Kavuncu’dan önemli hatırlatma

Din, Ahlâk ve Değerler Alanı seçmeli derslerin seçim sürecinin başladığını belirten Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu, “Geleceğin inşası, geleceğin ihyasıyla mümkündür. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler.” dedi.

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:49
 Kavuncu’dan önemli hatırlatma


Din, Ahlâk ve Değerler Alanı seçmeli derslerin seçim sürecinin başladığını belirten Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu, “Geleceğin inşası, geleceğin ihyasıyla mümkündür. Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler.” dedi.


Velilerin, geleceğimizin teminatı genç nesiller adına, Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmayıp, aynı zamanda çocukların ve milletin geleceğini de seçtiklerini vurgulayan Kavuncu, şunları söyledi:


“Hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan evlatlarımız, kendi doğrularını, dünyalarını, fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine ihtiyaç duymaktadırlar. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlıklar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda, ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin milli değerlerimize ve medeniyet tasavvuruna sahip olmalarını ve çıkmalarını arzuluyorsak bunun yolu doğru dini bilgileri öğrenme ve öğretmekten geçmektedir.


‘PEYGAMBERİNİ BİLEN BİR NESİL İNŞA ETMELİYİZ’


Bu vesile ile 4-5-6-7-8. sınıflarımızdaki çocuklarımız ile 9-10-11-12. sınıflarımızdaki gençlerimiz gelecek yıl alacakları dersleri şimdiden seçeceklerdir. Velilerimizi, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (S.A.V) Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Maneviyatı güçlü karakteri yüksek çağın gerekleri ile donanmış, sadece yaşadığı yeri, çağı değil ümmet-gönül coğrafyasının derdini dert edinen mütedeyyin nesiller yetiştirmek, Kuran-ı bilen, onu okuyan, Peygamberini tanıyan ve O'nun yolundan giden bir nesil inşa etme gayreti içerisinde olmalıyız. Devletini, milletini seven her durum ve şartta koruyan, benimsediği yaşam felsefesinde adalet sevgi saygı kardeşlik duygularını barındıran, başkasının haklarına saygı gösteren ve gerektiğinde koruyan bir nesil istiyorsak, Kuran-ı Kerim , Hz. Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler  derslerini seçmeliyiz.


Milli ve Manevi değerlerimize dönmenin küllerimizden yeniden doğmanın yolu dinini seven peygamberini seven bir nesille mümkün olacaktır. Dinimize medeniyetimize birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, geleceğimize sahip çıkacak bir nesil için; Kuran-ı Kerim , Hz. Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler  derslerinin seçiminde  24 Şubat son gündür.


Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçmektedir. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir.Bugün; okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimaglar sayesinde hayallerini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşabiliriz. Diğer taraftan; Toplumun kodları ile oynamanın,dini değerleri belli bir alana hapsetmenin zirve noktası olan 28 Şubatın yarattığı tahribatı ve travmayı ortadan kaldırmak istiyorsak da bunu yapmak zorundayız.”


Son Güncelleme: 20.02.2017 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.