Köse’nin hedefindeki isim Ahmet Ahlatcı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında işadamı Ahmet Ahlatcı'yı hedef aldı.

03 Aralık 2022 Cumartesi 00:20
Köse’nin hedefindeki isim Ahmet Ahlatcı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AHLATCI BAZI GAZETELERE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Köse, ilk olarak işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Çorum’un Sungurlu İlçesi OSB’de inşaatı devam eden barut fabrikası ile ilgili şahsı ve kamuoyuna yansıyan tartışmalara değindi.

'PROSEDÜR TAMAMLANMADAN İNŞAAT BAŞLADI’ BİLGİSİ

Köse, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği barut fabrikası yatırımında inşaat çalışmalarının resmi prosedür tamamlanmadan başladığı bilgisinin Bakanlık bürokratları tarafından CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e iletildiğini söyledi.

‘ÖZGÜR ÖZEL DOĞRUSUNU SÖYLEMİŞ’

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Çorum’da yaptığı basın açıklamasında Sungurlu OSB’de temeli atılan barut fabrikası ile ilgili dile getirdiği sözlerinin altına imzasını atacağını kaydeden Milletvekili Köse, “Neyse doğrusunu söylemiş.

‘BENİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR’

Eksiği ve fazlası yok. Bunun devamında şahsımın herhangi bir açıklaması olmamasına rağmen beni hedef alan bir kısım açıklamaları üzülerek takip ettim. Ne CHP, ne Tufan Köse, ne de Özgür Özel, Çorum’a yapılacak olan yatırıma karşı çıkmaz. Bunu yapmak için deli ya da ruh hastası olmak lazım.  Çorum’a yapılacak her türlü yatırımda CHP her zaman yanında olur. Şuan muhalefet partisiyiz. Şimdi ancak fikren destekleyebiliriz. Umuyorum Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonra Millet İttifakı’nın iktidarında iktidarın en büyük ortağı olarak da, CHP bütün yatırımcıların önünü açacaktır.

‘AHLATCI ZEKİ, ÇALIŞKAN, GAYRETLİ VE SAYGIDEĞER’

Sayın Ahmet Ahlatcı Çorum’un yetiştirdiği zeki, gayretli, çalışkan ve güzel işler yapan saygıdeğer bir iş adamıdır. Bu dönemde yatırım yapmak elbette cesaret ister. Elbette ki fizibilitesini yapmış ve bir kazanç görmüştür. Ülkeye katma değer sağlayacak bir yatırım yapıyor” dedi.

‘GEREKLİ İZİNLER ALINMADAN İMAR PLANI ASKIYA ÇIKAMAZ’

Haziran ayının başlarında Özgür Özel’in kendisini aradığını ve Ticaret Bakanlığı’ndan iki bürokratın Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılmak istenen imar planı değişikliğinin gerektirdiği bir kısım izinlerin alınmadan imar planlarının askıya çıkartılacağını bildirdiğini ifade ederek, “Özgür Özel bunu bana gönderdi. İnceledik. İmar planı değişikliği için bazı kamu kurumlarının görüşlerinin alınması şart. Ancak kamu kurumlarının görüşleri alındıktan sonra plan askıya çıkabilir. Bunun bilgisi bana geldi. Ben de Av. Veli Kılıç’ı buldum ve durumu anlattım. Bir dilekçe hazırlayıp itirazını yaptı ve “TEİAŞ ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni olmadan planı askıya çıkartamazsınız’ dedi. Bu dilekçeye ilgili müdürlükten gelen cevapta ise ‘İlan süresi zarfında herhangi bir itiraz olmadığı Bakanlığımıza bildirilmiştir’ deniliyor. Ama resmi olarak yapılan itiraza yok diyorlar.

‘BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL’

Burası muz cumhuriyeti değil. 2 bin yıllık devlet geleneği olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Hiçbir evrak kayıtsız olamaz, hiç kimsenin gücü de buna yetmez. Ama maalesef birilerinin gücü yetmiş ve böyle bir cevap geliyor. Bizim itiraz ettiğimiz nokta bunlar. Yanlış işler yapıyorlar. Bakanlık’tan gelen yazıda ise ‘İmar planı onayı için sürecin başlatıldığı ve bu çerçevede Bakanlığın İmar Komisyonunda görüşülerek tarım dışı kullanım alanı izni alındıktan sonra plan notlarında gerekli düzenlemeler yapılarak planın kesinleştirilmesine karar verilmiştir’ ifadeleri yer aldı.

