Masada adliye ek binası var

Adliye Sarayı’na ek bina yapılmasına yönelik başkanlar bir araya geldi.

09 Ekim 2019 Çarşamba 11:11
Masada adliye ek binası var

Adliye Sarayı’na ek bina yapılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek üzere başkanlar bir araya geldi.

Çorum Belediyesi’nde Başkanlık makamındaki toplantı odasında gerçekleştirilen görüşmeye, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve İmar Müdürü Yüksel Boyraz katıldı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Adalet Bakanlığı’nca mevcut adliye sarayına yapılması planlanan ek bina projesi konusunda istişarede bulunduklarını belirtti.

ADALET BAKANLIĞI EK BİNAYI ONAYLADI

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca geçtiğimiz günlerde Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen resmi yazıda, mevcut Adliye Sarayı’na ek bina yapımının onaylandığı bildirildi.

Bakanlık, önümüzdeki yıllarda ortaya çıkabilecek yer ihtiyacının adalet sarayına bitişik konumdaki alan üzerinde karşılanmasının yargı hizmetlerinin etkin ve verimli yerine getirilmesi açısından uygun olduğu görüşünü belirterek, Adalet Sarayı’nın batısında bulunan park alanından yaklaşık 3 bin 500’lik kısmın birleştirilmesine ilişkin resmi kullanım kararında, 5 metre yan bahçe mesafeleri ile mülkiyeti maliye hazinesinden olacak şekilde imar planı değişikliği ve uygulamasının ilgili belediye tarafından yapılarak, aşamalardan bakanlığa bilgi verilmesi istendi.

PROJE REVİZE EDİLİYOR

Bakanlığın resmi yazısında, Adalet Sarayı’nın hemen yanı başındaki bölgenin tek parkı olan İskilipli Atıf Hoca Parkı’na girilmesi üzerine Çorum Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Çorum Barosu konuyu masaya yatırdı.

Edindiğimiz bilgilere göre, önceki gün Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen istişare toplantısında, Adliye Sarayı ek binası için İskilipli Atıf Hoca Parkı’na büyük oranda girilecek olması üzerine projenin revize edilmesi kararlaştırıldı. İlgili makamlara konu iletilerek adliye ek binasının park alanına girişi önemli bir miktarda azaltıldı. Ayrıca ek binanın yapılacağı alana yeraltı otoparkı yapılması öngörüldü. Proje son şekli verildikten sonra Belediye Meclisi'nin gündemine gelecek.

Son Güncelleme: 11.11.2019 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kennan 2019-10-10 06:22:04

Adalet bakanlığı personel eğitim merkezi de yapılmalı. Çoruma hareket kazandırır. Düşünelim yapalım. Rize canlandı sürekli eğitime persorel gönderiliyor. Yozgata yapılıyor hizmete girecek.
Neden düşünülmüyor....Eğitim merkezi başka bakanlıklar içinde düşünülmeli..

Avatar
Ahmet 2019-10-10 10:26:54

2 gün sonra ek bina da yetmedi denilecek ki trafiği de cabası. Yapmışken yoğunluğu az arazisi geniş bir yere yeni adliye yapılsa da hem adliye rahat çalışsa hem fatih caddesi trafiği rahatlasa hem de yeşil alana girilmese.

Avatar
rantcı rantör 2019-10-10 08:43:43

eğer parkı küçültüp yapacaklarsa olmaz.yeşil alan zaten sınırlı.