Kanser derneklerine destek

Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser derneklerine nezaket ziyaretinde bulundu.

24 Aralık 2014 Çarşamba 17:45
 Kanser derneklerine destek


Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser derneklerine nezaket ziyaretinde bulundu.


Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr.Sevil Dirlik Zaman, aynı amaç için hizmet eden ONKO-SAV ve KAN-DER’i ziyaret etti.


Çorum Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Savaşma Derneği'nin (Onko-Sav)  Başkanı Olcay Ünal ve KANDER Başkanı Hülya Karabıyık; faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kanser hastalarına moral vermek, maddi ve manevi destek sağlamak amacını güden derneklerin; gönüllü çalışan üyeleri, hasta ve hasta yakınlarının çabaları ile çalışmalarına devam ettiklerini belirtiler.


Dr.Ahmet Barış, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, imkânların izin verdiği ölçüde her iki derneğe de farkındalık faaliyetlerinde yardımcı olmak istediklerini söyledi. Barış; gelir sağlamak amacıyla gönüllü çalışan dernek üyelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.


Dr.Sevil Dirlik Zaman ise, her iki derneğin ziyaretinde, kanserin erken tanı yöntemlerinden bahsederek, “İlimizde, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM), Ulusal Meme Kanseri tarama standartları çerçevesinde 40-69 yaş arası kadınlara 2 (iki) yılda bir ücretsiz Mamografi yapılmaktadır. Ayrıca Serviks (Rahim Ağzı) kanser taraması için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, 5 (beş) yılda bir kez HPV-DNA ve Pap-smear testi ile, Kolerektal Kanser Tarama Programı kapsamında 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde 2 (iki) yılda bir kez Gaitada (dışkıda) gizli kan testi ile kanser taramaları yapılmaktadır” dedi.




Son Güncelleme: 24.12.2014 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.