Kenan Yaşar polemiği sürüyor

Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar’ın Anayasa Mahkemesi Üyesi seçilmesinin yansımaları devam ediyor.

22 Ocak 2022 Cumartesi 00:11
Kenan Yaşar polemiği sürüyor

Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar’ın Anayasa Mahkemesi Üyesi seçilmesinin yansımaları devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Kenan Yaşar’ın Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçimlerinde birinci çıkması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği’ni eleştiren bir paylaşımda bulundu. Gök’e cevap Ankara Büyük Şehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

TBB VE TBMM’DE EN FAZLA OYU ALDI

Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) Anayasa Mahkemesi avukat üyeliği için 32 aday adayı için 82 baro başkanı oy kullanarak en çok oy alan 3 ismi belirledi. Adaylar arasında bulunan Kenan Yaşar, seçimde en fazla oyu olarak birinci çıktı.

TBB’nin belirlediği üç isim arasında TBMM Genel Kurulu’nda gizli oyla seçim yapıldı. Meclis 402 oyla Kenan Yaşar’ı Anayasa Mahkemesi Üyesi seçti.

GÖK’TEN İLGİNÇ İDDİA

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sosyal medya paylaşımında, Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçimlerinde TBB’nin süreci iyi yönetemediğini iddia ederek, “TBMM'de Anayasa Mahkemesi Üyeliğine AKP'li Kenan Yaşar'ın seçilmesi, Meclis'e gönderilen 3 adayın seçim sürecini yönetemeyen Türkiye Barolar Birliği'nin tarihi bir hatasıdır. Bunun nelere yol açacağını ne yazık ki bedel ödeyerek göreceğiz." ifadelerine yer verdi.

CHP’li Gök’ün paylaşımını alıntılayan Ankara Büyük Şehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, “İnşallah dediğin gibi olur Levent” şeklinde karşılık verdi.

LEVENT GÖK ELEŞTİRİRKEN, ÇORUM CHP KUTLADI

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar’ın hem TBB hem TBMM Genel Kurulu’ndan en yüksek oyu alarak Anayasa Mahkemesi Üyesi seçilmesini eleştirirken, Çorum CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, gelişmelerle ilgili kentin ve hemşehrilerinin ezici ekseriyetinin ortak görüş ve duygularını yansıtacak bir değerlendirmede bulundu.

CHP’li Tahtasız, partisinin kurumsal sosyal medya hesaplarından Kenan Yaşar’a daha önce yaptığı bir ziyaret görselini paylaşarak, şöyle dedi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan seçimle birlikte Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilen Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar’ı tebrik eder, görevinde üstün başarılar dileriz.”

Son Güncelleme: 22.01.2022 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İ.... melih 2022-01-22 11:43:07

Birakin İ.Melih Gokcek doya doya tweet atsin. Iki seneye kalmaz bunu yargilayip Silivri'deki parsel parsek arazi verdigi kankalarinin yanina gider. Orda bu İ.Melih Gokcek'e haftada bir tweet hakki verirler.

Avatar
İskilipden 2022-01-22 11:36:04

TBMM sayın vekillerinin oyu ile seçildi.
Bu saattir sonra Hayırlı olsun demek düşer.
Hayırlı olsun.

Avatar
Çorumlu 2022-01-22 12:53:59

Eski siyasi trollük peşinde.. Yüzleri kösele gibi hiçbir ahlaki değerleri yok.. Hayatları siyaset çıkar oy alma rant sağlama para

Avatar
Adalet. 2022-01-23 10:07:35

CHP/HDP/PKK/FETÖ çizgisinde olup seçilse demokrasi edebiyatı. AKPARTİ den biri olunca diktatörlük kazandı. Belleri kalın ama dansöz gibi kıvırmakta ustalar bir sanat Ne diyelim.

Avatar
Ali hasan 2022-01-23 11:01:30

Mehmet tahtasızi kutluyorum. Ereken ve yerinde bir tebrik. Cunkı oda Kenan beyi tanıyor. Çorumlunolmayan Kenan beyi tanımayan bos yorumlar yapıyor. Adam her iki. Kesime yakın ve sevilen sayılan birisi.
Adalet ve hukuk cok kalendar bir hukukçuyu gerektiği yere getirdi tekrar kutluyorum. Bu tur ileri görüşlü ve kalendar insanlara sahip cikilmasi lazim özellikle. Biz corumlular olarak....

Avatar
Çorum 19 2022-01-23 19:44:49

Botansporlu bayan secilseydi kinami yakacakdiniz bravo Kenan hocam başarılarınızın devamını diliyoruz yahu nerede Atatürk'ün Ecevit'in chpsi nerede şimdiki botanspor dersimspor chpsi bunlari görse Kemal Paşa'nın kemikleri sizlardi

Avatar
Çorum'lu 2022-01-23 21:17:43

CHP, ÇORUM MİLLETVEKİLİ TUFAN KÖSE'NİN ÇORUM İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ ARAŞTIRSIN. TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMİYOR. TUFAN KÖSE ÇORUMUN YAPILMAYAN YATIRIMLARINI ULUSAL MEDYADA NEDEN ANLATMIYOR. TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN BOMBOŞ BİR MİLLETVEKİLİDİR. MUHALEFET DEDİĞİN ÇIKAR SEÇİLDİĞİ MEMLEKETİN ÇIKARLARINI ARAR. TUFAN KÖSE MİLLETVEKİLİ MAAŞINI ALIYOR, YAN GELİP YATIYOR.

banner165