Kırıkkanat'ın tehdidine tepki ve uyarı

Mine Kırıkkanat'ın kendisi gibi düşünmeyenleri tehdit eden sözlerine karşılık bir tepki ve uyarı

01 Kasım 2018 Perşembe 21:16
Kırıkkanat'ın tehdidine  tepki ve uyarı

Geçtiğimiz hafta Halk TV’de çıktığı bir programda kendisi gibi düşünmeyenleri tehdit eden ve aşağılayan Mine Kırıkkanat’a bir tepki de hemşehrimiz Prof. Dr. Hayrettin Karaman’dan geldi. Karaman inanan kesimlere de bir âyet-i kerime ile uyarıda bulundu.

Kırıkkanat programda sarfettiği,  "Kendileri nelerden şikayet ediyorlardı? 'Bizim dinimizi yaşamamızı engellediler, camilerimizi ahıra çevirdiler, dua bile gizli gizli ediyorduk. Çocuklarımızı türbanlı diye okula almadılar. Amerikalara göndermek zorunda kaldık.' Böyle demiyorlar mı? Dinlerini yaşatmamışız, camileri kapatmışlar, efendim bazı camileri ahır yapmışız, çocukların okumasına mani olmuşuz. Kim şimdi mağdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap günü gelecek. Şimdi mağdur biziz. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bu gün gelecek." sözleri büyük tepki çekmişti.

Hemşehrimiz Prof. Hayrettin Karaman’ın web sayfasından Kırıkkanat’ın sözlerine tepki gösterilerek Müslümanlara şu uyarıda bulunuldu: (Sayfa yönetiminden:) Biraz asabınızı bozacağımız için şimdiden özür dileriz, fakat bazen buna ihtiyaç var: Hafta sonu sosyal medyada dolaşan ekteki videoyu, henüz görmemiş takipçilerimizin dikkatlerine sunuyoruz. Videodaki zihniyetin, eline fırsat geçince yaptığı zulümler ile hiç karşılaşmadan büyümüş yeni bir neslimiz var. Yeni nesil gençlerimiz hala yaşayan bu zihniyeti iyi tanımalılar...

Bir de videoyu izlerken aklımıza şu Kur'an ayeti geldi: "Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık." (Al-i İmran 3/118, Diyanet Meali)”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.