Kulislere göre Belediye yönetimi

Belediye Başkanı Aşgın makama oturdu. Peki yeni yönetimde nasıl oluşacak?

05 Nisan 2019 Cuma 15:45
Kulislere göre Belediye yönetimi

MUSTAFA DEMİRER

Kamuoyu merakla bekliyor, Belediye yönetimi nasıl oluşacak?

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın mazbatasını aldı, makamına oturdu.

Önümüzdeki günlerde yasal süre içinde yeni seçilen Belediye Meclisi toplanarak komisyon seçimlerini yapacak. Bu arada belediye üst yönetimi, yani başkan yardımcıları da belirlenecek.

BAŞKAN YARDIMCILARI VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Kulislere göre, Aşgın’ın kontenjan meclis üyesi listesinden meclise seçilen Muhasebeci Mali Müşavir Lemzi Çöplü ve Av. İsmail Yağbat’ın başkan yardımcısı olmasına kesin gözle bakılıyor. Aynı şekilde kontenjandan meclise giren esnaf Kenan Özüyağlı’nın başkan yardımcılığı yerine meclis üyesi sıfatıyla mesai mefhumu gözetmeden çalışma taahhüdünde bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü’nün de Mimar Fatih Özüyağlı'nın olduğu öğrenildi.

Çorum Belediyesi’nde 4’ü memur, 4'ü seçilmiş meclis üyesi olmak üzere toplam 8 başkan yardımcılığı kadrosu bulunuyor. Şu anda ise asaleten başkan yardımcılığı kadrosunda Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu, Murat Erdem ve Alper Zahir var. Yani kadronun 4’ü dolu. Halihazırda Aşgın, 4 başkan yardımcısını meclisten atayabilecek. Ancak Aşgın’ın mevcut başkan yardımcıları ile bugünlerde istişare ettikten sonra yönetim kadrosuna son şeklini vermesi bekleniyor.

Bu arada mevcut belediye başkan yardımcılarından Alper Zahir’in görevine devam etmesi yönünde bazı görüşlerin ortaya atıldığı, ancak bu konuda kesin bir kararın bulunmadığı ifade edilirken, istişareler sonrasında mevcut kadroların boşalması halinde dışarıdan uzman ve akademisyen titre sahip Çorumlu bir ismin de başkan yardımcısı olarak atanması gündemde. İlerleyen zamanlarda Belediye’nin bazı birim müdürlüklerinde değişim yaşanabilir.

Son Güncelleme: 08.04.2019 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Giray 2019-04-05 19:30:42

Bir işin başına ehliyet sahibi kişiler getirilmelidir.Şahsın müslümanlığı ,ibadeti ,sakalı kendisini bağlar.Biraz akıllanmalıyız

Avatar
TAŞ 2019-04-05 16:37:51

TAŞLARI FAZLA OYNATMA BAŞKAN ... KENAN ÖZÜYAĞLI YOK OĞLU VAR ÇOK MANİDAR.

Avatar
Corumlu 2019-04-05 16:42:23

Mimar dan özel kalem müdürü olurmu ne alaka.kimin oğlu bu acaba.

Avatar
Öz çorumlu 2019-04-05 17:59:00

Bence eskilerin tamamı değişmeli Alper beyin müslüman kimliğine bir şey demiyoruz ama yollar ortada köstebek yuvası gibi yeni yapılan yollar ayda bir kazılıyor yıllardır yol altına ne döşeyeceğini öğrenemedi olacaksa kültür faaliyetlerine baksın

Avatar
çorumlu 2019-04-05 18:58:48

bütün müdürlerin ve başkan yardımcılarının degişmesi gerekli yeni bir kadroyla çorum daha güzel daha hızlı büyür

Avatar
Atilla 2019-04-05 19:52:59

Başkanım ekibini kendin getir hesabını sen verecen ben olsam babamın oğlu olsa eski ekibi yenilerim.muzaffer başkanı sevin sevmeyin adam geldiğinde bütün ekibi yeniledi hesabı kendi verdi .

Avatar
Kenann 2019-04-05 18:42:34

Timur beyt, Alper ZAHİR müslüman da Turhan CANDAN Hıristiyan mı.. Bırak bu işleri

Avatar
Atilla Reis 2019-04-05 20:16:37

Belediyede 2 dönem başkan yardımcılığı, birim müdürlüğü yapan kim varsa hepsi görevden alınmalı bu uygulama alpere ahmete murata has uygulama olmamalı hepsini kapsamalıdır.
Çünkü 2 dönemden sonra hepsi çifte kaşar oluyor.