Maskeler ne zaman çıkacak?

Sağlık Bakanı Koca, maske zorunluluğunun kalkması ile ilgili ilk kez tarih verdi

01 Haziran 2021 Salı 15:36
Maskeler ne zaman çıkacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında, maske takma zorunluluğunun kalkması için ilk kez tarih verdi.

Bakan Koca, ''Eylül'de normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek'' dedi.

Toplumun en az yüzde 60'ının aşılanmasıyla toplumsal bağışıklığın oluşabileceğini söyleyen Bakan Koca, ''Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli. Aşılamayı da biz Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül dahil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cevap veriyorum:)))))) 2021-06-01 21:42:05

Covitsek bulaştırmamak,değilsek başkasından bulaş olmamak için

Avatar
Ahmet 2021-06-01 15:45:12

Covid tedavisi gören hastaların kandaki oksijen oranlarına bakılıyor, gerekirse oksijen veriliyor. Peki virüse karşı koruyuculuğu olmayan ama oksijen almayı güçleştiren maskeleri hem de oksijene en çok ihtiyaç duyduğumuz anda yani hareket halindeyken, sokakta neden takıyoruz?