Jandarma kötü muameleden ceza aldı

DHKP-C'ye yardım ve yataklık suçundan tutuklanan Melek Serin'in işkencesinde 11 jandarma personeline 1 yıl 8 ay hapis cezası kesildi.

10 Ekim 2013 Perşembe 11:11
Jandarma kötü muameleden ceza aldı


DHKP-C'ye yardım ve yataklık suçundan tutuklanan Melek Serin'in işkencesinde 11 jandarma personeline 1 yıl 8 ay hapis cezası kesildi.

Çorum'da 11 jandarma personeli ile Adli Tıp doktoru, 2004 yılında terör örgütü DHKP-C'ye yardım ve yataklık suçundan tutuklanan Melek Serin'e gözaltında bulunduğu süre içerisinde işkence yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı. 11 jandarma personeline 1'er yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi. Doktor ise beraat etti.

DHKP-C terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 2004 yılı Kasım ayında gözaltına alınan ve yargılama sonucu 2005 yılında 13 yıl hapis cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Melek Serin, ifadesinde gözaltında bulunduğu sırada jandarma personelinin kendisine işkence yaptığını iddia etti. Melek Serin'in bu iddiası üzerine de jandarma istihbarat personeli S.K., B.İ., A.T., B.D., M.Y., O.B., Ö.Y., M.Ç., K.G., N.K. ve N.T. ile Adli Tabip doktoru N.Ö. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. 
Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Aralık 2006'da görülen karar duruşmasında delil yetersizliğinden temyiz yolu açık olmak üzere 12 kişi beraat etti.

Yargıtay 2011 yılında bu kararı bozarak dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Yeniden 
Çorum 1'nci Ağır Ceza görülen ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada sanıklardan jandarma personeli S.K., B.İ., A.T., B.D., M.Y., O.B., Ö.Y., M.Ç., K.G., N.K. ve N.T'nin kötü muamele suçu işlendiği kanaatine varan mahkeme her birine 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek hükmün geri bırakılmasına karar verdi. Adli Tabip doktoru N.Ö. ise beraat etti.

(DHA)


Son Güncelleme: 10.10.2013 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.