‘İKTİDARIMIZDA BU KADAR RAHAT KİMSE ÇALIŞAMAYACAK’

Olmayan bir imar planıyla alınmayan izinlerle barut fabrikasını kuruyorsunuz. Çok tehlikeli işler bunlar. Bizim itirazımız buna. Yoksa Çorum’a yapılan yatırıma değil. Gerekli olan yasal izinler alınmadan yatırım yapılmasına CHP’nin muafakatı yok. İktidara geldiğimizde de olmayacaktır. Bu kadar rahat kimse çalışamayacak” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ KÖSE, AHMET AHLATCI’NIN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

İşadamı Ahmet Ahlatcı’nın yaptığı açıklamada kendisi ile ilgili kullandığı cümlelere tepki gösteren CHP Milletvekili Köse, “Bana yönelik açıklamasında, ‘Çorum halkının vekili olan bizim de dostumuz sandığımız Sayın Köse’nin bu iddialarının mahiyeti konusunda bizi aramasını beklememiz hakkımız değil mi? Eğer yatırımı bizim yaptığımızdan haberinin olmadığı açıklaması doğru ise bu daha vahim bir ilgisizlik örneği sayılmaz mı? Dilekçenin altında Sayın Köse’nin imzasının bulunmayışı kendisini ne kadar aklar bilemeyiz. Ama dilekçeyi başkasına verdirip sonrada benim imzam yok savunmasının arkasına sığınalım. Çorum’a yılladır uzaktan ve tam anlamıyla ilgisizce bakışının bir göstergesi olduğunu bir anlamda muhalefet partisi temsilcisine yakışmadığını düşünmekteyiz’ ifadelerini kullanmış. Yatırımın Sungurlu’da yapılacağından bilgim yok. Ben kara mıyım da suç mu işledim de aklanıyım. Dilekçenin altında benim imzam yok. Ben milletvekiliyim. Grup Başkan Vekili beni bilgilendirmiş ben de bir avukatı bilgilendirmişim. Ben Çorum’un Sungurlu’nun haklarını, insan sağlığını, işçi sağlığını savunmuşum. Yarın orada bugünkü eksikliklerden kaynaklı bir sıkıntı yaşadığımızda ağlayacak olan analarımızdır. Biz analar ağlamasın diye söylüyoruz. Bunun partisi, işadamı yok. Bir işadamının bir siyasi partinin milletvekiline bu şekilde yaklaşım göstermesini doğru bulmadığımı söyleyeyim.

‘GENEL BAŞKANA, VEKİLE YAKIN OLMAK SÖKMEZ’

Millet İttifakının iktidarında bu tür usulsüzlüklere asla izin vermeyeceğiz. Herkeste buna göre gardını alsın. Genel Başkana, milletvekiline yakın olmak bizim iktidarımızda sökmez. Kurala kanuna uyan herkes başımızın tacıdır. AKP iktidarında keyfilik maalesef salgın bir hastalık gibi yayılmış, Sayın Ahlatcı’nın böyle şeylere ihtiyacı yok ki. Yatırımını iki-üç ay sonra yapar. Kaçmıyor ya yatırım. Kuralsız işlerin her daim karşısında duracağız” şeklinde konuştu.

KÖSE’YE YENİDEN ‘ADAY MISINIZ’ DİYE SORULDU

Gazetecilerin yeniden aday olup olmayacağı şeklinde ki sorularına cevap veren Köse, “Seçim zamanı açıklanır. Aday olup olmayacağımızı o zaman adaylık süreci başlayınca herkes ile paylaşırız. Bazı düşüncelerimizi Genel Başkanla ve dostlarımla paylaştım ama şimdi bunu burada söylemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Siyasetçinin hedefi siyasette yükselmektir. Bir genelleme yapıyorum. Bunu sanki bir suçmuş gibi göstermek doğru değil. Benimde hakkımdır yükselmek. Eğer CHP’nin üyesi delegesi ‘Tufan başarılı bir insan genel başkan olsun’ derse, bu bizim için bir gurur olur. Siyaset yapan için bir partinin genel başkanlık hedefi olması çok kötü bir şey değil ki. Bakan, milletvekili, il ve merkez ilçe başkanı olmak güzel hedeflerdir. Özgür Özel’in de genel başkanlık gibi bir hedefi varsa alkışlanır. Aday belirleme sürecinde ise tüzük ne derse o yapılır. Çorum’da seçmenin, delegenin mutlaka eğilimi alınacaktır, alınmalıdır. Çorum’u bilen, bakkalını kasabını bilen, emek vermiş olan, burada yaşayan, birisine görev verilmesini tercih ederim. Ancak ön seçim olup olmayacağını bilmiyorum. Onu genel merkez bilir. Genel merkezin her zaman en doğru kararı vereceğin düşünür ve bilirim. Kim aday olursa başımızın tacıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak Çorum Hakimiyet
 

