurum temsilcileri de toplantılara davet edilecek.

Eylem Planı'na ilişkin Adalet Bakanlığı'nın hazırlayacağı yıllık uygulama raporunun sonuçları Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.

Yıllık uygulama raporu Cumhurbaşkanlığı tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak: TRT Haber

Son Güncelleme: 30.04.2021 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eyt 2021-05-01 02:06:51

İnsan hakları olarak. Eyt ye. Bir cözüm bulunsa iyi olur. İş yerlerinin cogu. Pandemiyi bahane ederek. Ücretsiz izne yada kusa calışma ödenegini önümüze. Cıkarıyorlar. Bizi insan yerime koyan yok. Cogu işyeri. Kapanma döneminde. İzin cıkartıyorlar. Catır catırda. Calışıyor saygılarımla