Koçhisar jet hızıyla bağlanıyor

İskilip'in Sesi TV'de soruları cevaplandıran Milletvekili Kavuncu, Çorum'un içme suyu ihtiyacı için Koçhisar isale hattının bir ayda biteceğini açıkladı.

24 Ekim 2021 Pazar 13:39
Koçhisar jet hızıyla bağlanıyor

Türkiye geneli ve Çorum özelinde genelinde yaşanan kuraklık kentin içme suyu rezervlerine dip yaptırırken, Koçhisar Barajı'ndan Çorum'a içme suyu getirilmesi için başlatılan isale hattında çalışmaların öngörülen süreden daha erken bitirilmesi hedefleniyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İskilip'in Sesi TV'nin konuğu oldu.

Moderatör Gazeteci Şaban Balcı ile Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Demirer'in sorularını cevaplayan Kavuncu, ülke gündemi, Çorum ve İskilip özelinde yöneltilen sorulara açıklık getirdi.

ÇEVRE YOLU SEVİYELİ KAVŞAK

Osmancık havalisindeki 8 ilçeyi Çorum Çevre Yolu üzerinden İskilip yoluna bağlayacak seviyeli kavşağın en az İskilip yolu kadar önemli olduğunu belirten Kavuncu, "Dün Genel Müdür'le görüştüm. ‘Seviyeli kavşaktan vazgeçildi, İskilip yolu bittiğinde Çorum girişinden hemzemin geçitle bağlanacak’ şeklinde söylenti olmuş. Kesinlikle bunu kabul etmediğimizi ifade ettik. Seviyeli kavşak projesi bitti. Yapım ihalesi aşamasına geldi. İskilip-Çorum yolu bitmeden çevre yolu üzerinde yapılacak seviyeli kavşak tamamlanmalı. Bu arada İskilip yolunda bu yıl toplam 30 kilometre (Hacıbey yoluna kadar) bitecek. İnşallah 2022 yılı sonu veya 2023 yılı başlarında İskilip-Çorum Karayolu tamamen bitecek."dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GELECEK

Kavuncu, Gazeteci Mustafa Demirer'in bir sorusu üzerine, İskilip'in tarihi ve kültürel dokusunun ihya edilmesi için gayret edeceklerini belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanımız Çorum'a gelecek. İskilip'te paydaşlarımızla görüşerek neler beldenin tarihi ve kültürel zenginliğini ayağa kaldırabilmek için neler yapabileceğimizi istişare edeceğiz." dedi.

DEMİRYOLU İÇİN 2022’Yİ İŞARET ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Kaararslan’ın Çorum ziyaretinde demiryolu ve hızlı tren yatırımlarının görüşüldüğünü belirten Kavuncu, “Demiryolu-YHT konusunda Samsun, Çorum, Kırıkkale ve Amasya’nın işbirliği yapacak. 2022 yılı sonunda yapım ihalesine başlanması yönünde gayret edeceğiz. Delice-Sungurlu, Sungurlu-Çorum, Çorum-Merzifon, Merzifon-Samsun hattının etaplar halinde yapılmasını teklif ettik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

KOÇHİSAR-TIMARLI-DEREKARGIN

Kavuncu, bazı baraj ve gölet inşaatlarına ilişkin başka bir soru üzerine,  Alaca Koçhisar Barajı'ndan Çorum'a içme suyu taşıyacak olan isale hattının bir ay içinde bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Çorum ziyaretinde Derekargın'a 26 milyon lira,  Tımarlı'ya  25 milyon lira ve Koçhisar Barajı İsale Hattı'na  26 milyon lira kaynak sağlandığını belirten Kavuncu, Koçhisar isale hattının bir ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Programın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...

https://www.facebook.com/iskilipinsesi/videos/251576773599751

Son Güncelleme: 29.10.2021 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-10-24 14:43:40

CİMER'in Çorum Havaalanı açıklaması.
Çorum ili ve yöresinin hava ulaşım ihtiyacı çevre illerde mevcut bulunan havalimanları ile karşılanmaktadır. Çorum'a yapılması öngörülen Havalimanı talep tahmin analizlerinde çok düşük trafik değerli Havalimanı kapsamında bulunduğundan beklenen trafik değerlerinin artması halinde Havalimanı yapımına yönelik çalışma başlatılabilecektir.
CİMER'in Çorum Havaalanı açıklaması budur.
20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. Recep Tayyip Erdoğan Çorum ve Çorumlulardan aldıkları oylar HARAM'dır HARAM.

