İz bırakan Kaymakam

Çorum’un İskilip ilçesi eski kaymakamı Beyazıt Bestami Alkan'ın projeleri meyvesini veriyor, kaymakam yaptıkları ile ilçeye iz bırakan isim olarak anılıyor.

29 Mayıs 2020 Cuma 13:15
İz bırakan Kaymakam

Çorum’un İskilip ilçesinde iz bırakan kaymakam olarak anılan ve halen ilçe halkı ve çiftçinin gönlündeki yerini koruyan eski Kaymakam  Beyazıt Bestami Alkan'ın ileriye dönük, vizyonel bakış açısıyla yerli üretime verdiği destek bugün meyvelerini vermeye devam ediyor.

BUGÜNLERİ ÖNCEDEN GÖRMÜŞ GİBİ YATIRIMLAR YAPTI

İskilipost’tan Şaban Balcı imzalı haber-yoruma göre, Kaymakam Alkan İskilip çiftçisine görevde bulunduğu süre içerisinde 1 milyon 585 bin adet çilek fidesi dağıttı. Bu gün organik çilek üretiminde marka olan İskilip çileği toplanmadan tarlada satılmaya başlandı. Çiftçilerin çoğunluğu çileğe yönelmeye başladı. Şeyh Köyü, Kaymakam Alkan’ın bizzat başında durarak dağ köylerinde dikilen çilek fidanları ile merkez oldu. Yeni bir çilek girişimcisi olarak Ahmet Serdar Selbes’in kurduğu sera ile İskilip, çilekte marka olma yolunda hızla ilerledi.  Türkiye’de çilek pazarının yüzde 60’ının ilçenin elinde bulunmasının baş aktörü yine Kaymakam Bayezit Bestami Alkan olarak gösterildi.

ORGANİK İSKİLİP ÇİLEĞİ 12-15 TL’DEN ALICI BULUYOR

Bugün organik İskilip çileğinin kilosunun 12-15 TL arasında alıcı bulması bir diğer sevindirici gelişme. İki yıl önce atılan doğru adımlar bugün kendini gösterdi. Çileğin bekleme aşamasında yapılan soğuk hava deposu da ürünün korunması için atılan en isabetli yatırım oldu.

ÇİFTÇİ’YE 1’E 400 VEREN 7 BİN YILLIK SİYEZ BUĞDAYI DAĞITTI

Kaymakam Bayezit Bestami Alkan, sanki salgın günlerini önceden görmüşçesine köylerin boşalmaması için şehirden köye dönüşü özendirmek amacıyla ileriye dönük projeleri iki yıl öncesinden başlattı.

Kaymakam Alkan, geçtiğimiz yıl Marmaris’in Çamlı köyünde yerli ve organik çiftçilikle uğraşan Mikrobiyolog Metin Öztürk’e çilek fidesi göndermiş, Öztürk de, İskilip’e 7 bin yıllık 1’e 400 veren siyez buğdayı tohumu vermişti. Kaymakam Alkan, çiftçilerine siyez buğdayı tohumu dağıtmıştı. Bu tohumlar bugün ürün vermeye başladı. Yerli, organik ve milli tarıma yöneliş başladı.

TARIMIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde olmaz denilen oldu. İskilip’te görev yaptığı sürede tüm enerjisini yerli tarımın gelişmesine adamış olan Kaymakam Alkan, bu buhranlı günleri önceden görmüşçesine yatırımlar yaptı. Bu gün ise tam da Alkan’ın öngördüğü gibi boşalan köyler tekrar dolmaya başladı. Kuş uçmaz, kervan geçmez köyler İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerde yaşayan İskiliplilerin akınına uğradı. Yerli üretimdeki artışı da önümüzdeki hasat mevsiminde görmeye başlayacağız.

O SADECE KAYMAKAM DEĞİL, HALK ÖNDERİYDİ

Yaptıklarının sonuç vereceğine inanmayan, hayal edemeyenler bugün Kaymakam Alkan’ın değerini daha iyi anlamaktadırlar. Ve İskilip’te bugün olduğu gibi başlattığı yatırımlar ürüne dönüştükçe daha da sevileceğine, takdir edileceğine olan işaretler kendisini güçlü bir şekilde hissettirmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Allah razı olsun 2020-05-29 16:36:11

Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Çorumlu olmadığı için böyle güzel anılıyor. Eğer Çorumlu olsaydı, kesin bir kulp bulup, ne yaptıki denirdi. Emeğine sağlık kaymakam bey, Allah razı olsun.

Avatar
Osmancık 2020-05-29 16:10:48

Osmancık kaymakamı oturmaya devam