Japonya ile işbirliği için temaslar

Japonya’ya giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın hafta sonu Çorum’a döneceği bildirildi.

30 Ocak 2023 Pazartesi 10:49
Japonya ile işbirliği için temaslar

Japonya’ya giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın, hafta sonu Çorum’a döneceği bildirildi.

Konuya ilişkin Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklama göre; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) yönetimi arasında imzalanan işbirliği projesi kapsamında Japonya’ya gitti.

Türkiye ve Japonya afetle mücadelede iş birliği yapıyor. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında afet ve atık yönetimine ilişkin teknik iş birliği anlaşması kapsamında Türkiye’de farklı bölgelerden seçilen pilot belediyenin katılımlarıyla "Yerel Yönetimlerin Atık Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü ve Afet Yönetimi ve Müdahalesi İçin Kapasitesinin Artırılması Projesi" uygulanıyor.

29 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje kapsamında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Japonya’ya gitti. Heyette, Çorum’un yanı sıra Malatya, Tokat, Kırıkkale, Yozgat, Elazığ, Muş ve Gümüşhane belediye başkanları ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve TBB Yerel Yönetimlerden Sorumlu Asbaşkanı Lokman Ertürk yer alıyor.

Katı atık yönetimi ve afet yönetimi alanlarında kurumsal kapasitelerinin arttırılması ve kentsel çevrenin iyileştirilmesi amaçlanan proje aynı zamanda Türkiye ve Japonya arasındaki güçlü dayanışma ve iş birliğinin de somut bir örneği olarak görülüyor.

Türk heyeti bir hafta sürecek proje kapsamında; Afet Azaltma ve İnsan Yenileşme Enstitüsü, Deprem Anıt Parkı, Atık Yönetimi Müzesi ve Sıfır Atık Merkezi’nde incelemelerde bulunacak.
 

Son Güncelleme: 30.01.2023 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğrucu 2023-01-30 12:26:59

Sayın başkanın gözlemi ve olaylardan sonuca ulaşma yeteneği çok güçlü. İnşAllah Japonya'daki kamu kurumlarındaki sadelikle Japon kalkınması arasındaki bağı görüp, belediye deki harcamaları buna göre düzenler. Tabi gücü etrafındakilere yeterse. Allah yardımcısı olsun.

Avatar
Gereksiz haber 2023-01-30 13:09:59

Kim bildirmiş , Japonya’dan döneceği tarihi mi açıklamış , saçma sapan bir haber , gidiyor , şu zaman dönecek , dönüyor , dööönnddüüüü … kendini bu kadar önemseme bence

Avatar
Vatandaş 2023-01-30 11:39:14

Çorumun geri dönüşümüne sahip çıkılsın. Mahallelerde bulunan atık birikim kovaları ( çöp tenakeleri) kapakları kapanmıyor. tonlarca kağıt, plastik, şişeler belediye faydalanmalı. Kim önce gelirse toplanıyor. Hizmet yatırım olarak geri döner. Bu konu önemli atık ürünler, geri dönüşüm ÖNEMLE DURULMALI.

Avatar
Çorumlu 2023-01-30 14:49:14

Abbas yolcu Halilo...

Avatar
ÇABUK GELSİN 2023-01-30 15:33:44

çabuk gelsin söz verilen işçi alımlarını yapsın:)

Avatar
GÖREN GÖZ 2023-01-31 09:49:06

BAŞKAN YANLIŞ İSTİKAMET DE İLERLİYORSUN İLK ÖNCE ŞEHRİN GÖRÜNEN YIKIK VİRANE ŞEHİR SÜİLETİNİ YOL VE GÜZARGAH DÜZENLEMESİNİ YAPMADIKTAN SONRA BEDESTEN ÇADIR. HAN SENİ KURTARMAZ GİDİYORSUN HABERİN OLSUN SENİ KİMSE İYİ ANMAZ......

Avatar
Çorum 19 2023-02-01 02:13:18

Nasıl bir işbirliği sake (japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisi) yapmayi mi ogretecekler