Meclis’te soru önergeleri

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Ağustos Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

08 Ağustos 2014 Cuma 15:45
 Meclis’te soru önergeleri


Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Ağustos Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti. Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı. İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları görüşülerek oylandı.


3 AYRI ARAŞTIRMA ÖNERGESİ


Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda, eğitim, sağlık, kültür ve turizm konularında araştırma teklifleri verildi. MHP Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Celal Güngör tarafından gündeme getirilen ilk önergenin konusu, gençliği tehdit eden ve sentetik uyuşturucu olarak tabir edilen ‘Bonzai’ oldu. Çorum’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları konu alan önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli imzasıyla sunulan ikinci önergede Çorum’da yapılan arkeolojik kazılarda ele geçen eserler, sergilendikleri yerler, ziyaretçi sayısının araştırılması talep edildi. Yazılı önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Turizm Komisyonu’na havale edildi. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat tarafından verilen sözlü önergede ise Çorum ve ilçelerine bağlı köylerde okur-yazarlık oranı, cinsiyete ve yaşa göre dağılım ve açılan kurslar hakkında araştırma yapılması gündeme geldi. Sözlü önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Eğitim Komisyonu’na havale edildi.


EĞİTİM DANIŞMA KURULUNA İKİ ÜYE


İl Genel Meclisi’nin dünki oturumunda İl Milli Eğitim Danışma Kurulu’nda görev almak üzere iki üye seçildi. Yapılan görüşmelerin ardından AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Erhan Akar kurul üyeliklerine seçildi. 

‘ÇORUM’DA OKUMA ALIŞKANLIĞI YAYGINLAŞTIRILMALI’


Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Süleyman Şener, Çorum’daki kütüphanelerle ilgili hazırlanan araştırma raporunu İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bilgisine sundu. Çorum’daki halk ve çocuk kütüphanelerinin yanı sıra yazma eser kütüphanesinden de bahseden Süleyman Şener, kütüphanesi bulunmayan ilçe ve beldelerle ilgili de bilgiler verdi. Şener, Çorum’da okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması konusunda çalışma yapılması gerektiğine de dikkat çekti. İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı bütçesine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere tahsis edilen ve harcanmayan 135 bin TL’lik ödeneğin ilgili müdürlük tarafından kullanılabilmesi için Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinin ekonomik koduna 22 bin 550 TL, diğer bir ekonomik koda ise 112 bin 500 TL aktarılması hususu görüşüldü. Gündeme gelen konu, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Özel İdare Lojmanı olarak kullanılan, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne devri gündeme gelen binanın aynı şekilde kullanımına devamı konusu ile ilgili madde incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda ayrıca Kargı ilçesine bağlı Halılar Köyü’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespit dosyasının iptali konusu da incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 10.00’da gerçekleşen oturumla sona erdi.






Kaynak: www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 08.08.2014 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.