Kentleşme ve Akıllı Şehirler

Çorum'da 'Kentleşme ve Akıllı Şehirler’ konferansı düzenlendi.

14 Ekim 2019 Pazartesi 18:45
Kentleşme ve Akıllı Şehirler

Çorum Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Şehir Eşleşme Programı Kapsamında ‘Kentleşme ve Akıllı Şehirler’ konferansı düzenlendi.

Hitit Üniversitesi MYO Erol Olçok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, ilgili birim müdürleri, belediye çalışanları ile öğrencilerin katıldı.

‘Kentleşme ve Akıllı Şehirler’ konulu konferansta konuşan Uz. Dr. Emin Bank, ‘akıllı şehir nedir, nasıl uygulamalar yapılmalı’ başlıklarında bilgiler verdi. Bank, “Akıllı şehir uygulamalarında öncelik hayatı kolaylaştırmak olmalıdır. Çünkü bunların hepsi insan odaklı çalışmalar. Daha sonra önem sırasına göre sürdürülebilirlik olması gerekir. Bir uygulama yaptınız bunu ekonomik veya teknik açıdan sürdürülebilir kılamazsanız bu fayda sağlamak yerine zarara dönüşür” dedi.

Konferansın ardından katılımcılardan Çorum için akıllı şehir uygulamalarına ilişkin kısa bir anket çalışması yapılarak görüşleri alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum’u hatırlatması adına Dr. Emin Bank’a Hitit Kursu hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.