Kimlikleri Viyana’dan almışlar

Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasıyla Polisevi’ne roketatar saldırısı gerçekleştiren saldırganlardan DHKP-C’li Serdar Polat’ın 2 yıl takip edildiği ortaya çıktı.

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:00
 Kimlikleri Viyana’dan almışlar

Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasıyla Polisevi’ne roketatar saldırısı gerçekleştiren saldırganlardan DHKP-C’li Serdar Polat’ın 2 yıl takip edildiği ortaya çıktı.

2009-20011 arasında çok sayıda örgüt eylemine katılan Polat’ın son 1 yılda izini kaybettirdiği belirlendi. Yurtdışına kaçarak önce Viyana, ardından da Yunanistan’a geçtiği ileri sürülen Polat, burada örgütün kamplarında silah eğitim aldı.

AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahıyla saldıran Muharrem Karataş’ın da olaydan sonra Yunanistan’a kaçtığı istihbarat raporlarıyla belirlendi. Geriye dönük incelemede MOBESE ve güvenlik kameraları görüntülerinde Karataş ve Polat’a aynı gün içinde Dikmen bölgesinde de saptandı.

Yaralı Polat’ın henüz ifadesi alınamadı. Saldırganların kimlikleri Viyana’daki Türk Büyükelçiliği’nden aldıkları bilgisi üzerine, kimlerle bağlantı kurdukları, içeriden destek alıp almadıkları da araştırılan konular arasında.

ÜÇÜNCÜ KİŞİ ŞÜPHESİ

Karataş’ın AK Parti Genel Merkezi’ne saldırısında gözcülük yapan DHKP-C’nin 104 kişilik eylemci listesinde bulunan Murat K. için polis seferber oldu. K.’nın Karataş ve Polat’la birlikte Türkiye’ye giriş yaptığı bilgisini değerlendiren polis, son saldırıda da keşif ve gözcülük yaptığı şüphesi üzerinde duruyor. Karataş’ın cenazesi, Çorum’da toprağa verildi.

(Hürriyet)





Son Güncelleme: 23.09.2013 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.