Karaman yıllar sonra açıkladı

Hemşehrimiz Hayrettin Karaman, eski Başbakan Necmettin Erbakan'la o dönem gerçekleştirdikleri bir görüşmeyi anlattı.

29 Kasım 2018 Perşembe 11:07
Karaman yıllar sonra açıkladı

Dünyaca ünlü İslam Hukuku Profesörü hemşehrimiz Hayrettin Karaman, Milli Görüş ve tasavvufla ilgili Yeni Şafak'taki yazısında eski Başbakan Necmettin Erbakan'la o dönem gerçekleştirdikleri bir görüşmeyi anlattı. Karaman, Erbakan'ın kendisini bazı önemli istişarelere çağırdığını ve vekillik teklif ettiğini açıkladı.

Erbakan'dan imam hatiplerin siyasetten uzak tutulmasını istediklerini belirten Karaman, karşılığında "Ben sizi cihada davet ediyorum, siz 'soğan ve patates soyalım' diyorsunuz" yanıtını aldıklarını aktardı.

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'ta "Milli Görüş ve tasavvufun aleyhinde bulunma" başlığıyla yayımlanan yazısında Necmettin Erbakan ile hiçbir zaman aralarının bozulmadığını, kendisini daima önemli toplantılara davet ettiğini söyledi.

BANA BİRDEN FAZLA VEKİLLİK TEKLİF ETTİ

"Bana bir defadan fazla milletvekilliği teklif etti, bazı önemli istişarelere de çağırıldım. Türk cumhuriyetlerine yapılan ziyaretten dönünce "Adil Düzen " adıyla Erbakan'ın takdim ettiği anlayış ve projeyi ilmî olarak tenkit etme ihtiyacını hissettik" diyen Karaman, Erdoğan ve Sabahaddin Zaim'in de aralarında bulunduğu bir grupla birlikte çalıştığını ve bir rapor hazırlayıp Erbakan'a sunduklarını anlattı.

ERBAKAN'LA BİR EVDE BULUŞTUK

İmam Hatip Okullarının siyasete sokulmaması için çalıştıklarını ve bunun için Erbakan'dan rica etmek için onunla Fatih'te bir evde buluştuklarını ve Erbakan'ı ikna edemediklerini söyleyen Karaman, Erbakan'ın kendisine "Ben sizi anlı şanlı cihada davet ediyorum, siz cephe gerisinde kalıp soğan ve patates soyalım diyorsunuz, ne yapalım bu bir nasip meselesidir" dediğini aktardı.

Medya Radar

Son Güncelleme: 29.11.2018 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sukut 2018-11-29 15:14:12

rahmetli hocam bu millette hala cihat şuğurunun izleri kokusu varsa onun mücadelesi önem arzetmektedir ALLAH ona fivdesi nasip etsin inşAllah

Avatar
Nasip 2018-11-29 18:07:07

Dün Refah Partisi,bu gün AKP ne fark etti.Her ikisi de dini değerler üzerinden siyaset yaptı.