Son Güncelleme: 03.12.2022 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-12-03 00:39:43

Ahlatçı ile işim olmaz fakat istihdam yaratıyorsa yanında olmak lazım. Sayın vekil doğru söylemiş. CHP iktidarında hiçbir yatırıma müsade edilmez. Ne kendileri yatırım yapar nede başkalarına yaptırırlar. İş yapacak adamı sürüm sürüm süründürürler.iki tane evrak İçin 2 milyarlık projeyi bekletirler. İlçe birim müdürlerini geç odacıya Gücün yetmez.Onları geçsen dernekleri, sendikaları, kendileri dava açarlar, dilekçe verirler projeyi iptal ettirirler. Adamlar temel atmama töreni yaptı daha ötesi var mı?

Avatar
Çorum 19 2022-12-03 17:24:07

Büyük Atatürk'ün sungurludaki imar planıyla ne alakası var el insaf arkadaş biri Atatürk der biri din iman mezhep sıktınız artık

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-03 11:37:39

Tufan Köse Çorum için ne ifade ediyor? TUFAN KÖSE ÇORUM MUHALEFET MİLLETVEKİLİ Mi, YA DA İKTİDAR MİLLETVEKİLİ Mİ BİLMİYORUZ. TUFAN KÖSE Senelerdir Çorum'un yapılmayan veya yarım bırakılan yatırımlarını çıkıp ULUSAL KANALLAR da neden anlatmaz. Tufan Köse ÇORUM'dan aldığın oylar HELAL'Mİ DİR, YA DA HARAM MI? ÇORUM BÖLGESİN DE İHRACAT ŞAMPİYONU, ANCAK ÇORUM BÖLGESİNDE YATIRIMLAR DA SONUNCU SIRADADIR. TUFAN KÖSE ÇORUM HAVALİMANI VE DEMİRYOLU İSTİYOR,SEN BUNUN İÇİN NE GİBİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUN. ÇORUM DA 4 TANE MİLLETVEKİLİ VAR, ANCAK ÇORUM'A HİÇ BİR FAYDALARI YOK. SENELERDİR DANIŞIKLI DÖVÜŞ İZLİYORUZ. SENELERDİR SÖYLÜYORUM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Seçmen 2022-12-03 11:22:07

Tufan gördüğüm kadarıyla Ahlatçı ile gündeme oturarak etkinlik rolüne bürünüyor ancak kendi tabanı bunun farkında ve arayışta bakalım ne olacak

Avatar
Güdük Necmi... 2022-12-03 03:32:27

Müfettiş yıllar ve yollar öncesi şu soruyu sordu."Başka yaramazlıklarıda varmı bu haytanın?Akil hoca şu cevabı verdi.Saymakla bitmez.Güzel filmdi HABABAM SINIFI.

Avatar
İskilipden 2022-12-03 06:18:28

Sayın vakilim: Halk yardımları ile yapımına başlanan çatı kapama noktasına gelen ancak üniversiteye devir edilip sonra çürük olduğundan inşaati DURDURULAN okul güçlendirme yapıldı gene bekliyor İSKİLİP halkının maddi kaynakları ile yapımına başlandı önünde bol bol fotolar çekildi.
Sorarım size vekilim bir bina yapımına başlarken YAPI DENETİM kontrolü ile YAPILMIYOR mu idi bina kimlik nosu mecbur değilmi bir gündeme getir ne olur hiç mi bir yardım yapılmayacak okul binası bu KAÇ YIL OLDU HABTANE 9 yılda anca tamamlandı o da seçim dolayısı ile.
Dağa vurma ezilirsin vekilim. işte sana konu İskilip aç aç oku ( yollar, reztarasyonlar, bakım yapılan okulların yeniden yapımı) aç aç oku DAĞA saldırma ezilirsin vekilim

Avatar
Ahmet 2022-12-03 11:20:13

Özel Endüstri Bölgesi ilan edin, prosedürler aşılsın. Yabancı birçok şirket ve damat beyin şirketlerinin olduğu yerler Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi(kapitülasyonlar geri geldi). E yabancıya veya damada var da Çorum'a yok mu?

Avatar
çorumsever 2022-12-03 11:21:00

yürekmi yemiş la bu

banner165