İskilip Yolu 15 Eylül’e kadar bağlanıyor

Çorum-İskilip yolunun Çevre Yolu Akşemsettin Kavşağı bağlantısında sona yaklaşıldığı, 15 Eylül’de tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.

28 Ağustos 2023 Pazartesi 16:37
İskilip Yolu 15 Eylül’e kadar bağlanıyor

Çorum-İskilip yolunun Akşemsettin Kavşağı bağlantısında sona yaklaşıldığı, 15 Eylül’de tamamlanmasının hedeflendiği, yeni yol ile birlikte Osmancık ve Laçin istikametinden sonra İskilip yolunun da Çevre yolu Akşemseddin Kavşağına bağlanacağı bildirildi.

KARAYOLLARI VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ

Belediye’den yapılan açıklamaya göre; Çevreyolu Akşemseddin Kavşağı, Karayolları ve Çorum Belediyesi’nin yoğun çalışmaları sonucunda geçtiğimiz Nisan ayında trafiğe açılmıştı.

6 İLÇENİN BAĞLANTISI TAMAMLANDI

İlk etapta, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin’in Akşemseddin kavşağı ile bağlantısı sağlanmıştı.  Bayat ve İskilip ilçelerinin bağlantısını sağlayacak olan yolda ise çalışmalar son aşamaya geldi. İskilip yolu bağlantı hattında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Verilen bilgiye göre, yolun 15 Eylül’de tamamlanacağını dile getiren Başkan Aşgın, Karayolları ve Çorum Belediyesi’nin yaptığı önemli çalışmalar sonucunda ulaşımı rahatlatacak önemli adımların bu bölgede hayata geçirildiğini söyledi.

İKİ KAVŞAKTA TRAFİK YÜKÜ AZALDI

Başkan Aşgın “Akşemseddin Caddesi ile Çiftlik Pınarı Caddesi'ni birleştiren köprülü kavşak projemiz, titiz bir çalışma sonucunda çevreyolu kısmını hizmete açarak başarıyla tamamlanmıştı. Çiftlik Pınarı Caddesi'nin bu kavşak ile Akşemseddin Caddesi'ne bağlanması, İlim Yayma Kavşağı ve Osmancık Kavşağı’nda trafik yükünün ciddi şekilde hafiflediğini ve yolun ne kadar önemli bir işlev gördüğünü göstermiştir. Bu noktada çevre düzenlemesi ve geliştirme çalışmalarımız da devam ediyor.

ULAŞIM DAHA KONFORLU

Ayrıca, Yeni İskilip Yolu'na bağlantı sağladığımız alanda da Karayolları ile işbirliği içerisinde güzel projelere imza atıyoruz ve artık son aşamalara yaklaştık. Yeni İskilip Yolu'nun Akşemseddin Caddesi ile buluşacağı ve Çiftlik Pınarı Caddesi ile birleşen köprülü kavşak ile entegrasyonunu sağlayacak olan menfezin üst kısmı 15 Eylül’de tamamlanacak. Bu sayede şehrin giriş aksı daha işlevsel hale gelecek. Çiftlik Pınarı Caddesi'nin Akpınar Caddesi'ne bağlandığı bu bölgede menfez ve yan yol çalışmaları da yürütülmekte. Osmancık, Laçin, Kargı ilçeleri ile Buharaevler Mahallesi istikametinden gelen araçlar, menfezin altından geçerek trafik ışıklarına takılmadan istedikleri yola ulaşabilecekler. Bu düzenlemeler ve yatırımlar sayesinde ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz."dedi.

ÇİFTLİK CADDESİ’NDE PEYZAJ ÇALIŞMASI

Akşemseddin kavşağı çevresinde ve Çiftlik Pınarı Caddesi’nde peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Çorum’un her şeyin en güzeline layık olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak burada hummalı bir şekilde ağaçlandırma çalışmaları, peyzaj ve çevre düzenlemesiyle de örnek bir çalışmaya imza atıyoruz” dedi.

1800 METRE YAĞMUR SUYU
Yine menfez altından geçecek olan bağlantı yolu üzerinde yağmur suyu hattı çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Aşgın,  “Binlik borularla dereye kadar 1800 metrelik yağmur suyu şebekesi döşenerek şehir altyapısını güçlendiriyoruz.” dedi.

ULUKAVAK’TA YOĞUN MESAİ

Çorum Belediyesi olarak şehrin her köşesinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Aşgın, Tüm birimlerimizle,  her mahallelerimizle büyük bir gayretin içerisindeyiz. Ulukavak Mahallesi de bu çalışma seferberliğinden nasibini alan mahallelerden biri.” dedi.  Başkan Aşgın, Çiftlik Pınarı Caddesi’nin yanı sıra Söğütlüevler ve Çiftlik Çayırı Sokaklarda alt ve üstü yapı çalışmaları, Özgürevler’de ise derse ıslahı çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 28.08.2023 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Forlis 2023-08-28 21:07:16

Bi zahmet. Marifetmiş gibi yazmayın bari . Kac senedir neyi bekliyor.

Avatar
Kenan 2023-08-29 07:03:24

Köprü altı ışıklandırma düşürülmeli

Avatar
On beşli 2023-08-29 09:54:46

2023 yılı Ocak ayında açılacaktı hala açılmadı, topu topu 100 metrelik bir yer kaldı. Her gün bir kamyon bir kep e çalışsa şimdiye çoktan biterdi. Kiremit ocaklarının oradaki eski yolun asfaltı iyice bozuldu sağdan soldan traktör kamyon geliyor yol tehlikeli. Okullar açılıyor inşAllah haberde yazıldığı gibi 15 Eylül de açılır. Açılmazsa haber yapmaya devam.