Kanuni Cami ibadete açılıyor

28 Haziran 2020 Pazar 14:45
Kanuni Cami ibadete açılıyor

AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Agşın ile birlikte belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme gezisinde Pirbaba Sosyal Tesisleri, otogar itfaiye müfrezesi, yeni mezbaha, halk et kombinası ve Akkent Mahallesi'nde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Cami inşaatı yer aldı.

Milletvekili Kaya ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akar, Çorum Belediyesi’ni hizmetlerini överken, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Akkent Mahallesi’nde devam eden Kanuni Sultan Süleyman Cami'nin Kurban Bayramı'ndan önce ibadete açılacağını söyledi.

Belediye tarafından yapımı tamamlanan iki camiden ilki olan Ali Kuşcu Camii’nin açılışını yaptıklarını hatırlatan Aşgın, ikinci caminin de açılışını Kurban Bayramı’ndan önce yapmayı planladıkları söyledi. Aşgın, "1000 kişi kapasiteli camimizin yapımında sona yaklaştık. Şu an minaresi yapılıyor ve bitmek üzere. Çevre düzenlemesi ve cami içerisindeki süsleme işlemlerinin de bitmesiyle birkaç hafta içerisinde bu eserimizi de hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Akkent Mahallemizde böyle bir ibadethanenin eksikliği çok fazla hissediliyordu. Yaklaşık bin kişi kapasiteli Kanun-i Sultan Süleyman Camiimiz, mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler de, mahalleye cami yapan Çorum Belediyesi'ne teşekkür etti.

Son Güncelleme: 28.06.2020 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.