Avatar
İSKİLİPDEN 2021-10-24 15:04:31

habercim19 a teşekkürler. Sayenizde vekillerimiz ihtiyaçları ve halkın isteklerini duymak zorunda kalıyorlar. Sayın vekilimiz Tosya yolu konusunda yıllar önce bir analizden bahsetti. yol iyi olsa bakalım o analiz şu an ne kadar gerçekci olucak. insanlar rahat ve sorunsuz yolculuk istiyor. Tosya iskilip yolu duble olsa bakalım insanlar Osmancık veya Merzifon'a kadar gidip oradan Çorum'a gitmek zorunda kalacakmı? Meslek yüksek okulu, Kale, Kale ALtı mağaraları, konusunda iç açıcı bir müjde vs bulunmadı. İSKİLİP HALKI DÖRT GÖZLE bu proğramı beklemişen sayın vekilimiz her zaman duymaya alıştığımız 15 dakikalık sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerinden bahsetti. Artık bunları duyduk ezberledik. İlçemiz hizmet istiyor. bir hastane yapldı 9 yılda o da seçim nedeni ile açıldı. HALKIMIZ MESLEK YÜKSEK okulu, Yurt -kurt, Yol, dere ıslahı kapanan Sakayı İlköğretim okulunun faaliyeti geçilmesi, redif kışlası, kültür merkezi, gençlik merkezi kısacası HİZMET İSTİYOR. HİZMET

Avatar
kenan 2021-10-24 15:10:31

iskilipli olarak AK PARTEYE oylarımızı verdik sonra Belediye hizmetlerinden haz alınmaması nedeni ile MHP ye oy verdik. E bundan sonra ne olur Alllah bilir. İlçemiz hizmet almıyor hizmet ne olur bilinmez OY oranı AKP ve MHP %78 üstümü üstü e neden hizmetler geç geliyor. artık sorguluyor insanlar fısıltı fısıltı yükselmeye başladı. Hizmet gelmez ise ne olur bilinir hizmet getirme yi vaaad edene gider oylar bu biline. Önce sayın vekilimiz İlçemizde eşinin adına açtığı Ensar Kitapcılık da ilçemizi gayet iyi biliyor. o zamanki öğrenci sayısı şimdi varmı yok ilçe boşalıyor. İmamhatipden liseden ortaokuldan çıkan öğrenciler yollara sığmazdı şimdi nerede yok yok. yurtdışına gidip çehresi gelişmiştir vekilimizin ancak İskiliplilerde yurtdışına şehir dışına ve sosyal medya kanalı ile hizmetleri görüyor. İZLİYOR. İlçe Başkanı, il genelmeclis üyeleri, milletvekillerinin artık uyanması ve hizmetlerin gün 24 saat çalışma günlük 8 saat ise gün 24 saatte 24saat çalışmalılar. hiç iyiye gitmiyor

Avatar
İskilipli 2021-10-24 15:12:08

verilen ile göre sunulan hizmet hak edilmiyor.

Avatar
SEÇMEN 2021-10-24 15:17:00

İLÇEMİZE ilçe başkanı varmı? hiç basında görünüyormu? ilçe için ne gibi çalışmaları var ve ne kadarını il genel meclis üyelerine, il başkanına, vekillerine iletiyor. Padişahım çok yaşasın da eksiklikleri söyleyin artık

Avatar
Mustafa 2021-10-24 20:19:44

Zafer havaalanın da yeterliyolcu sayısı varmıymışşş. yolcu potansiyeli var diye kim yaptırdıysa orayı onlara rücu edin.Yozgatın nüfusu ne ki orda yolcu potansiyeli var,hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz bizler oy verdik aslında diyecek bir sözümüz yok.

Avatar
4.GÜÇ 2021-10-25 11:44:35

ÖNCEDEN HAZIRLANAN SORULARI SORMAKTAN VAZGEÇİP BİR KEREDE GAZETECİLİK YAPMAK BU KADAR GÜÇ MÜ.

Avatar
Çorum'lu 2021-10-25 12:17:39

Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum her zaman çantada keklik. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....