Kudüs’e mutlaka gidin

Bir süre önce Kudüs'ten dönen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Muhsini Tavır Derneği'nin konuğu oldu

30 Aralık 2017 Cumartesi 13:55
Kudüs’e mutlaka gidin

Muhsini Tavır Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘Kudüs'te neler oluyor?’ konulu seminer düzenledi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Şube Başkanı Turhan Candan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kudüs'ün dini kimliği, tarihsel misyonu ve stratejik konumu hakkında bilgiler vernildi.

Kudüs’ün mukaddes bir şehir olduğunu hatırlatan Candan, "Kudüs, 636 yılında Hz. Ömer tarafından Bizanslıların elinden alınarak İslam devletinin topraklarına dahil edilmiştir. 1099 yılında haçlı orduları tarafından işgal edilen şehir, 1187'de Selahaddin Eyyubi tarafından tekrar İslam hakimiyetine kazandırılmış ve böylece bir nefes almıştır. 1516'da Osmanlı Devleti tarafından fethedilen Kudüs ve çevresi, 1917 yılında 1. Dünya Savaşı ile İngilizlerin eline geçti. Kudüs'ün düşmesinden tam yüz yıl sonra, yine Aralık 2017'de, ABD Başkanı D. Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi tesadüf olamaz. İngilizlerin 1948 yılında Filistin'deki manda yönetimine son vermesiyle İsrail devleti kuruldu. O günden bugüne Kudüs'te Müslümanlara yapılan haksızlık yeni bir aşamaya taşınmak isteniyor ancak buna karşılık İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletlere üye devletlerinin çoğu hak ve adaletin yanında yer aldı." dedi.

Seminerin son bölümünde Kudüs'e ziyareti esnasında halkla yaptığı bir sohbeti aktaran Candan "Filistinliler bizden ihtiyaçları olmasına rağmen ilaç istemiyorlar, para istemiyorlar. Onlara yapacağımız en büyük desteğin yalnızca Kudüs'e gelmemiz olduğunu söylüyorlar. Türk halkının Kudüs'te olması onlar için en büyük moral ve motivasyon.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.