Kadın muhtarın başarısı

Osmancık'a bağlı Kumbaba köyünün bayan muhtarı Sultan Aslan, köyünü güzelleştirmek için kolları sıvadı.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:07
 Kadın muhtarın başarısı


Osmancık'a bağlı Kumbaba köyünün bayan muhtarı Sultan Aslan, köyünü güzelleştirmek için kolları sıvadı. 50 yaşındaki Aslan, muhtarlık yaptığı köyünde, sorunların çözümü için büyük çaba gösteriyor.


Osmancık'ın ilk ve tek kadın muhtarı olma özelliği de taşıyan Aslan yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı hem köy sakinleri hem de ildeki tüm kamu kurumlarından takdir topluyor. Ayrıca diğer köy muhtarlarına da örnek oluyor.


Göreve geldiği günden itibaren tek amacının hizmet olduğunu, muhtar olduğu günden bu yana köyün eksikliklerini gidermek için çaba gösterdiğini kaydeden Aslan, “Köyümüzün bir takım çevresel sorunları vardı. Bu sorunları tespit edip çözümlemeye başladık. Çevre temizliği konusundaki sıkıntıları her hanenin önüne aldığımız çöp bidonları ile giderdik. Çöp bidonu olmayan hane kalmadı. Köyümüzde tehlike arz eden metruk kullanılmayan 5 adet ev tespit ettik. İl Özel İdare’ye durumu arz edip, ev sahiplerine ulaşarak yıkım konusunda anlaştık. Evler ev sahiplerinin işbirliği yaptıkları uzmanlar tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Bozuk olan köy yollarımızın onarımı, köy mezarlığımızın temizliği ve çevre düzenlemesi gibi birçok konuda ilgililere müracaat ederek onlarında onayı ve desteği ile çalışmalara başladık, birçoğunu sonlandırdık.” dedi.


Eski okul yeni düğün salonu


Köyünü güzelleştirmek için seçim meydanında verdiği sözleri tek tek yerine getiren Aslan, 2012 yılında taşımalı eğitim sistemine geçilmesi ile kapatılan köy okulları binasının çürümemesi için ilgili kurumlarla irtibata geçtiklerini söyledi.


Çürümeye yüz tutmuş okul binasının sosyal ve kültürel aktivitelerle değerlendirilmesi konusunda köy halkı ile birlikte harekete geçtiklerini belirten Aslan, şunları söyledi; “Okul binamız kullanılmadığı için zamanla metruk bir görüntü halini almıştı. Gerekli başvurularımızın ardından binanın bakım onarım ve boyama işlemini köy halkımızla birlikte yaptık. 7 den 70'e imece usulü tüm köylülerimiz ile birlikte ellimizden geleni yaparak kullanılmayan okul binamızı tamir ettik, boyadık, bahçesini temizledik. Bahçesini parke taşları ile döşemek istiyoruz. Bunun için gerekli, olan girişimlerimizi yaptık. Kullanılmayan köy okul binamızın bahçesini düğünler ve değişik sosyal aktiviteler için kullanmayı düşünüyoruz. Yine bakımını yapıp, onarıp boyadığımız okul binamızı da sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak için kullanıma açmayı düşünüyoruz.


Köyümüzü güzelleştirmek ve modern bir hale getirmek için elimden gelenin fazlasını yapmaya her zaman hazırım. Köyümüzle ilgili tüm sorunları en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Köyümüze bir kadın elinin değmesi gerekiyordu.


Köyümüz için yapmayı düşündüğümüz tüm projelerde ve çalışmalarda bizleri yönlendiren ve destek olan tüm bürokratlarımıza ve her zaman yanımda olan Kumbaba köyü halkıma teşekkür ediyorum."





Son Güncelleme: 20.08.2014 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.