Mahkemelik olmuştu! AK Parti'den tepki

‘Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Körfez Anadolu Lisesi" isminin mahkemeye taşınmasına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde AK Parti'den tepki geldi.

24 Kasım 2021 Çarşamba 17:37
Mahkemelik olmuştu! AK Parti'den tepki

Bir süre önce ‘Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Körfez Anadolu Lisesi" isminin mahkemeye taşınmasının ardından hukukî süreç devam ederken, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, “Şehit öğretmenimizin adından rahatsız olanları bir kez daha esefle kınıyoruz.” Dedi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki öğretmen hemşehrimiz Aybüke Yalçın'ın ismi okuduğu liseye verildi. Fakat isim bir süre sonra mahkemelik oldu. Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın isminin mahkemelik oluşunun ardından vatandaşlar konuya büyük tepki gösterdi. Mahkeme süreci devam ederken 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’dan açıklama geldi. Umutlu “Şenay Aybüke Yalçın'ın adını, girişimlerimiz neticesinde ilçemizdeki Körfez Anadolu Lisemizde yaşatmaya başladık. Şenay öğretmenimizin ailesi ve geride bıraktığı öğrencileri de Edremit'e teşekkür ederken, bir kısım çevre, Körfez Anadolu Lisesi'ne şehit isminin verilmesinden rahatsız olarak hukukî süreç başlatmışlardı. Şehit öğretmenimizin adından rahatsız olanları bir kez daha esefle kınıyoruz” dedi.

Umutlu, bütün şehit öğretmenleri minnetle anarak, “İçinde bulunduğumuz 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, başta şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

İHA

Son Güncelleme: 25.11.2021 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-11-24 21:02:36

Kimi şehidin adından rahatsız kimi şehitin bacısına küfreder, kimisi küfürbaza sahip çıkar, her biri birer pislik kendini milliyetçi zanneden ip teki bazı zavallılarda bu pisliklerin pisliğini temizleme telaşındalar. Şehitlere dil uzatan alçaktır

banner165